Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

İlk yarı bu takım liderdir ikinci yarı şampiyondur

 Ç.Rizespor’u ilk kez bu sezon İstanbulspor karşısında en iyi mücadele ederek sonuca gittiğini gördük. Ç.Rizespor bizleri şaşırttı İstanbulspor karşında sahada deyim yerinde ise ayağa kafa koyarak oynadı. İyi futbol oynadı diyemeyiz ancak futbolcularda bu müsabakada hır mücadele bu senenin üst düzeyindeydi. Baktığımızda ilk yarı müsabaka her iki takımda her iki kalelerden uzak birbirleriyle mücadele halinde geçti.
Adeta ilk yarı oyun kilitlendi, ikinci yarıda Üzülmez den oyuncu değişikliği beklerken. ıkıncı yarıda olmadık bir anda sahneye Özgür Çek cıktı golü attı, ancak Ç.Rizespor takımı geri yaslanarak İstanbulspor’un baskısını yemeye başladı takım bir turlu kendi sahasından çıkamıyordu… işte o anda kenardan hamle gerekiyordu, Üzülmez sahneye cıktı, Üzülmez bu dakikalarda oyuncu değişiklikleri oyunu çözdü.  Lincoln’un yerine Recep oyuna alınınca Ç.Rizespor topa daha çok sahip olamaya başladı ve oyun İstanbulspor yarı alanına gitmeye başladı. Üzülmez’ın ikinci ve uçuncu oyuncu değişikleri Ç.Rizespor takımını öne itti ve iki ve uçuncu goller geldi…
Baktığımız da haftalardır kamuoyu ile birlikte dile getirdiğimiz bazı eksikler düzeltilmeye başlandı. Üzülmez’ın Özgür ile ilk on bir de sahaya çıkması oyuna hareket getirdi, Recep oyuna alındı oyunun şekli değişti Ozan, ilk kez oyuna alında Ç.Rizespor şekillenmeye başladı, inşallah Üzülmez bu tablonun üzerine adım, adım koymaya başlar bu kıpırdama dehada canlanır.
Baktığımızda Özgür bu takıma oynadığında bu takıma maç almış  puanlar kazandırmıştır bu maçta da kendini gösterip oyunun kırılma anına nokta koydu.
Robin’ın stoper oynamasını ben benimsemiyorum Robın bu takımda on libero oynar. Başka bir nokta eğer bu takımdan Kweuke oyundan alınıyorsa Kweuke’nın yerinde Ozan oyuna alınmalı.iddia ediyorum Kweuke’nın bu halinden Ozan kat, kat daha iyidir şans verilsin bakın neler oluyor..Kweuke oynatılsın ancak zaman zamanda oyundan alındığında Ozan, bu takıma kazandırılsın transfer dönemine kadar en azında bu takıma ne verebilir o gürülsün gürül,bu takımda iki santrafor var biri Kweuke diyarı Ozan’dır . 
Baktığımızda İstanbulspor karşısında Üzülmez oyunu çözmek için elinden geleni yaptı kenarlarda oynattığı Özgür ve Samudio’yu oyun içinde birini sola birini sağa oyun içinde değiştirdi, hucumuda oyunu yayarak değil, oyunu daraltarak forveti zaman, zaman üçledi. oyun içinde zaman zaman defansı üçleyip orta sahayı beşledi hücumu üçledi bunlar güzel şeyler bu takım şampiyonluğa oynuyor bu takım bir kere geriye yaslanmamalı bu takım har müsabakada rakip sahada basmalı oyunu önde tutup önde oynamalı, bunları alışkanlık haline getirmeli.
Bu müsabakada Üzülmez iyiydi, çıkardığı ilk on bir ve oyuncu değişikleri oyun anlayışı.
Baktığımızda bu maçın kahramanlarından biride Ümit’ti ikinci yarıda önemli pozisyonlardaki hamleleri öne çıkan biri oldu.
Geldiğimiz noktada her zaman yazdığım gibi tekrar ediyorum bu takım sahaya doğru sunulduğunda ve iyi mücadele ettiğinde ayağa kafa koyduğunda dikine oynadığında bu takım makine gibi çalışır bu takımın onuna kimse duramaz…
Şuan ki durumuyla bu takım henüz iyi değil ancak böyle mücadele ederse daha dikine oynarsa oyunu geride değil, en az orta sahada karşılarsa ,önde basarsa iyi mücadele ederse ilk yarı bu takım liderdir ikinci yarı şampiyondur..
 
Önceki ve Sonraki Yazılar