Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Engin Hocanın Çok Tedirgin Olduğunu Gördüm.

Ptt 1 ligi Haftanın zor maçında Ç.Rizespor Erciyesspor’u kendi evinde ağırladı.
Kamuoyunun zor geçeceğini beklediği karşılaşmada taraflar birer puanlarla ayrıldı.
Ç.Rizespor maça kendi evinin avantajıyla başlamak uc puan almak düşüncesiyle maça çıkmıştı.
Ancak bu zor maçta hocaların tedirgin olduklarını gördük özellikle Engin hoca sahaya futbolcu dizilişindeki Erciyes’ ten daha tedirgin olduğunu ve Denizli maçındaki oyuncu dizilişine devem ettiğini görüldü. Bunun yanında maçın hakemi Ç.Rizespor’u resmen kıdım kıdım budadığını görüldü.
Baktığımızda Engin hoca deplasmanda oynadığı oyun sistemi kendi sahasında uygulamak istiyor buda rakiplerin istediği gibi oluyor bana göre bunu bilhassa ilk yarı Erciyes’e karşı tek forvetle oynaması yanlış bir futbol mantalitesiydi.
Ç.Rizespor takımı sahaya dört uç iki birle cıkmış ilerde Kulu tekti. Jallow gibi tehlikeli rakiplerin önlem alamadığı futbolcuyu orta sahanın soluna çekip Jallow u solda markaj ettiğini görüyoruz orta sahada Kenan ofansa donuk Kalu’ya yakın oynuyor ancak.
Kenan topla iyi ancak topsuz alanda Ç.Rizespor’u sahada on kişi bıraktığını görüldü bunu fark eden Engin hoca Kenan’ı oyundan alıp yerine Cumhuru alıyor sola cumhuru ortanın soluna çekip forveti Jallow la ikileyip Fahriyi Kenan’ın yerine doğru alması sonucunda takımın biraz daha kımıldadığını gördük. Ancak bana göre Hassam ı oyundan alıp Fahriyi Hassam in yerine çekip Mehmet al’I forvetin arkasında oynatabilseydi oyun daha farlı olabilirdi.
Rizespor takımı devamlı kenarları kullanmak istiyor olması fovettede tek oynaması Rizespor takımı zora sokuyor oysa baktığımızda zaman zaman göbeği kullanmaları daha çok pozisyonlar goller bulmaya neden oluyor
Cumhuru değil de Cumalıyı veya Mehmet ı oyuna alsaydı Engin hoca oyun daha fark getirebilirdi işte bu maçta Engin hocanın çok tedirgin olduğunu gördüm bir kere Ç.Rizespor takımı bilhassa kendi evinde  tek forvetle oynama lüksü olmamalı nasıl olur da bir teknik direktör kendi evinde oyuna geride başlamak ister oysa şampiyonluk adayı olan bir takım özellikle kendi evinde oyunu önde kurmayı düşünür zaten rakip size önlem almış sizi durdurma planları yaparken sizin  bu oyun anlayışı buradan asla galibiyet alamaz aksine  bu anlayış mağlubiyetler getirebilir bu oyun mantalitesiyle.
Buradaki maçlara baktığımızda Engin hocanın bocaladığını goruyoruz buda Rizespor takımına şuanda ilk maçı saymazsak dört puana neden oldu.
Ha diyeceksiniz kendi kalecimiz o hatayı yapmasaydı galip gelseydik bunları yazacak mıydınız işte burada kimse maharet üretmemeli sakatlar oldu oyuncu değişemedik lafları mazeretleri olmamalı. Ancak belki yapıcı yorumlar yapıyoruz ancak yanlışların da yazıp takıma faydalar sağlamak gerekiyor.
Maç boyu devamlı pas hataları Ç.Rizespor takımının topu ilerde tutamayışını irdelemek gerekir oyundan Kenan’ı alıp Mehmet al la başlamak azda olsa orta sahada yalnız kalan Fahri’nin yükünü bir kat daha alabilirdi topu ilerde tutabilirdi Rizespor takımı. Fahri’nin Ç.Rizespor takımına yürekten oynadığını koruyoruz canını dişine takarak oynuyor
Bu takımda Kenan a verilen şans Mehmet e de verilmeli bu günkü tabloda Ç.Rizespor takımı yükseldikçe kenarda tedirginlikler yaşandığını görünüyor oysa bu daha önceki maçlarda böyle değildi Ç.Rizespor takımı daha cesur oyun sistemiyle oynuyordu ne odluda Engin hocanın kafasındaki oyun planı değişti anlamadım.
Rakip Erciyes’in orta saha da oynayan 21 numaralı futbolcusu na hayran kaldım bu tıp futbolcu eksikliğini Ç.Rizespor yaşıyor.
Erciyesın hocası Osman hoca 21 numaralı futbolcuyu oyundan alması bana göre bir hataydı Ç.Rizespor’un ekmeğine çikolata surmuş gibiydi orta saha üstünlüğünü resmen boşaltmış ve bu Ç.Rizespor ‘un lehine oldu ikinci golü bulmuş oldu.
Maç da  dikkatimi çeken bir baş şey ise takımın devamlı geri pası yapması beni delirtti bir takım bu kadar geri pası niye yapar anlamdım neticesinde kaleciye geri pastan golü yedi Ç. Rizespor takımı.
Gelinen noktaya baktığımızda Ç.Rizespor takımı belki iyi futbol oynamıyor ama iyi mücadele ediyor ayağa kafa koyuyor doksan dakika sahanın her yerini didik didik ediyor. zaten bu ligde iyi futbol oynayan başarılı olamıyor iyi mücadele etmek şart.
Ercıyesın attığı iki şansa goller ve Ç.Rizespor’un attığı iki bilinci gollere bakarsak çok da büyütülecek bir şey yok. Ancak buradan çıkarılacak bir ders var kendi kendinize attığımız goller sonucunda rakibin çok da iyi olmamsına rağmen Ç.Rizespor takımının zorlanması irdelenmesi gerekir.
Bulunduğunuz tablo iyi Ç.Rizespor iyi yolda hatalar olacak bunlar giderilir tablo olağan ustu bundan iyisi daha ne olabilir her ne kadar dense de Erciyes maçı Denizli maçında ben ne yaptım da rakipleri yenemedim diye bana göre Engin hoca iyi düşünüp bir analız yapmalı.
 
Taraftar seyirci ne desem nasıl anlatsan sanırım bunlar Ç.Rizespor taraftarı değil de sadece futbol seyircisi olabilirler maçın son dakikaların da takımı yuhalamak artı yönetime kotu söylemlerde bulunmak bunlar kim kimin taraftarı bu insanlar niye maça gelir.
 Amaçları ne Ç.Rizespor takımı lider şu kafalara bakar mısınız gecen seneler koltukları kırmaklar bu yılda Ç. Rizespor a nasıl zarar veririz bunun arayışı içindeler her kimseler bu haller bu kente yakışmıyor.
Önceki ve Sonraki Yazılar