Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Kenar yönetimin oyun anlayışı Ç.Rizespor takımını kaç maçtır yakıyor

 Ç.Rizespor lider Başakşehir’e karşı sahaya iki önemli eksik oyuncusuyla başladı.
Hikmet hocanın sahaya çıktığı ilk on birde iki oyuncunun olmayışıyla Hikmet hocanın oyun anlayışı da katılınca, Ç.Rizespor maça uç eksikle başlanmış oldu. Çünkü Robın stoper oynatıldı bu düşünce Ç.Rizespor takımını önemli bir esikliğe itmiş oldu, bu düşünce orta saha da eksiklik yaşattı Ç.Rizespor takımına. 
On liberoda de Robın ‘ın olmayışı oyun düzenini bozdu defansif anlamda ve topu ayağa oynamada ve topu oyuna sokmakta noktasında, Ç.Rizespor Başakşehir’e karşı sönük kaldı, ve Petrucci da yalnız kaldı etkili olamadı.
Oyuna baktığımızda lidere karşı Ç.Rizespor oyunun bazı bölümlerinde adeta makine gibi çalıştı.
Maçın hakemi oyunun önemli noktalarında adeta Başaksehir’e yardım edercesine faul olmayan pozisyonlarda faul çalarak Başakşehir’e gol pozisyonları yarattı. Mesela gol pozisyonuna olmadık bir faul’ü vererek Başakşehir’e duran toptan golü getirdi. Baktığımızda yukarda da yazdığımız gibi Ç.Rizespor makine gibi çalıştı iyi mücadele etti yeri geldiğinde ayağa kafa koydu, ancak orta sahada Seadane etkili olamadı, orta sahada Robın’ın olmayışı orta sahayı bozdu. Ç.Rizespor takımı Robın’ın eksikliğini yaşadı defansif anlamda ofansif anlamda oyun Robın’ı orta sahada aradı..
 Baktığımızda Ç.Rizespor takımı iyi takımı kotu diyemeyiz, iyimi top oynuyor hayır Ç.Rizespor sahada makine gibi çalışıyor, iyi alan daraltıyor.Ç.Rizespor takımı gittikçe daha da iyi olacağından şubem yok.
 Ancak kenar yönetimin oyun anlayışı Ç.Rizespor takımını kaç maçtır yakıyor, takım geriye yaslanıyor aldığı her topları rakibe veriyor rakibin yaptığı atakları karşılıyor ikinci topları rakibe teslim ediyor, bu kaç maçtır böyle yazıktır günahtır puan defans yapmakla alınmadığını Hikmet hoca artık görmeli. 
Oyuncu değişiklikleri bu maç kısmen doğruydu ancak geç kalınmış oyuncu değiştirildi. Mesele Ahmet ikinci yarı alınıp yerine Mehmet, oyuna alınmalıydı Janster, oyunun atmışlarına oyundan alınması gerekirdi çünkü Ç.Rizespor topla oynayamıyordu aldığı topları don dun oynuyordu oyunda top tutan takımı topla birlikte çıkaracak oyuncu eksikliği yaşanıyordu, böyle bir oyuncu gerekiyordu o da kimdi olabilirdi, mesela Recep olabilirdi.
Yanı Ç.Rizespor takımını özetlediğimizde bu takımı bu noktaya öyle veya böyle Hikmet hoca getirdi. Yeni kurulmuş genç bir kadro, ancak bu takıma öğrettiği geriye yatma hastalığı bu takımın cepte en az beş altı puanını heba etti.
Bu korkak oyun anlayışı oyunu önde tutamayıştan bu takım kurtulmalı. Kurtulduğu bir kaç oyun anlayışı var oyunun genelinde ,mesela yan paslar mesela geriye paslar kurtuldu.  Baktığımızda bu takımda oyunda top tutan bilen oyuncuların her an ya kenarda hazır yada oyunda olması gerekir, oyunda top tutan bir oyuncun vardı, Oğulcan adam eksiltiyordu topla gidebiliyordu hücumda etkili oluyordu Oğulcan da oyundan alındı takımın ritmi tamamen bozuldu. Hocanın oyuna hamleleri yanlış oyuncu değişiklerinde geç kalıyor. rakip atmişinci dakikalarda oyuna hamle yapıyor oyuncu değiştiriyor Ç.Rizespor sekseninci dakikalarda oyuna oyuncu alıyor son on dakika Allah aşkına bir futbolcu oyuna ne katabilir arkadaşlar, dolayısıyla Hikmet hoca hamlelerde de Ç.Rizespor takımına faydalı olmıyor.
Bir başka noktada bir takım bu kadar defans oynatılmazdı arkadaş rakibe bu kadar boş alan bırakıp oyunu kendi yarı sahanda kabul etmek, futbolcuları ceza sahası için de bekletmek diye bir futbol var mı arkadaş. Adeta gol geliyorum diyor oyunda Janster oyundan duşmuş adeta sahada geziyor oyuncuyu görüp oyundan alıp oyuna topla oynayabilen bir futbolcu alamıyorsun. 
Kenarda bir hocanın bu kadar akıl tutulması mı yaşar, böyle bir oyun anlayışı olabilir mi ya haftalardır aynı oyun geriye yaslan topu karşıla  ver rakibe ceza sahasında savunma yap ya böyle bir futbol dünyada yok.
Bu takıma yazık oluyor oyuna başlarken de defansı döşenen bir takım gördük, çünkü Robın stoper oynatıldı rakipten korkan bir kadroyla veya oyun anlayışıyla niye oynayacaksın. 
Bu takım önde oynadığında makine gibi çalışıyor geriye yaslanıp makineyi istop etmenin ne anlamı var. Bu takıma Hikmet hoca cesur oynatmayı aşılarsa bu takım çok canlar yakar, düşünce aynı ise bu takım geri yaslanışla puan alması zor.
Bana kim ne derse desin bir takımda hoca faktörü var daha yeni bir örnek Antalyaspor a bakın oynadığı oyuna bakın ve uç puanı varken şuan da on iki puanı var nerden nereye… Bu takım geri yaslanmayıp oyunu onda tuta bilseydi yeminle soyluyorum ,Başakşehir’ı Ç.Rizespor takımı mağlup ederdi.…
Hikmet hoca son haftalarda daha iyi ancak şu oyunu okuyuşu kotu takımına güveni yok gibi, yanında oturan futbolcularına güvenmiyor bildiğimiz, Hikmet hoca oyuna risk alırdı rakibi kendi yarı sahasında itercesine oyuna hamleleri olurdu.
Geldiğimiz noktada bunları göremiyoruz oyuna aldığı oyuncular çok geç kalıyor ve yanlış hamleler yapıyor, ilk on birde oyuncuları yanlış pozisyonlarda oynatma hastalığı hala devam ediyor.
Gecen sene de Robın’ı oynatmayıp sağbek Koray’ı on libero oynatıyordu bizi bu düşüncesi hasta etmişti, bu sezonda aynı hastalığı devam ediyor, düşünebiliyor musunuz elinizde stoperiniz var siz gidiyorsunuz orta sahanın önemli oyuncusunu stoper oynatıyorsunuz.
 Hikmet hoca Fatih Terım’e ne kadar hayransınız Milli takıma yaptığı hatayı ne kadar çok beğenmişsiniz,  Mehmet’i stoper oynatması sizi ne kadar etkilemiş, yanı Hikmet hoca takımın önüne farkında olmadan rakip oluyor lütfen iyi düşünüp iyi analız etmelisiniz yanındaki yardımcılarıyla konuşmalısınız onlarla analız etmelisiniz bu iş bir takım oyunu. Baktığımızda maç esnasında yardımcılarından da yardım almadığını görüyoruz.
Boyla olmaz bu takım geriye yaslanarak başarılı olamıyor bunu kaç kez denediniz yanı biraz dik dursun takım takıma güvenin lütfen, oyuncu değişiklerinde korkmamalısınız yanınızdaki tecrübeli ve genç oyuncularınızdan faydalanın son on dakika oyuna oyuncu alırsanız ne kadar faydalı olur Allah aşkına bumudur yanı.
Şimdi Fenerbahçe’ye karşı defans yaparak oynasanız puan alma şansınız var mı mümkün mü değil Fenerbahçe’ye cesur Fenerbahçe ile savaşan bir kadro ile oyuna başlayacaksın ki Feneri orta sahada karşılayacaksın, geri yaslanırım dersen boş… Fenerle bilek doğuşu yapman gerek…
Başakşehir’e nasıl yaptın takım halinde ceza sahasına yığılırken karan bolde top kendi oyuncuna da çarpıp kendi kalene gider,bunu kaç maçtır yaşadın … Dünyada böyle bir futbol yok ki bir takım komple ceza sahasına dolup gol yemeyecek, daha tersi kesinlikle gol yeme yüzdesi doksanları bulur.
Rakım korner atıyor yada duran top kullanıyor uçuncu bölgende bir oyuncu bırakmıyorsun bumudur Hikmet hoca siz çok değişmişsiniz eskiden böyle değildiniz ……
 
Önceki ve Sonraki Yazılar