Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Futbolun Adaletsizliği Sezer’in Hediyesi

Ç.Rizespor Antalyaspor karşısında önemli bir fırsatı kendi bireysel hatalarıyla kaybetti.
Antalyaspor karşısında oyunu devamlı Antalyaspor yarı alanında oynayıp Antalyaspor a mağlup oldu.
Baktığımızda Ç.Rizespor oyunun genelinde Antalyaspor a karşı ustundu ancak Antalyaspor karşında nedense Ç.Rizesporlu futbolcular kaleye şut çekmekten çok pas yapmayı tercih etti.
Ç.Rizespor kadro yetersizliği bu maç dada bas bas bağırdığı göründü oyunu çevirmek adına Rıza hocanın yedek kulübesinde forumda bir futbolcusu yoktu bana göre.
Baktığımızda süper ligde oynayan bir takım ve yedek kulübesinde Cumalı diye bir futbolcu dan bu takım süper ligde medar  arıyorsa ve ilk on birinde Sezer gibi bir futbolcuyla başlıyorsa bu takımın bu tıp durumlara düşmesi de kaçınılmaz olur.
Antalyaspor un oyun içinde doğru dürüst bir pozisyonu yokken futbolun adaletsizliği mi desek yada Sezer’in Antalyaspor a hediyesi mi desek ne acıdır ki oynayıp da kaybedilen bir maç oldu.
Gelinen noktada bu takımı bu hale getiren bu kadar emek verip çalışıp bu takımı takım yapan Rıza hocaya insan üzülüyor. Yönetimin yetersiz transferin den dolayı Ç.Rizespor un yakaladığı bu fırsatları heba etmek zorunda kalmaktan kaçınamaz olduğu ortada.
Bu maçta orta sahada Kıvanç in cezalı olması bu takıma ne kadar eksiklik yaşattığı gözlerden kaçmadı. Bunun yanında Kıvanç in oynadığı bölgeyi Ludovic’le doldurulması Ludovic in defansa yönelik oynaması hem Cernat’ı yalnız bıraktı hem de hücumun gücünü azalttı aralara olu yerlere pas atılamadı.
Buradan bakarsanız ileride Rıza hocanın işi zor elinde kadroda alternatif isimler çok az. Hal böyle iken Ç.Rizespor un geldiği nokta çok başarılı.
Bir küçük ayrıntı da Rıza hocanın oyuncu değişiklerin de geç kaldığını söyleyebiliriz. Bunun yanında forvette Ç.Rizespor takımının yalnız kaldı devamlı aynı şeyleri denemsi forveti çoğalamayışı forvetin yalnız kalması da bir başka neden oldu.
Aslında Rıza hoca yapacağı hamlelerle rakip defansın içine futbolcu yerleştirip rakibin açılmasını sağlaması gerekirdi buna geç kaldı. Bunlara neden olan Kıvanç’ın yokluğu da neden oldu oyundaki taşların yerleri değişti.
Özetlersek her şeye rağmen  bu maç da futbolun adaletsizliği Sezar’ın Antalyaspor a hediyesiyle Ç.Rizespor takımı rakipten ustun oynadığı bir maçı maalesef mağlup olup sahadan ayrıldı.
Maçtan bir ayrıntıdan bahsetmek istiyorum yeni formayı beğendiğimi söylemek istiyorum Rize de Denizin Mavisi Çayın Yeşili ve Rize mandalinasının turuncusu on numara olmuş diyebilirim.

Önceki ve Sonraki Yazılar