Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

İyi olmayan bir Bursaspor karşısında Ç,Rizespor bir puan alabildi.

 Ç,Rizespor Üzülmezle yolları ayırdık tan sonra yardımcı hoca Karacanın çıktığı müsabakada Bursaspor karşında Üzülmezin döneminden daha kotu bir Ç,Rizespor seyrettik. 
Müsabakaya baktığımızda Karaca ilk on birde bir kaç değişiklik yaparak Bursaspor karşına cıktı.
Sol bekte Fink, on liberoda Saadane ile maça çıkan Karaca, baktığımızda Ali ilk on birde yoktu, ilk on birde sol bekte Mehmet yoktu, bu iki mevki ye baktığımızda Ali’nin ilk on birde oynatılmaması doğruydu ancak yerine oynatılan Saadan Ali’den daha kotu idi Saadane iki pas yapamıyor ayağa oynayamıyor aldığı her topu dağlara taşlara atıyordu, topu oyuna iyi sokamıyordu, oyunu büzüyor, oyuna ofansif anlamda hiçbir faydası olmadı, Ç,Rizespor takımı orta sahada eksik kaldı.
Bu müsabakada Karacanın yaptığı tek doğru Ali’yi oynatmaması idi, ancak on liberoda Saadane ile oyuna başlaması müsabakayı başlamadan kaybetme noktasına getirmiştir.
Aslında on liberoda Abdullah oynatılsa idi daha faydalı olurdu, sol bekte Fınk denendi Fınk’in sol ayağını sağ ayağı gibi isabetli kullanamıyor, dolayısı ile sol kulvarı kullanamadı geride çakılı kaldı oyunda ofansif anlamda bir katkısı olmadı, Mehmet her gecen maç üzerine koyarak oynuyordu Mehmet’i kesmesi yanlıştı.
Takıma baktığımızda ne oynadığı belli olmayan bir takım seyrettik, takım hücuma çıkıyor orta saha ileri çıkıp da gol atmak için ilerde sağalmıyordu.
Defans orta saha hücum bir birinden kopuktu, ancak Robın ve Boldrin ayakta kalan iki oyuncu idi takımı atağa kaldırıyor al ver yapabiliyordu, diğer oyuncular bu iki oyuncuya katılamayınca bir turlu Ç,Rizespor takımı istediğini yapamıyor Bursaspor kalesine etkili olamıyordu.
İkinci yarıya Karacadan değişiklik beklenirken sahaya aynı on birle çıkıyordu ancak, rakibin kotu olmasına karşılık, taraftarın coşkusu ile  Ç,Rizespor takımı biraz istekli göründü golü da buldu. Robın ile  Boldrin oyuna üstünlüklerini koymaya başlamışken, ilginçtir Karaca Robın’ı oyundan alıyordu ve Ç,Rizespor takımının adeta gözüne kul serpiliyor türbinler şok yaşıyordu, çünkü takımın en iyi iki oyuncusundan biri oyundan alınıyordu.
Aslında Karaca’nın düşüncesi doğru idi iki on liberoyu bire oyundan alıp öne Süleyman’ı aldı ancak oyundan aldığı oyuncu yanlış olunca düşünce işlemedi, aslında oyundan Saadane alınsa idi oyuna iyi bir hamle olur Karaca ayakta alkışlanırdı, Ç,Rizespor takımı galibiyeti alma noktasına gelebilirdi.
Sonraki dakikalarda Boldrin oyundan alınınca Ç,Rizespor takımı oyundan duştu Bursaspor takımının bir topu direkten dondu, iyi olmayan bir Bursaspor karşısında Ç,Rizespor bir puan alabildi. 
Karacanın yaptığı oyuncu değişiklerinde adeta Bursaspor takımına maçı vermek için elinden ne geliyorsa yaptı noktasına geldi.
Ç,Rizespor takımı sahada dökülüyordu, bu takım on beş gün nasıl çalıştı ne yaptı insanın sorası gelıyor, elde tutulacak bir kaç oyuncudan başka oyuncu sahada göremedik. Ç,Rizespor adına inanılmaz bir sahne seyrettik sahada gezinen oyuncular vardı.
Müsabakada bir ara kenarda  Karacanın çaresiz kaldığını gözledik,o esnada seyirci devreye girmiş seyircinin coşkusuyla takım az da olsa toparlanmış oldu,Karaca kenardan oyuna hakım olamadığı ortada kimse kimseyi kandırmasın.Karaca’nın kafası rahat değil Karaca tedirgin verilen görev ile kafa karma karışık durumda  anti patı yaptığınızda bunları anlayabiliyorsunuz.
Karacanın başarılı olmasını isteyenlerden biri olduğum yıllar önceden yazdıklarımda bellidir. İnşallah başarılı olur bütün samimiyetimizle bunu savunuyor destek oluyoruz. Biz Karacayı yazdığımızda herkes bu ne diyor diyordu.  
Ancak bu oynanan müsabakada Karacanın oyuncu değişiklikleri sahaya çıkardığı on birde sınıfta kalmıştır başarılı olacağına sanmıyorum bu benim samımı görüşüm. Benim tek menfaatim Ç,Rizespor un başarısıdır bunun lamı cimi yok.Bu tercih Ç,Rizespor takımına kan kaybettirmekten başka bir yarar sağlamaz..Ç,Rizespor menfaatlerine bakar ben gördüğümü yazarım babamın oğlu da olsa ben kıvıramam neyse o. 
Buradan sormak istiyorum öyle ya analız yapalım Karaca on beş gündür takımın başında ve Bursa maçında ne fark gördünüz takıma katkısı oldu mu .Sahaya çıkardığı on bir oyuncu değişiklerinde olumlu bir şey gördünüz mü ben görmedim.Kimse kusura bakmasın on beş gündür takıma verilen hiçbir şey yok takım Üzülmezin bıraktığından daha kotu durumda sonra eyvah para etmez ,madem Karacaya şans verilecekti doğru zamanda verilseydi bu ortam da bu takıma Karacanın bir şey katabilmesi zor , inşallah yanılırım ..
Malatya maçında vay halimize inşallah yanılırım diyorum bakın altını çizerek soyluyorum inşallah yanılırım… Kim istemez ki Rize’nin evlatları Ç,Rizespor takımını yönetsin paralar carcur edilmesin ama böyle zor zamanda değil alt ligde olurdu sezon başında olabilirdi. Ben önceki yılarda kaç kere yazdım bu takım Rizelilere teslim edilsin. Hatta gecen yıl bir ligde bu takım Muharrem Vezir’e verilsin daye yazdım.ancak bu ortamda olmaz hem Ç,Rizespor’u kaybederiz hem de elinizdeki değerleri kaybederiz doğru zamanda doğru karar verilmelidir.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar