Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Hikmet hoca Dick Advocaat’dan taktık teknik öğreniyordu

 Fenerbahçe’ye karşı Ç.Rizespor müsabakaya iyi başladı on yedinci dakikada golde geldı.
Ancak erken gelen golün sonrasında ç.Rizespor geriye yaslandı bunun sonrasında beraberlik golünü gördükten sonra Ç.Rizespor sahada yok oldu.
Sahadaki kademe anlayışı rakibe basma mücadele yok. Fenerbahçe golü atması için adeta onunu acarcasına Ç.Rizesporlu futbolcular rakip futbolcuları seyreder oldu. ç.Rizespor kelsinde Fenerbahçe altı şut attı beşi gol oldu kaleci inanılmaz haldeydi kalede yok gibiydi, kaleye gelen her şut gol oldu.
Ç.Rizespor on kişi defans yaptığı halde Fenerbahçe’nin attığı gollerde Ç.Rizesporlu futbolcular Fenerli futbolculara Ç.Rizeli futbolculara dokunmak bile dokunmuyor.
Ç.Rizespor Fenerbahçe orta sahasını ve forvetini adeta seyredercesine müsabaka devam etti.
Kenarda Hikmet hoca cersizce seyrediyordu oyuna futbolcu dahi değiştirmiyordu.
Sanırım Hikmet hoca Dick Advocaat’dan taktık teknik öğreniyordu kendini öyle kaptırmıştık takımını göremiyor gibiydi.
Fenerbahçe de Van Persie, gibi Şow , gibi hava toplarında iyi olan bir forvete karşı Hikmet hoca stoperde hava toplarında hakım bir futbolsusu Ümit’i  kenara oturtması yanlış oyuncu secimiydi. oysa Ümit, bu maçta oynamalıydı çünkü Ümit defansta bu yıl her maç üzerine koyarak çok iyi noktaya geldi oyun içinde çok çalışıyor kafa toplarında hakım bir oyuncu topu geriden oyuna ayağa iyi oynuyor dandın dan oynamıyor..Ümit’in yokluğunda yenilen gollerin oluşumu vardı.
Böyle bir teknik direktör görülmemiş yaptığı hatalarla rakibe karşı takımını zora sokuyor.…
Stoperler rezildi orta saha berbattı rakibin orta sahasına çok uzak oynuyordu, bir takım bu kadar geriye yaslanır mı? Kweuke yalnız kaldı Ahmet etkili olamadı çünkü orta saha işlemiyordu, Oğulcan sahada geziyordu, İsmail ve Orhan’ın mücadelesi yetmedi, Janster, etkisizdi Diallo, inanılmaz kotuydu Petrucci, yalnız kaldı Robın etkili olamadı, takımda teknik taktık alabora oldu.
Baktığınızda bu ligde Ç.Rizespor’un kadrosundan daha kotu kadrolar Fenerbahçe’ye karşı daha iyi muadele ediyor güzel sonuçlar alıyor,böyle bir oyun anlayışı olur mu .?
Geldiğimiz noktada baktığımızda tamam Fenerbahçe senin rakibin değil ancak puan puandır, Fenerbahçe’ye karşı eziliyorsun senden kotu takımlara karşıda puan alamıyorsun. Bu saatten sonra Hikmet hocanın burada durmasının bir faydası olacağına inanmıyorum. Başkan zaten Ç.Rizespor un mağlubiyetini küme düşmesini çok da dert etmiyor. Maçtan sonra seyircinin Hikmet hocaya yoğun bir şekilde ıstıfa bağırmasına karşın Başkan açıklama yapıyor biz hocamızdan memnunuz. 
E takım can çekişiyor sen hocadan memnunsan vah Ç.Rizespor’un haline. Bu kotu gidişatın önüne nasıl geçeceksin takım komple gidemeyeceğine göre hocanın gitmesi gerekir. Örneğin Antalyaspor hocayı değişti 3 puanı vardı şuanda 15 puanı var. İnsan çevresinden örnek alır. İlk yarı iyi puanlar alınması gerekir ikinci yarı malum daha zor geçiyor bir şeyler yapılmalı,sonra zaman çok geç olabilir çaresiz kalırsınız,  bu hocayla olmuyor kaç maç oldu zaman daralıyor… 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar