Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

İsmail Kartal maça iyi başladı sonunu getirmedi

 Sivaspor Ç.Rizespor müsabakasında teknik direktörlerin bir bir hatalarını gözleyip hamleler yapmasıyla geçti.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı teknik direktörü Sivasspor takımını yanılttı neden derseniz Ç.Rizespor takımı geri yaslanarak oynuyordu rakipten kaptığı toplarla ilerde hızlı oyuncularıyla etkili olmaya çalışıyordu. 
Ancak Sivasspor müsabakasında böyle oynamadı oyuna önde basıp önde oynamayı denedi, Sivasspor teknik direktörü ise Ç.Rizespor un oyun sistemine göre hazırlanmıştı maça öyle başladı. Dolayısıyla İsmail hocanın oyun düzenindeki değişiklik Sivas takımı teknik direktörünü yanılmış oldu,ve oyun Ç.Rizespor takımı kontrolüne geçti,ve bu oyun anlayışı Ç.Rizespor takımını avantajlı duruma soktu..
Böyle olunca oyun olarak İsmail hocanın Ç.Rizespor takımını her ne kadar oynatamasa da bu karşılaşmada Ç.Rizespor takımı sahanın her yerinde basmaya çalıştı önde ve ayağa dikine oynamaya çalıştı başarılıda oldu.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımının kadro yapısı aslında önde basan sahanın her yerinde pres yapan ayağa oynayan dikine gidebilen bir yapıya sahip.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımın kaliteli oyunculardan kurulu olduğunu her yazımızda belitmiş olduğumuz gibi Sivasspor müsabakasında da Ç.Rizespor takımı önde oynadığında neler yapabileceğini bir kez daha ortaya koydu.
İsmail hoca maça ideale yakın bir on bir ile cıktı ancak Oğulcan harici, ikinci yarıya Oğulcan’ı oyundan alıp oyuna Garmash koydu Oğulcan’ı oyundan alması doğru bir hamle idi, oyuna Garmash’ı koyması yanlıştı ancak oda golü attı diye de bu değişikliği ben onaylamadım.
Çünkü Boldrin serbest oynuyordu Boldrin kanada geldi Garmash serbest oynamaya başladı, böyle olunca orta saha boşandı orta sahada koşan basan top kullanan oyuncu eksildi, orta sahada Sivasspor üstünlüğüne geçti,böyle oklunca Ç.Rizespor geri yaslanmaya başladı.
 
Orta sahadaki boşluğu Oğuz Kağan’ın çok koşması bir nebze doldurdu.
Baktığımızda burada ince detaylar maçı berabere getirdi neydi bunlar İsmail hocanın oyuncu değişikleri Umar’ı oyundan aldı Sivasspor sol kanadı ele aldı dalga dalga ataklar yapmaya başladı.
 Oysa Umar hem sol beke gelip top alıp takımını çıkarıyordu hemse sol kanadı iyi kullanıyordu, Umar çıkınca her şey bir anda değişti Samudio oyuna girdi.
 Samudio defansa yardımcı olamadı, dikkat derseniz golden önce ortayı yapan oyuncuya Samudio bölgesinde hatta tam önünde idi orada oyuncuya basması gerekiyor ancak Samudio oyuncuyu seyretti,  oysa Umar’ın kontrolü olduğu bölge Umar o bölgede hem defansif hemse ofansif rakibi nefes dahi aldırmıyordu ve buradan yapılan ortadan Ç.Rizespor kalesine gol geliyor.
Baktığımızda İsmail hoca maça iyi başladı sonunu getirmedi, birçok maçta olduğu gibi oyuncu değişiklerinde maçı kaybetme sebebi oldu.
İşte ince detayları alt alta koyduğunuzda hatalar oluşuyor zaten rakibinizde hatalarınızı kolluyor son dakikalarda olsa gol yemek kaçınılmaz oluyor.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda maçtaki detaylar Kaleci Gökhan bu müsabakada genelde bir kaç hata yaptı ancak bir kurtarışı vardı ki maçın kırılma anı idi diyebiliriz.
Baktığımızda defansta sağ bek  Moroziuk,  sol bek Melnjak,  iyi oynadı stoperlerde Talbi, iyi oynadı Abarhoun, bu müsabakada forumsuzdu.
Orta sahada Abdullah yıllanmış şarap derler ya adeta öyle oynadı oyunun kontrolü oyunu okuması çok iyi idi bu sezon bu müsabakada Abdullah beni mest etti diyebilirim.
Oğuz Kağan ise sanki yıllardır Ç.Rizespor takımına top oyuluyor sahada adeta savaşıyor orta sahanın her yerine basıyor oyunda devamlı hareket halinde aldığı topları oyuna sokması top kapması çok iyi idi oynadıkça dehada iyi olacak gibi görünüyor.
Garmash gerçekten usta bir oyuncu top alması top kullanması oyunu okuması harika, ancak hazır değil çok güçsüz aldığı topu alıp gittiğinde topla gidemiyor geri kalıyor ancak oynadığı ilk maçtan daha iyi koşmuyor basmıyor esikleri var iyi bir oyuncu olduğu ortada.
Samudio, son haftalarda çok forumsuz aslında kaliteli bir oyuncu.
Oğulcan bu ligde yeterli bir oyuncu değil bir ligde banko oynayacağı takıma gidip kendini geliştirmesi lazım. Vetrih, de bu ligde az yetersiz bir oyuncu bu tur oyuncu aslında alt yapıdan veya alt liglerden çıkarılıp oynatılabilecek oyuncular olur diye düşünüyorum.
Umar ve Boldrin arkadaşlar bunlara kırk bin kere maşallah bunlar Ç.Rizespor’un can noktaları bunlar siz bir Ç.Rizespor düşünemiyorum bunları anlatmak zor bunları seyretmek yaşamak lazım, bu iki oyuncu Ç.Rizespor takımının her şeyi arkadaşlar.
Skoda usta bir golcü vücut dili oyunu okuyuşu rakibi her türlü korkutuyor rakip defanstan çıkmadan korkuyor kendi yarı sahasına kalıyor, oyun içinde çalışıyor gol kokluyor ben şahsen Skoda’yı çok beğendim.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor takımı çok kaliteli oyunculardan oluşuyor takım ayağa oynayan zeki kaliteli oyunculardan oluşmuş.
 Hocanın takımı iyi kullanamadığını her maçta görüyoruz, Ç.Rizespor takımının geldiği nokta gecen yılkı iskelet kadronun urunudur baktığımızda kaleci defans dörtlüsü kanat oyuncuları orta saha gelinen noktayı aslında anlatıyor
 
Önceki ve Sonraki Yazılar