Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Kendi evinde Balıkesirspor’a karşı bir puan aldığına seviniyorsan

 Ç.Rizespor bir turlu istediği sonuca gidemiyor.
Gerek oyun anlayışında gerekse oyuncu tercihlerinde ve oyuncu değişiklerinde Mehmet hoca bir turlu başarılı olamıyor.
Baktığımızda Mehmet hocanın futbolcu geçmişi başarılarla dolu ancak teknik adam bazında aynı çizgiyi sürdüremiyor.
Bunun örneklerini dünyada görüyoruz başarılı futbolcular başarılı antrenör olamadığını görüyoruz.
Geldiğimiz noktada Mehmet hoca Ç.Rizespor a geldiği günden bu yana bir turlu hem sonuç anlamında hemse seyir anlamında bir varlık gösteremedi.
Baktığımızda Ç.Rizespor da teknik adam bazında futbolcu yönetemediği futbolcuları maça hazırlayamadığı ortaya çıktığını görüyoruz.
Futbolcuları kazanma yerine Mehmet hoca takımda futbolcuları bir bir kaybediyor.
Mesela gecen yıl bu takımı sırtlayan bir Lualua bir Ümit ortada yok,
Aptı yok.
Bir başka durum ise her sezon olduğu gibi yönetim bazında bu dönemler futbolculara bir yönetimsizlik oluşuyor takım baş aşağı gidiyor.
Bana göre bu yönetimde futbolun dilinden bilen Rize de kalan bir yönetici da yok bunu yıllardır soyluyoruz.
Bu durumda her zaman dile getirdiğimiz bir nokta var Ç.Rizespor a gelecek olan antrenör hem futbolu yönetecek hemse yönetimi yönlendirecek biri olmalı, başarılı olması için.
Geldiğimiz nokta Balıkesirspor a karşı Ç.Rizespor har maç olduğu gibi oyuna girmekten ikili mücadelelerden kaçınan devamlı yan pas geri pas yapan.oyunu dikine oynamayan dan dun paslarla rakibe gidip attığı toplar duvardan döner gibi kendine gelen  ve gelen topları karşılayamayan  bir durum var ortada. 
Mehmet hocacının oynattığı sistem nedir neyi oynuyor bu takım antrenmanlarda ne çalışıyor aklım mantığım bitti arkadaşlar.
Sahaya yine on liberoya Oboabona ile başladı takım sahada resmen on kişi oynadı kenardan Mehmet hoca seyretti.
 Ç.Rizespor takımı sahada u şeklinde oynamaya çalıştı ve kanarlardan defanstan ilerde nokta Kweuke’ye uzun toplar atarak gelişi güzel şişirme ortalar yaptı.
Bunların ikisinde yüzde yüz goller kaçırıldı.
Takım u şeklinde sahaya yayılmış takımın orta göbeğinde ve forvetin arkasında hiç bir futbolcu yok bir ara baktım orta bölgede sadece hakem koşuyor.
Mehmet hoca ikinci yarıda bu aksaklığı  fark edilip önlem almaya çalıştı  ancak zaman zaman aynı tablolar yaşandı.
Buradan baktığımızda orta sahada on libero mevkiinde Kağan sanırım  sakat yerine Oboabona oynuyor. Neden deplasmanlarda ve güçlü takımlar karşısında oynadığınızda defansı düşünüp gol yememeyi düşündüğünüzde Oboabona belki oynar da .
Balıkesir’e karşı geride çakılı uç kişiyle oynarsanız Balıkesir sızı yer.
Balıkesir sahaya iki forvetle başlıyor sen tek forvetle Kweuke ‘yle başlıyorsun ona da bir kilometreden top atıyorsun Kweuke de uç kışının arasında eriyip gidiyor böyle olmaz.
Balıkesir geri yaslanmış hala Oboabona oyunda oysa bu avantajı görüp Oboabona yı çıkarıp daha oyunu ilerde oynayacak oyuncu oyuna almanız gerekir. Hücum anlamında Balıkesir’e karşı oyuncu sayınızı artırmanız gerekirdi. 
Zaten Balıkesir takımı üzerinize gelmiyor ancak kontra ataklarla gelmeyi çalışıyor.
Bunu ne zaman gördünüz oyunun son dakikalarında.
Mesela Balıkesir’i bunalmamanız için Oboabona’ yı oyundan alıp oyuna Denizi oyuna koymanız gerekirdi Kweuke ve Deniz le goller bulma şansınız daha artardı.
Bir başka nokta Sercan’ı oyuna aldınız, neden kenara oyuncu aldınız, orta sahanız iş yapmıyor siz kenara oyuncu değiştiriyorsunuz. 
Oysa orta sahaya Sylvestre alınsaydı takım orta sahadan daha pas yapabilme şansı artar forvete daha çok pas gelme olanağı olurdu.
Yanı kenar yönetime on üzerinden puan verecek olursak ancak iki verebiliriz.
Elindeki malzemeyi kullanamayan usta ne yapar hiç bir şey. Ne oluyor Ç.Rizespor kaybediyor.
Benim düşüncem bu takımın acilen teknik kadroda kan değişikliği yapıp.
Yeni bir yüz yeni baştan başlamak, mesela bir isim verecek olursak Hikmet Karamanın takımın başına getirip Lualua af edilip yol kısayken kotu gidişattan dönülmeli.
Ç.Rizespor takımı ligin dibindeki rakibini evinde yenemiyorsan. Kendi evinde Balıkesirspor’a karşı bir puan aldığına seviniyorsan sen daha kimi yeneceksin sorusu akla geliyor.
Bu tablo her şeyi özetliyor anlayan anladı yanı. Düşünsenize Ç.Rizespor Balıkesir e uç puan verseydi kendini dibe astmış olacaktı.
Gidişat kotu haftaya Sivas hiç acımaz bu halli Ç.Rizespor a beş atar. 
Bu tablaya şahsen içimi ağlıyor ancak acı gerçeklerde bunlar.
Bu kotu gidişatın bir diğer parçası da gecen senede yaşanan orta saha sıkıntısı maalesef bu sene giderilmeden lige başlanıldı. Bu ligde bu orta sahayla başlayan bir yönetimden ne beklenir.
  Yaklaşık altı senedir futbolu yönetiyorsun bırakın hocayı siz bu takımın neresin de eksik var göremiyor musunuz ya bu kadar emek veriyorsunuz hem emeğe yazık hem de bu takıma yazıktır.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar