Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Hikmet hocaya rağmen bir puan sevindirici

 Ç.Rizespor müsabakaya ideale yakın bir kadroyla cıktı.
Karşılaşmada Kayserispor ilk yarı Ç.Rizespor’dan daha üstündü, Kayserispor ilk yarı oyunun belli bölümlerinde topa daha sahipti. Ç.Rizespor takımı Kayserispor’a karşı alan savunması yaparak oynadı kontrollü oyunu tercih etti, kaptığı toplarla kontratak oynayarak gol bulmaya çalıştı. Ç.Rizespor bulduğu bir kaç gol pozisyonlarını ileri uç futbolcuları gole çeviremedi.
İkinci yarıya Kayseri yine ustun oynamaya başladı, bir sure sonra oyun dengelendi yine her iki takım için bir kaç gol pozisyonları vardı, bu pozisyonlar golle sonuçlanamadı. 
Baktığımızda oyun olarak da iyi futbol yoktu iki takımda daha çok alan savunmasına önem verdi. Maç kısır bir maçtı daha çok mücadele ederek geçti seyir zevki yoktu.
Baktığımızda Hikmet hoca bu karşılaşmada da orta sahayı yine eksik kurdu oyuna Sylvestre, Koray’la başladı Koray oyunda yok gibiydi Sylvestre, orta sahada yalnız kaldı. haftalardır on liberoda denenen Koray, bir turlu faydalı olamazken Hikmet hocanın koraya ısrar etmesi ilginç, oysa Robın, oynadığında oyunda var oluyor topu oyuna iyi sunuyor rakibin bütün ataklarını karşılıyor, defansif anlamda iyi ofansif anlamda ağır kalıyor oyun için de çok çalışmıyor yinede Koray’dan iyi Robin oynatılmalı, Koray, ise boş koşuyor rakibe faul yapıyor topu oyuna iyi sokamıyor, çünkü on libero oynayacak yeteneği yok.
Nitekim Koray on libero oynadığında takım eksik oynuyor, bu maçta aynısı oldu.
 Oyuncu değişikliğinde öyle veya böyle Sylvestre orta sahada yalnızdı çok çalıştı, oyundan alınacak futbolcu Koray olmalı idi oyuna girmesi gereken futbolcuda Robin, olmalıydı.
Baktığımızda oyuncu değişikliğinde orta saha çalışamıyorken oyundan Chevalier, alınıp forvete Tuszynski, alınması Deniz’ Chevalier yerine çekmesi enteresandı. Oysa orta saha desteklenmeliydi, çünkü forvete top servisi orta sahadan gelmiyordu, orta saha eksikti Koray oyunda yoktu , hamle Koray yerine olmalıydı.orta saha gümülü kaldı forvet arkası oynayan Chevalier’ye de ezildi kaldı cönkü arakasında Koray kotuydu.
Baktığımızda ikinci oyuncu değişikliği geç kalındı, ancak doğru bir değişiklikti Sercan, oyunda hiç yoktu Ahmet, oyuna alındı. Uçuncu oyuncu değişikliği yine kenarlarda yapıldı orta saha ya hamle yapılmadı, oyundan Mehmet alınmalıydı.
Oyunu özetlersek iki takımda beraberliği daha çok istedi zaman zamam Kayseri oyunda utsundu maçın geneli ortada geçti iki takım için önemli birer puan alındı.
Baktığımızda böyle bir maçı Ç.Rizespor takımı almalıydı, Hikmet hocanın oyunda etkisiz kalışı oyundaki yanlış hamleleri sonucunda, en azından Hikmet hocaya rağmen bir puan sevindirici oldu.
Hikmet hoca gerek sahaya sürdüğü kadro ve oyuncu değişiklerindeki yanlışları sonucunda oyunu çeviremeyen Ç.Rizespor takımı. her maç eleştirdiğimiz Hikmet hoca bu maçta eleştirilecek ilk kişi olmak dan kaçınamadı,sezon boyu Hikmet hoca kenardan şu oyuncuyu oyuna aldı maç dondu inanılmaz bir oyun zekasıydı diyemiyoruz.
Baktığımızda beş üzerinden bu sezon Hikmet hoca ancak uç verilir diye düşünüyorum, çünkü ligin en kotu futbol oynayan takımı Ç.Rizespor. 
Tamam takımda bazı önemli yerlerde eksik futbolcu var transfer yapılamadı ancak olanı da iyi kullanamayan bir teknik direktör var.
Ben şahsen her maç rakiplerden korkmuyorum korktuğum Hikmet hoca acaba ne yapacak yaptığı hatalar sonucu Ç.Rizespor takımı zor durumda kalır mağlup olur diye hep bekliyor insanlar bir tek ben deyilim yanı böyle düşünen.
Hiç bir maç kenardaki varlığını bir turlu göremedik.
Bu maçta öne çıkan İsmail’in performansı idi bu maç iyiydi çalışkandı oyun içinde önemli noktalar da iyi yer tuttu, bu gidişle beni yanıltacak gibime geliyor çünkü eleştirdiğim bir futbolcuydu.
Bunlar benim görüşüm katılan olur katılmayan olur, saygı duyarız.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar