Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Laf Üretmekle Olmuyor

Hazırlık maçları çokta bakılmaz ancak Şuursuz mücadele gücü düşük savaşmayan devamlı yana ve uzun toplar atarak oynayan bir Rizespor takımı ilerde başarılı olabilmesi zor gibi inşallah yanılırız.

Bu durum çok ta süperiz değil alınan hoca dan kamu oyu bundan fazlasını beklemiyordu  doğrusu sürprizde olmadı ancak ben şahsen yüzde bir umutluydum  Nasrettin hocanın denizi mayaladığı bibi ya tutarsa düşünmedim desem yalan olur .

Takıma baktığımızda alınan futbolculardan Kenan Erhan Onur cok doğru ve kaliteli futbolcular bunların yanlarına Cumalı de çok çalışkan çok yetenekli bir futbolcu sağbekte alınan Orhan yeterli olur mu kafamda soru işareti var belki maç oynayarak daha iyi olur sağ kulvarı daha iyi kullanır gibime geldi.

Takıma denenen Marco takım oyununda çok sırıtmadı oynadığı on libero mevkisini hiç kaybetmeden on libero futbolcusu olduğunu gösterdi, takımla cıktı takımla kapandı kaleye ceza sahası üstünden şut çekti bu şut çekme eksiği senelerdir Rizespor takımında vardı  mesela bu dikkatimi çekti bana göre iyi bir futbolcu faydalıda olur ancak sağ ayaklı olduğunu gördüm on liberoda oynayan iki ayağını da kullanmalı.

  Yeni kaleciye gelince tekniği iyi yer tutuyor zamanlamalı çıkışları iyi faydalı olur kanısındayım ikinci kalecide bana göre iyi, bunun yanında gönderilen uç kaleci yapılan doğrulardan biriydi bana göre.

Baktığımızda takıma iki santrafor birde on libero alınmalı bu uç bölgede olmazsa olmazlardan bana göre yanı santraforun bir yedeği olmalı.

Bu durumda Engin hoca geldi geleli devamlı laf ürettiği görüyoruz bana göre laf üretmektense futbol üretip sahaya takır takır oynayan rakibe ilerde basan rakiple savaşan gol pozisyonları üreten seyirciye bol pozisyonlar bulan bir takım seyrettirseydi sahada konuşsaydı daha iyi olurdu.

Engin hocanın 1461 e çıkardığı oyun anlayışı oyunu kendi sahasında kurum rakip sahaya uzun toplarla servis yaparak oynayan kendi sahasında tek santraforla oynayan zaman zaman da Jallow u un orta sahaya gelmesiyle santraforsuz oynayan, oyunu geri yaslanarak kuran bir oyun anlayışı bu günkü futbolda başarılı olma şansı sıfır.

Oysa ilerde basan rakibe ilerde ileri uçla kademeli savunma yaparak oyun sitilini uygulanırsa daha iyi olur kanısındayım mesela örnek verecek olursak süper kupada Galatasaray Fenerbahçe maçında Galatasaray on kışı iler de bastı fener on bir kişi geri yaslandı ne oldu oyunda futbolcu sayın cok olsalda bu sistemle başarılı olamazsınız.

 rakıbı rakibi kendi sahasında hapsederek rakımı bunaltarak ters paslar yaparak rakibin defansını alabora etmek gerekir, üstelikte kendi sahanda üstelikte bir ligin büyük takımısın senin geri yaslanma lüksün yok deplasmanda da olsa yok.

Özelliklede maçın ıkıncı yarıda 1461 Rizespor takımına resmen futbol dersi verdi beşe iki gibi pas yaparak iyi bir ter idmanı yapıp gitti. Eğer böyle giderse bana altıncı hısım diyor ki Karaca hoca hazır ol….

Önceki ve Sonraki Yazılar