Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Engin Hocayı Buradan Alkışlamak, Tebrik Etmek İstiyorum.

Ç. Rizespor, Bolu’da iyi mücadele ederek istediği üç puanı almayı başardı.
Ç. Rizespor, sezona başlarken, futbolcuların hırsı, mücadelesi ve oyun içindeki uyumu, meyvelerini vermeye başladı.
Ç. Rizespor takım olma yolunda adım adım ilerliyor, belki göze iyi gelen futbol oynamıyor, ancak bu ligde iyi futbol oynamaktan çok, mücadele eden, oyun içinde çalışan takımlar puanları alıyor, nitekim Ç. Rizespor adeta ayağa kafa koyarak oynuyor.
Maça, orta sahayı önemseyerek çıkan Engin hoca, beklenmedik sakatlıktan gelen oyuncu değişikliğine Hossam’la iyi bir hamle yapan Engin hoca oyunu iyi okuduğunu gözler önüne serdi.
Ç. Rizespor takımı daha çok oyunu orta sahada kabullenerek ilerde başarılı olmaya çalıştı. Oyun içinde bazen geri yaslanması kaleciye zor anlar yaşattı. Her maçta olduğu gibi kaleci David yine başarılıydı.
Ç.Rizespor takımı kolay gol pozisyonu veriyor görüntüsü bana göre takımın geri yaslanması sonucu orta sahanın defansın içinde girip beklediğini, oysa orta sahanın ceza sahası on bölgesine pres yaparak alan daraltarak rakibe şut çektirmemesi pas yaptırmaması gerekir.
Bu alan daraltmayı pres yapmayı da zaman zaman yapıyor işte oyun içinde bazen kontrol kayboluyor rakip güçsüzde olsa böyle geri yaslanıp defansın içine girerken orta saha rakibe  gol pozisyonu vermesine neden oluyor bu tur aksaklıklar bu maç ta oldu bunun da maç yaptıkça Engin hocanın bu aksaklıkları giderileceğini düşünüyorum.
 
 İkinci oyuncu değişikliği, adeta rakibin yarasına tuz basar gibiydi. Engin hocanın, defansif yönü güçlü olan Fahri’yi çıkarıp ofansif yönü güçlü olan Kenan’ı oyuna alması, riskli, zekice ve cesurca bir hamleydi. Ancak bu oyuncu değişikliği ters de tepebilirdi
 Bu oyuncu değişikliği Boluspor ‘un canını yakmaya başladı Boluspor ileri çıkmaktan kortu defansta açıklar vereceğini duşundu nitekim de öyle oldu ve Kenan’ın akıl dolu pasıyla Jallow golü bulmuş oldu.
İşte ben büyük takımların hocasında bunları görmek isterim bunu defalarca yazdım buyuk takımların hocaları takımını ilerde basarak defansı hücumdan başlatması lazım oyuna hamleleriyle akıllarda kalması gerekir hocanın cesur olması bu takıma güç katar cesaret katar bunun sonucunda farklı galibiyetler getirir Engin hocanın bunları yaptıklarını görüyoruz.
Son dakikalarda Engin hocanın Mesut’u oyuna alması, tamamen oyunu bozmak, topu kaleden uzak tutmak düşüncesinden ibaretti bana göre.
Gelinen noktada Rizespor takımı oyunu hızlı paslarla sahayı dikine kullanarak oynamak, oyunu rakip sahaya yıkarak oynadığını görüyoruz. Ç.Rizespor oyun için de çok çalışıyor, adeta bir şemsiye gibi açılıp kapanıyor futbolcular çok koşuyor takım içinde inanılmaz bir yardımlaşma var ,
Ç. Rizespor takımı oyun olarak tam istenilen düzeyde olmasa da, her geçen hafta daha da iyiye gittiğini gözlemliyoruz.
Karşılaşmanın hakeminin gönlü, Boluspor ‘dan yana gibiydi. Rakibe yardım edercesine verilen bir uydurma penaltı ve Rizespor ‘a verilmeyen penaltı ve verilen bir kırmızı karta rağmen ayağa kafa koyarak oynayan Ç Rizespor u hakem dahi durduramadı.
Engin hocayı buradan alkışlamak, tebrik etmek istiyorum. Olağan üstü bir takım kurdu ve bu takımı çok iyi çalıştırıyor, sahaya doğru kadro ile çıkıyor, oyunu iyi okuyor, oyun içindeki hamlelerle takımı şaha kaldırıyor.
Ç. Rizespor takımına baktığımız zaman gelinen nokta, büyük takım gibi oynamaya başladığı. oyunu ilerde kurmaya çalışması, deplasman da olsa zaman zaman ilerde iki uç forvetle rakibin üzerine giderek oynamak istemesi, topu uzun oynayarak değil de ayağa oynayarak, pas yaparak forveti topla buluşturmak istemesi, bana göre ’’olağanüstü’’
Bolu da alının galibiyetten dolayı bütün futbolcuları teknik kadroyu tek tek kutluyorum başarıların devamını diliyorum
Önceki ve Sonraki Yazılar