Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Hikmet hocanın eli ayağı bağlandı

  Haftalaradır kotu oynayıp da kazanan Ç.Rizespor takımı Ankaragücüne karşı daha kötü 
oynayıp kaybetti.
Baktığımızda Ç.Rizespor  Ankaragücün’e karşı sahada hiçbir varlık gösteremeden fark yiyip taraflarını ve kamuoyunu şoke etti.
Dört maçtır kazanan Ç.Rizespor takımını kadrosunu bu hafta Hikmet hoca bozarak sahaya çıkması akıl almaz bir durumdu.
Baktığımızda bu takımda olmazsa olmazlardan Robın olmadan Ç.Rizespor orta sahası kötünün, kötüsü durumuna düşüyor.
 Robın oynadığında stoperlerin önünde gelen ataklara karşı duvar örüyor, Ç.Rizespor  kolay gol yemiyor, artı Ç.Rizespor orta sahası, Robın olduğunda takım ayağa oynuyor bir iki pas yapabiliyor.
Baktığımızda bu maç Petrucci,on liberoda yapamıyor, Recep’i ortanın defansa donuk oynatan Hikmet hocaya şaşırdık doğrusu. Recep daha çok ofansif bir oyuncu, bunun yanında Petrucci,de daha çok sekiz numara pozisyonunda oynaya bilen bir oyuncu.
Hikmet hocanın enteresan, bir başka tercihi ise Mehmet, Mehmet’ı sol önde oynatıp sol bekte Özgür’ü oynatması, takımın solunu felakete sürüklüyor.
Mehmet bu haliyle futbola yabancı bir oyuncu gibi duruyor sahaya hele sol önde hiç yok, e Mehmet sol bekse neden önde oynatılıyor. Özgür önde başarılı olduğu bir çok maçta görüldü neden Özgür’le bu kadar oynanmamalı.
Özgür’ü oyundan aldınız, oysa rakibi ısıran bir kaç futbolcudan biri Özgür’dü. Özgür oyundan alındı Mehmet sol beke çekildi. Hikmet hoca süper lig dede macera arayışlarınız vardı, bu ligde de devam ediyor. Ankaragücü ne karşı Ç.Rizespor takımı iki bir mağlup durumda takım yana geriye pas yapıyor.
 Ankaragücü geriye yerleşiyor uzun paslarla takım gol arıyor. Ç.Rizespor haftalardır kotu oynuyordu bir kaç oyuncuyla Ç.Rizespor kazanıyordu Ankaragücü bir kaç oyuncuya kilit vurunca, Hikmet hocanın eli ayağı bağlandı ,İsmail hocanın oyun anlayışına karşı dondu kaldı doğru dürüst hamle dahi yapamadı..
Oysa futbolda zeki hocalar anında hamlelerini yapıp kendi seyircisi önünde bu müsabakaları alması gerekirdi. aslında Ç.Rizespor takımı ikinci yarıya oyundan Mehmet’ı alıp yerine Robın ile ikinci yarıya başlayıp Recep’i daha öne doğru oynatılsaydı, oyun daha farklı noktalara gelebilirdi. Robın oyunun son dakikalarına oyuna neden alındı insanın sorası geliyor.
Baktığımızda Ç.Rizespor orta sahası iki pas yapamadı inanılır gibi değil takımın ne oynadığı belli değil. Kweuke sakatlanıyor  oyundan çıkıyor, ee santraforu oyundan çıkıyorsa yerine koyduğun oyuncu aslında santrafor olmalı değılmı,sen gidiyorsun Süleyman’ı santrafor oynatıyorsun,hem Süleyman’ı oyundan düşürüyorsun  hemse takımı zora sokuyorsun.
Neden Hikmet hoca neyin peşindesin bıktık şu macera arayışlarından artık yeter, madem yanında oturttuğun Ozan diye  santraforun var  böyle bir durumda oyuna alman gerekmez miydi?
Madem yetersiz neden yedek soyunmuş, bu oyuncuya bir şans doğdu niye oyuna almıyorsun demek ki sen futbol fakirisin kusura bakmada bu yanı.
Takımın orta da, buradan baktığımızda yapıcı yorumlar yapmak istoruz ama olmuyor. Hikmet hocanın takımındaki bu tutum ve futbol anlayışı bu takımı bu ligden düşürürse kimse şaşırmasın, gelkı buna şimdiki başkan izin vermezde. Yazıktır günahtır bu mantaliteyle bu iş bu hocayla olmaz.
Bir hoca takımına bu kadar macera arayışında bulunmamalı Hikmet hoca bu değil ya insan inanamıyor. Ç.Rizespor’un haline bakın be bu ne. Haftalardır takım kotu oynanan bir oyun bas, bas bağırıyor bunu kim çözecek hoca çözmeyecek mı?
 E nerdesin dört bir kendi sahanda yenil, bunu kimse kimseye anlatamaz arkadaşlar. Kalecinin yediği  goller evlere şenlik defansta adam paylaşımı felaket Seadane, stoperde felaket bu ne, Ankaragücü ne karşı Ç.Rizespor takımı tel,tel döküldü ya,bir takım bu kadar ruhsuz bu kadar geriye yana oynar mı ya ……özetlersek bu müsabakada Ç.Rizespor takımın ve hocası bu maçtan daha çok galip değil de, mağlup olması için elinden geleni yaptı diyebiliriz,maçın büyük bir bölümünde Ç.Rizespor takımı geriye yana oynadı gol bulmak için maç boyu uzun top kullandığını gördük..Hikmet hoca kendine gel buradan da gidersen bu ülkede bir daha iş bulman zor olacak,kendini futbola ver bezdirdin bizi. 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar