Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Hakemler tarafından da Ç.Rizespor takımının fişinin çekildiğini görülüyoruz

 Hikmet hoca Ç.Rizespor takımıyla Antalyaspor’a karşı hatasız ilk on birle sahaya cıktı.

İlk yarı Ç.Rizespor takımı Antalyaspor müsabakasında lige havlu atmışçasına sahada hiçbir varlık gösteremeden oynadı.

Sahada bazı oyuncular laubali hareketlerde bulunduğu görüldü, Hikmet hocanın her zamanki oyun anlaşışıyla ilk yarı geriye yaslanarak, Kweuke’ye uzun toplar kullanarak gol arayan Ç.Rizespor takımı rakibe karşı hiç bir varlık gösteremeden oynadı.

Baktığımızda Ç.Rizespor takımı özgüvenini yitirmiş güçsüz, sahada mücadele dahi yapamadan, rakibin peşinde koşarak topun peşine koşarak oynayan bir gurundu cızdı. Baktığımızda Ç.Rizespor takımı topla bir turlu oynayamadı iki pas yapamadı, top kendi futbolcularına gelince de, topsuzda rakibin üzerine baskı yapamadı.

Baktığımızda Hikmet hocanın takımı Ç.Rizespor en iyi yaptığı şey geriye yana oynamak, dikine oynamayı beceremeyen ikili mücadelelerden kaçan rakibi seyredercesine oynayan, uzun top kullanarak, kolay oynamayı seven, sahada savaşmayan, sorumluluk almayan, kaybetmeyi alışkanlık haline getiren, kazanma isteği, hırsı olmayan bir takım görüyoruz. Ç.Rizespor takımı dikine oynayıp ofansif oyunu bir turlu becermiyor.

Baktığımızda Ç.Rizespor takımında bir tek rakibi bozan aldığı topları dikine kullanabilen rakip savunmayı zora sokan Edomvonyi vardı ,oynadığı her maç üzerine koyan bir oyuncu ben bu oyuncuyu beğendim, lakın takımda tek kalıyor topu atıp da alamıyor yanı onunla iki pas yapma sorumluğuna giren bık tek oyuncu yok gibi..

İkinci yarının başlarında Hikmet hoca yaptığı iki değişiklikle Ç.Rizespor takımında bir hareketlilik getirdi. Ç.Rizespor takımı Antalya’nın üzerine gitmeye başladı etkili ataklar yapmaya başladı. Hikmet hocanın yaptığı uçuncu ve son değişiklikle uç dört üçe dönenerek risk almaya başladı, bu son değişiklikle takım daha Antalya’nın üzerine sağlı sollu gitmeye başladı Özgür oyuna girdikten sonra etkili bir oyun ortaya koydu.

Ancak Kweuke son zamanlarda inanılmaz forumsuz oluşu ve mutsuz olduğu gözlerden kaçmadı, nitekim forumsuzluğun verdiği yorgunluktan dolayı, oyundan tamamen duştu ve yaptığı faul ve topu yere vuruşuyla ikinci sarıdan takımını eksik bıraktı.

Baktığımızda on kişi kaldıktan sonra da devamlı gol atmak için bir kaç futbolcunun gayretiyle, gayret eden Ç.Rizespor takımı bir gol buldu, bir golde fileye değmesine rağmen hakem tarafından verilmedi. Bir başka pozisyonda da Edomvonyi ceza sahası içinde atılan dirsek de hakem tarafından görmezden gelindi.

Bu kadar kotu bir Ç.Rizespor takımına rağmen hakemin yüzde yüz golünü vermemesi ve penaltıyı görmezlikten gelmesi sonucu belki de uç puan hakem tarafından gasp edildi. Baktığımızda Ç.Rizespor takımının bu sezon belki de bir altı yedi puanı hakemler tarafından yenilmiş oldu.

Demek ki ne kadar transfer yapsanız da hangi hocayı getirseniz de bu ligde şampiyon bellidir küme düşen takımlar bellidir.

Bu ülke Rizelilerin elinde olmasına rağmen ne yazık ki bu kırlı şebekenin önüne geçilemiyor. Sanki birileri Rizelilerden intikam alındığının, insan hissine kapılıyor…

Beşiktaş maçında verilmeyen penaltı, Antalya maçında verilmeyen bir gol bir penaltı,daha bir kaç maçlarda Ç.Rizespor hakemler tarafından  linç ediliyor neden…. Hakemler tarafından Ç.Rizespor takımının fişinin çekildiğini görüyoruz bunun başka tarifi yok.

Bir başka nokta ise bu sistemin içinde çok hocalar olduğunu his ediyorum. Baktığımızda bu sisteme karşı gelmek yok gerekirse takımını yanlış oynatıp küme düşürmelere kadar gidebilecek şeyler insan bütün bu olanlardan bunları tahmin ediyor.

Baktığımızda Ç.Rizespor takımı hakemlerden çektiği başka, hocasından çekiyor başka. Böyle olunca sonuç ne oluyor dip aşağı kümeye sonuç ortada. E tabı bütün bu olanlardan sonra Başkanın sureci iyi yönetemediğinden dolayı da sanırım Başkanın da fişinin çekildiğini zamanla görmüş olacağımıza inananlardanım… Ancak o zamanda çok geç olacak Ç.Rizespor takımı duşmuş olacak…

Bir başka nokta ise hikmet hoca sezon başından bu yana bir turlu ideal kadroyu kuramadı her maç değişik kadro ile maça çıkıyor.

Bir kere Ç.Rizespor takımı kadrosunda olmazsa olmaz futbolcular sakat almadıkça bu kadroda olmalı. Orhan, Ümit, İsmail, Oboabona, Robın, Recep Özgür Kweuke ,Edomvonyi , Saadane ,Mehmet .bu oyuncular bu takımın bankoları olmalı.Ancak Özgür ve Mehmet hücumda oynamalı ,mesela Oğulcan’ı ben şahsen ilk on sekize dahi almam giderim paftan oyuncu alırım oynatırımda Oğulcan’ı asla oynatmam.

Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor takımı küme düşmüştür bu saaten sonra bu takımı diriltecek ancak hoca değişikliğiyle bir umut olur yoksa bu takımı kimse bu haliyle kurtarma şansı yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar