Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Gaziantep müsabakası tipik bir hazırlık maçı gibiydi

 Ç,Rizespor teknik direktörü Üzülmez, Geziantepspor karşısına önceki müsabakalarda, ilk on birde oynamayan oyunculara da şans vererek müsabakaya başladı.
Baktığımızda bu düşünce doğruydu en azından oynamayan oyuncuları görme şansı oldu.
Oyuna baktığımızda skorun beş, bir olmasına rağmen göze hoş gelen bir müsabaka değildi seyir zevki yoktu, maçı izleyenlerin canı sıkıldı diyebiliriz.
Baktığımızda oyunda daha çok Ç,Rizespor takımı olarak yana geriye oynanarak oynandı, Antepspor takımı ise savunma yaparak oynadı.
Ç,Rizespor takımı ikinci yarıda daha etkili bir oyun ortaya koydu, Ç,Rizespor adına dikine toplar kullanılmaya başlandı, Üzülmezin oyuncu değişikleri etkili oldu,ancak Gaziantep takımı paf takımı ayarında bir takımdı..
Geldiğimiz noktaya baktığımızda oynamayan oyunculara, ilk on birde ben direk oynarın sinyali veren bir tek Lincoln vardı, Lincoln aldığı her topu iyi kullanan, topla dikine giden adam eksilten, kaleyi gördüğü her yerden kaleye şut atan bir oyun ortaya koydu.
Baktığımızda Lincon un oynadığı oyunu, oynayan oyuncu, Ç,Rizespor takımında yok Ç,Rizespor takımında orta göbekten dikine topla gidebilen dikine iyi ayağa oynayan, kaleye şut çeken bir oyuncu, yokluğu yaşandığı aşikâr. Önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz gibi Lincoln, bu takıma monte edilmeli.
Oyuna baktığımızda dikkatimizi çeken bir başka oyuncu Abdullah, her maç üzerine koyan bir oyuncu kalitesi yavaş, yavaş ortaya cıkıyor. Bir başka oyuncu Turgut, bu maçta isteksizdi oyundan kaçan bir oyun ortaya koydu.
Oğulcan, bana göre bu takımda bu haliyle oynayabilecek bir oyuncu değil, Oğulcan’ın yerine oyuna alınan Furkan daha seri çabuk iyi top kullanabilen bir oyuncu. İşte Furkan gibi genç yetenekleri bu Ç,Rizespor takıma katacak, şans verecek yürekli hoca lazım. 
Koray’dan da bahsetmek isterim Koray’ın da Ç,Rizespor takımında ancak alternatif bir sağbek olabileceğini düşünüyorum, Koray bu haliyle bunun üstüne çıkabilecek bir oyuncu değil.
Özgür ise bu müsabakada etkisiz isteksiz bir oyun ortaya koydu. Ümit istekliydi oyun içinde çalışan bir oyun görüntüsü verdi her an bu takıma oynamaya hazırım sinyali verdi.
Geldiğimiz noktayı özetlediğimizde Gaziantep müsabakası tipik bir hazırlık maçı gibiydi, bu müsabakadan çokta olumlu ve olumsuz eleştiri yapamayız. Gaziantep müsabakada Ç,Rizespor teknik direktörü Üzülmezin oyuncu tercihleri Boluspor maçını düşündüğünü yansıtıyordu.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar