Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Hikmet hocanın bir hatası son beş dakikada iki puanı kaybettirdi

 Ç.Rizespor son haftalarda iyi gitmeye başlamış, Hikmet hocanın oluşturduğu kadro güven vermeye başlamıştı. Hikmet hocanın oluşturduğu doğru kadroyla devam etmesi sonucunda iyi neticeler alınmaya başlandı.
Adanaspor’a karşı yine aynı kadroyla oyuna başlamış ancak teknik hatalar yüzünden önemli iki puan kaybedilmiş oldu.
 Bir teknik direktörün bir hatası bakın nelere mal oluyor.
Ç.Rizespor Adanaspor müsabakasın da Hikmet hocanın bir oyuncu değişikliğinin sonucunda oyunun bitmesine az bir sure kala galesinde golü görmüş oldu.
Müsabakanın ilk yirmi dört dakikasında sahada topa daha çok sahip olan Ç.Rizespor takımı, bu yirmi dört dakikada Adanaspor kalesinde bir isabetli şutu yok, devamlı yana geriye paslar ve Kweuke’ye uzun toplarla oynamaya çalışan bir Ç.Rizespor takımı.
Ç.Rizespor takımı dikine oynamıyor sahayı uzattıkça uzatıyor geriye yana paslar yaparak rakip kaleye gol atmayı düşünmüyor kendisini oyalıyordu. Ç.Rizespor takım gecen hafta Trabzon bir puan almış diye ligin bittiğini sanmış bir hava estiriyordu şuursuz ataklar yapıyordu. Ancak Ç.Rizespor dikine oynayınca rakip kaleye gol ve gel pozisyonları buluyor. Nitekim Ç.Rizespor takımı kalesine yediği golden sonra dikine oynadığı o dakikalarda golü bulmuş oldu.
İkinci yarıya daha derli toplu olan ç.Rizespor takımı sahaya kısaltıp dikine oynamaya başladı bu dakikalarda oyun üstünlüğünü ele aldı adeta Adanaspor takımını kalesine topa tuttu direkten dönen toplar kaçan pozisyonlarla, Ç. Rizespor ikinci golü buldu. 
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı dikine oynadığında makine gibi çalışıyor. Ancak takımı geriye yaslamak için Hikmet hocanın korkakça oyuncu değişikliği her şeyi berbat etti.
Maç boyu Adanaspor sağ bekiyle sol beki oyuna giremiyor hücuma çıkamıyordu, çünkü sollarında Ahmet, sağlarında Oğulcan oynuyordu. Ancak Hikmet hocanın korkak düşüncesi Oğulcan’ı oyundan alıp, yerine Emrah’ı oyuna alması, Ç.Rizespor’un sol kanadı adeta sondurdu, ve bunun sonucunda Adanaspor’un sağ beki hücuma çıkmaya başladı ve yaptığı asist sonucunda Ç.Rizespor golü yemiş oldu. 
 
Bir örnek vereyim daha yakın bir maç, Fenerbahçe’nin Avrupa kupa maçında Fener iki sıfır önde ve Fenerbahçe’nin hocası Advocaat, oyuna hücum oyuncu alıyor, neden rakibi kendi yarı sahasından çıkarmamak için, rakibin önüne engel atıyor uçuncu bölgeye basmak için oyuna oyuncu alıyor ve defansı hücumla başlatarak orta saha ve defansın yükünü azaltıyor.
 Bu basit bir şey bunu Hikmet hoca da bazı maçlarda yapıyordu aslında. Bu iki teknik adamı karşılaştığımızda Hikmet hocanın yaptığı bu oyuncu değişikliğine bakın enteresan tabı.
 
 
Ç.Rizespor takımın iki bir önde rakip ta kendi yarı sahasından geliyor rakip futbolcuya kimse basmıyor.
 Türbinden İsmail’e bas ne bekliyorsun bağırırken ağzımıza kaldı gol oldu.
Ç.Rizespor takımın futbolcuları ceza sahası üzerinde bekliyor orda rakibe basıyor bu ne biçim futbol arkadaşlar, böyle bir futbol mantalitesi olabilir mi?
Oysa Hikmet hoca ya oyuncu değiştirmeyecekti yada oyuna Mehmet’i alması gerekirdir di çünkü Mehmet takımını hücuma çıkarabilecek bir oyuncu, rakibin Ç.Rizespor’un üzerine gelip defansında  risk alacaktı baskı yapma düşüncesine karşılık, Mehmet hızlı çıkışlarıyla  Adanaspor kalesine tehlikeli olurdu. Böyle bir durumda oyuna Emrah’ımı alırdı Mehmet’imi Allah aşkına, yanı bir teknik direktör’ün bir hatası nelere mal oluyor, Hikmet hocanın bir hatası son beş dakikada iki puanı kaybettirdi.
Gölü yedikten sonra Mehmet’i son dakikalarda oyuna alışı çok manidar, bu kadar mı olur bumudur Hikmet hoca. 
Oysa Hikmet hoca son haftalarda oluşturulan doğru kadro Ç.Rizespor’u makine gibi işletmeye başlamışken Hikmet hocanın kenardaki yanlışlarından bu takım bir kurtulamıyor.
Böyle eş değer takımların müsabakalarında bir teknik hata yâda bir oyuncu hatası çok şeylere mal olabilir, işte bunun örneği bu maç ta yaşandı. Ancak Ç.Rizespor takımının iyi yolda olduğunu söyleyebiliriz, hocanın doğruları çoğalır yanlışları azalarsa bu takım bundan sonra makine gibi işleyecek.
Bu takıma Hikmet hoca Mehmet ‘ı kazandırması lazım, bunun yanında Recep’te bu takımda on birde olmasa da yedekte olması gerekir.
 Mesela bu maç oyunun son yirmi dakikalarında maçta ihtiyaç duyulan bir oyuncuydu, Recep,Mehmet , bu katılırsa bu takım daha da iyi olacağına inanıyorum.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar