Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Hikmet hocanın bazı tercihleri adam öldürür

Ç.Rizespor takımında Hikmet hoca Akhisar’a karşı sahaya kazanan kadroyla cıktı, oysa kamuoyu yeni transferlere başlamasını bekliyordu.
Müsabakanın ilk dakikalarında bir duran toptan Akhisarlı oyuncuyu seyrederce sine Ç.Rizespor takımı golü kalesine görerek oyuna bir sıfır başlamış oldu. Oyuna baktığımızda golden sonra Ç.Rizespor takımı oyun üstünlüğünü ele aldı gibi göründü, çünkü Akhisar buna müsaade etti kendi yarı sahasına kapandı.
Ancak Ç.Rizespor takımı hücum oyuncularını topla doğru yerde buluşturamıyordu doldur boşaltılarla Kweuke’yı topla buluşturuyordu Kweuke yalnız kalıyor varlık gösteremiyordu.
 Bunu fark eden Hikmet hoca oyundan Saadane alıp oyuna Oğulcan’ı alması bana göre takımı on kişi bıraktı. Saadane sahanın her yerin de topun olduğu her yerde olmasına rağmen oyundan alınması ve oyuna giren oyuncu Oğulcan in kenarda oturturcasına sahada dolaşması.
Ç.Rizespor takımını bir kişi eksik bıraktı, Oğulcan değil de oyuna farklı bir oyuncu alınsaydı, mesela Ahmet veya sağbeke bir oyuncu monte edip Mehmet’i öne çıkarma, yâda Igiebor, oyuna alsaydı her şey tersine dönebilirdi.
Daha sonraki dakikalarda Ç.Rizespor da oyuncu değişiklikleri yapıldı Igiebor, oyuna alındı, sonrasında Edomwonyi oyuna alındı takım uçlu forvete dondu. Ancak bana göre oyundan Oğulcan alınmalıydı Jantscher oyundan alındı orta saha eksildi, orta saha eksik kalınca ne oldu uzun toplarla gol arandı olmadı olmaz orta sahada kısa paslarla hücum futbolcuları topla buluşturmak gerekirdi yapılamadı. 
Hücum oyuncuları doğru paslar alamadı yanı forvet oyuncuları doğru yerde doğru paslar almalı bunu Ç.Rizespor yapamıyor. Ç.Rizespor takımı kapanıyor hızlı kontrataklarla Kweuke ile uzun toplarla gol arıyor olmuyor olmaz böyle bir oyun sistemi yok ilerde tek kışı şişirme toplarla başarılı olamazsın oyunu önde kurup rakibi kendi sahasından çıkarmaya müsaade etmeyip rakibe kendini durdurma pozisyonuna getirmen gerekir.
 Hikmet hocanın enteresan oyuncu değişikleri her maç var Hikmet hoca oyunu okuyamıyor, sonrada maçtan sonra bahaneler arıyor yok saha bozuktu ağlamalar sızlanmaları puan almıyor ki bana icraat gerekir rakip takım başka sahada oynadı sen bu kotu zeminde oynadın akıl almaz mantaliteleri  var teknik direktör Hikmet hocanın.
Baktığımızda Ç.Rizespor ligin en basit oynayan en kotu takımı. Ç.Rizespor takımı organize hücuma çıkamıyor hücumda etkili olamıyor Kuweuke’ye doldur boşal yaparak oynuyor olmuyor. Recep gibi bir oyuncun var Recep’i defansif oynatıyorsun oysa Recep, yaratıcı bir futbolcu bırak sahada serbest oynasın Recep’i on liberoya çekiyor Recep’i yoruyor  bitiriyorsun öyle veya boyla takımda topu iyi kullanan zeki teknik bir oyuncun var oda Recep ,zoru gördün mü Recep’i hücuma çekiyorsun yanı Hikmet hoca bir alem ya takımına ne oynattığı belli değil . 
Petrucci sekiz numara pozisyonunda oynayabilen bir oyuncu Petrucci, on libero oynatıyorsun faydalı olamıyor. Saadane on libero oynayabilen bir oyuncu Saadane yı hücuma yönelik oynatıyorsun ne yaptığın belli değil futbolcuların da aklını aldın.
Elinde Robin gibi on liberoda geriden oyun kurabilen ayağa oynayan bir oyuncun var bu oyuncunu kenarda bekletiyorsun..baktığımızda Hikmet hoca takımda oyuncuları doğru kullanamıyor futbolcuların bile aklını aldı her maç başka pozisyonlara oynamak futbolcuları da bıktırdı
Aslında Akhisar’da kaybedecek bir şey yoktu, sahaya iki santraforla çıkmalıydın yeni transferler de oynamalıydı .Hikmet Karaman takımını korkak oynattı Akhisar takımına şans verdi bu gibi maçlarda rakibine şans vermeyeceksin rakipler bunu yapıyor…. Yanı Hikmet hoca cesur değil takımı korkak oynatıyor takımı kazanma hırsı enerjisi yok takım kaybetmeye alışmış, takım kazanmış kaybetmiş hiç kimsenin umurunda değil böyle bir duruş var futbolcularda.
Baktığımızda bu tabloda hoca değişikliği faydalı olur kanısındayım yoksa Hikmet hocanın bazı tercihleri adam öldürür. Mesela bu maçta Oğulcan’ı oyuna alması gibi, oysa oyuna Igiebor, alınabilirdi Ahmet, alına bilirdi veya Mehmet, öne çıkarılabilirdi yapılacak en kotu seçeneği seçmek enteresan. Alınan oyuncularla oyuna başlamalıydı, Akhisar zaten ligin en kotu takımlarından biri rakip olarak senden çekiniyor, sen ne yapıyorsun böyle bir kotu takıma önlem alıyorsun risk alman gerekirken.
Müsabakada bir penaltı ve birde kırmızı kartın Ç.Rizespor lehine verilmediği de aşikar bunu da yazmadan geçmeyelim tabı bunlara sığınmamak lazım, ancak böyle bir pozisyon nasıl geçilir bu ülkede İstanbul takımına böyle bir penaltı kırmızı kart verilmesin ülkede kaos çıkar böyle bir yanlış Ç.Rizespor a nasıl yapıyor bir değil iki değil zehir zıkkım olsun hakkımız.
 Kweuke’ye yok yere sarı kart vermek bu takımı zor duruma bırakmak bu takımın hakkını resmen kasıp etmenin gücünü kimden alıyor bunlar. Ülkenin Cumhurbaşkanı Rizeli hakemlerin başı Rizeli neler oluyor bu emek hırsızlıkları akıl tutulması yaşatıyor bize ya,bu Rize’nin sahibi yok mu .?
 
Geldiğimiz noktada    öyle veya böyle Akhisar  maçından puan alman lazımdı ….takımlar sahada resmen savaşıyor Ç.Rizespor takımında savaşma yok Ç.Rizespor al gülüm ver gülüm doldur boşalt oynuyor,bu takıma kazanmayı öğretecek teknik direktördür bu takımı hırs azım sahada savaşmayı öğretecek teknik.
Aslında bu takım makine gibi çalışıyor, ancak bu takıma yanlış oyuncu tercihleri yanlış pozisyonlarda oynatılan oyuncular ve taktiksel sıkıntıların olduğu ortada…
Bu takımı şaha kaldıracak teknik direktördür, ancak bunu şuana kadar Hikmet hoca yapamadı bundan sonrada yapabileceğine endişelerim var çok da umutsuz konuşmak, umutları kırmak istemiyorum görünen köy kılavuz istemez misali… Geldiğimiz noktada bu yönetim hoca göndermez bu takım kümede düşse bu hoca burada.
Geldiğimiz nokta ölüm kalım maçları arkadaşlar bırakalım ıstıfa falanları da önce şu takıma sahip çıkalım bu saatten sonra Kakavan ıstıfa etse bu takım lige mi kalacak yok. Ancak bu takıma sahip çıkıp türbinleri doldurursak bu takımı lige tutabiliriz beyler bayanlar lütfen. Yarın bir gün konuşulduğunda deriz ki hiç olmazsa takıma sahip cıktık de lige kaldı veya duştu. Yanı bizler de Rizeliler olarak bir şey yapalım bu kadar da olmaz bu takım bizim bu takım düşerse biz üzüleceğiz.
Hey Rize ayağa kalk uyuma… Gidelim şu Galatasaray maçını alalım Rizeliyi yanı kendimizi süper lige bırakmanın adımını bizler atalım… Bu takım lige kalsın seneye gerekeni gene bizler yapalım bu takım bizim biz istemezsek bir şey olacağı yok…
 
Önceki ve Sonraki Yazılar