Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Hikmet hocanın her maç bir terslik yapmasından bıktık

 Hikmet Karaman Kasımpaşa’da yaptığı yanlışı Antep karşısında da yaptı.
 
Ç.Rizespor takımında iki önemli on libero oyuncusu Robın ve Saadne’yı stoper oynatıp Orta sahaya Antepspor takımına teslim etti.
 
Kasımpaşa müsabakasında da olduğu gibi orta sahada Petrucci ve Recep’le başladı Petrucci, yalnız kaldı Recep defansif oynayabilecek özellikte olmadığı için rakibe karşı cılız kaldı, Antepspor takımına bu oyuncu tercihleri şans yarattı.
 
Baktığımızda Hikmet hoca sezon boyu oyuncuları yanlış pozisyonlara oynatmaktan Ç.Rizespor takımına çok çektirdi.
 
Baktığımızda bu müsabakada Antep’ten daha istekli bir Ç.Rizespor takımı vardı golü buldu. Golden sonra geri yaslanmayı tercih eden Ç.Rizespor takımı Antep takımına kolaylık tanımış oldu.
 
Baktığımızda Ç.Rizespor takımında orta sahanın iyi olmayışından dolayı bütün ataklar nerdeyse stoperlerle karşılandı. Ç.Rizespor takımı zorlanmaya başladı Hikmet Karaman yaptığı yanlışı fark edip Saadane’yı orta sahaya alıp oyuna stoper aldı.
 
İlk kez Hikmet hoca yaptığı oyuncu değişikliğiyle maçı kurtardı Ç.Rizespor orta sahası canlandı Antep’in üzerine gitmeye başladı ve ikinci golde geldi.
 
Kasımpaşa’da Robın ve Saadane’yı stoper oynatması benim hala içimde bir yara gibi sızlıyor eğer Hikmet hoca bu tercihleri yapmasaydı Ç.Rizespor takımın uç puanı daha var olacaktı.
 
Yanı Hikmet hocanın macera arayışları Ç.Rizespor takımını zora sokmuş, takımın küme düşmesi halinde en büyük faktör Hikmet hocanın bu tur macera arayışlarıdır.
 
Mesela biz Hikmet Karaman’dan bu maçta yaptığı gibi yaptıklarını fark etmek istiyorduk, bizim Hikmet hocadan alıp veremediğimiz bir şey yok bizim amacımız menfaatimiz Ç.Rizespor’un başarılı olması.
 
Hikmet hocanın her maç bir terslik yapmasından bıktık ne zaman takımda bir kıvılcım gördük, bir baktık Hikmet hoca bir terslik yaptı. Biz bunu sezon boyu yazdık Ç.Rizespor’un en büyük rakibi Hikmet hocadır dedik ve tespitimiz doğru cıktı.
 
Küme kalma umudu Ç.Rizespor’un devam ediyor, ancak bu mümkün değil Bursa’dan Gençler birliği maç alıp dönemez biz kimin ne olduğunu senelerdir gördük. Ç.Rizespor takımı bu hafta küme düşmesi kesinleşeceğini düşünüyorum, inşallah yanılırım…
 
Normal şartlarda maçlar oynansa Ç.Rizespor küme kalır ,ancak umudum yok Bursa Gençlerbirliği müsabakasını öyle veya böyle alır ..Ancak Osmanlı karşısında yine bir terslik yaparsa Hikmet hoca oda başka bir durum.
 
Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor takımı bu kadroyla küme düşmezdi, bu kadro o kadar kotu bir kadro değil ancak Hikmet hocanın terslikleri yüzünden bu takım şu anki sıralamada olduğunu
 
düşünüyorum.Kenardan bu takıma bir hoca eli değdiğinde bu takım başarılı olabilirdi diye düşünüyorum.
 
Özetlersek Ç.Rizespor Antepspor müsabakasında futbol adına çok bir şey yoktu, sahada mücadele vardı teknik direktörlerin oyuncu değişiklikleri vardı. Zaten bu ligde iyi futbol oynanıyor diyemeyiz bu ligde iyi futboldan çok, iyi mücadele eden kazanıyor diyebiliriz.
Önceki ve Sonraki Yazılar