Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Hikmet hocayı biz böyle tanıdık

 Kayserispor’a karşı Hikmet hoca çıkardığı on bir bana göre doğruydu, cesur ve dinamik bir kadroyla oyuna başladı.Ancak bu kadroya Sylvestre de olmalıydı.
Oyuna iyi başlayan Ç.Rizespor’du ancak ilk yarı boyunca Kayserispor’a karşı oyun üstünlü olmasına rağmen Ç.Rizespor takımı Kayserispor kalesinde bir tek isabetli şutu vardı.
İlk yarı yaklaşık otuz beş dakika adeta Kayserispor’u ecel terleri döktürmüş bir Ç.Rizespor takımı. 
İlk yarının sonlarında Ç.Rizespor takımı oyundan duşmuş görüntüsü verdi.
Baktığımızda Hikmet hoca gerçekten bu maç bambaşka bir anlayışta bir kadro kurdu. Haftalardır kulübede hapis ettiği futbolculara forma şansı vermediği yeni transferlere şans verdi.
Kulübende bir Mehmet varken forumsuz Sercan’a şans vermek haksızlıktı, kulübende bir Chevalıer, Tuszynskı, Ümit varken İsmail, Murat’a daha çok şans vermek keza aynı haksızlıktı.
Elinde Mehmet gibi bir futbolcun olduğunda her ne kadar forumsuz olsa da oyunda olduğunda rakibi dağıtan üretken rakip defansı bozan, rakibin geri yaslanmasına neden olan, dikine koşular yapan takımı ateşleyen bir futbolcudur bu futbolcudan yararlanmak gerekir.
Chevalıer, Tuszynskı,, bu futbolcuların bir geçmişleri var bunlar o kadar da boş değil ,bunlara şans verildiğinde etkili olabileceklerine inanıyorum,bunu Akhisar maçı sonrasıda yazdım doğru birdir ıkı değil.
Futbolcu maç oynamadan sadece idman performansıyla bunlar anlaşılmayabilir, uyum sorunu olabilir oyum sorunu maç oynayarak giderilir.
Baktığımızda bu maç oynatıldılar bana göre iyi sinyaller verdiler, hatta kaleyi tutan şutlardan  ikisi Chevalıer, Tuszynskı  ye aitti,Chevalıer nın çektiği şut barız gol ancak hakem ne hikmetse elle çıkarılan yüzde yüz golü vermedi.
Baktığımızda kulübede hapsedip şans vermediğin futbolcular şans verdiğinde, şans verilen futbolculardan daha iyi olduklarına görüldü.
Geldiğimiz noktada Hikmet hocanın bu maç bana göre gerçek Hikmet hoca haline gelmiş kendini formatlamış sinyalleri verdığını gördüm. 
Oyuna iyi hamleler yapmış erken oyuncu değişikleri ve doğru oyuncu değiştirmiş.
Bunun yanında Hikmet hoca oyunda bir değil uç puan için oynayan bir anlayışla oyuna başladı, oyuna aldığı oyuncularda on de oynayan oyunculardı, bizim bildiğimiz Hikmet hocanın takımı önde oynayan hiçbir zaman geri yaslanmayan durduran değil, durdurulmaya çalışılan bir takım la sahaya çıkardı.
Hikmet hoca günümüz futbolu oynatan on de basan dikine oynayan koşan çabuk pas yapan devamlı gölü düşünen bir hoca olduğunu biliyoruz.
 Hikmet hocanın futbolcusu sahada dolaşmamalı devamlı oyunun içinde olmalı oyundan kaçmamalı, yanı kacak oynamamalı oyuna girmeli ayağa kafa koymalı biz Hikmet hocayı biz böyle tanıdık.  
Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor iyimi top oynadı diyemeyiz ancak oyun düşüncesi ve mücadelesi iyiydi.
 Orta saha çok bozuk orta sahada on numara sıkıntısı yaşanıyor. 
Bu orta sahada bu kadroda Sylvestre olmazsa olmazlardan ve Makiadi, Yalcın, orta sahanının bankoları olmalı.
Bu maçta Makiadi  iyi değildi bunun yanında Yalçın’da iyi değildi forumsuz ve yorgundular, yorgunluk bütün takımda vardı.
Bu kadroya Sylvestre’ nın de katılmasıyla bu kadronun bozulması gerekir diye düşünüyorum.
Bu kadroya zaman zaman aralarına bir kaç takviye atılabilir, ara transfere kadar mezeme bu.
Birde Dzalamıdze’nınde bu kadroya zaman zaman şans verilmesi gerekir diye düşünüyorum.
Baktığımızda aslında bu Kayserispor’u Ç.Rizespor yenmeliydi ancak Deniz’in beline sarılarak Deniz düşürüldüğü pozisyonda penaltı verilmedi, Chevalıer şutu elle çizgiden çıkarıldı gol verilmedi verilmedı.
Hanı dersin ya oynadın da gol attın hakem mi vermedi evet hakem golü vermedi, oyun da Ç.Rizespor’un ikili mücadelelere hep faul çaldı.
Bu sezon hakemler diyebiliriz ki her maç Ç.Rizespor takımına haksızlıklar oluyor barız golleri verilmemiş haksız kırmızı kartlar verilmiş.
Bu hakemlerin doğru karar vermeleri, ne zaman başlayacak doğrusu merak ediyoruz.
Özetlediğimizde düşünce olarak kadro olarak sahaya doğru sürülen bir Ç.Rizespor takımı, oyun olarak iyi oynanamayan.  Oyun düşüncesi olarak doğru oynamaya çalışan sahada iyi mücadele eden bir Ç.Rizespor takımı. Bunun yanında rakip keleye şut çekmekten kaçınan bir oyun yapısı.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar