Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Liderin ecel terleri

PTT 1. Liginin lideri Adana da idi. Adanaspor Ç.Rizespor maçında kamuoyunun favori gösterdiği kuşkusuz lider. Ç.Rizespor’du maalesef liderin yerinde sahada yeller esiyordu.
Bir takım düşünün. Gurubunun lideri takımında eksikler var. Ancak takımın teknik direktörü takımını sahaya santraforsuz sürmesi, takımı geriye yaslayarak rakibi beklemesi. Bunun yanında sahada gezinen futbolcuları sahada doksan dakika tutması oyuna hamleleriyle de geç kalan ve bunun yanında oyuncu değişikleriyle oyundan silahlarını alması resmen teslim olmak gibi bir görüntüydü.

Adana da Adanaspor karşısında Ç.Rizespor tanımaz bir haldeydi.
Sahaya çıkan kadroda Kalu yoktu malum cezalı olan Kalu’nun yerinde elinde pilot santrafor oynayabilen kim var; İlyas. İlyasla başlamak gerekirdi bana göre ancak oyuna İlyas la başlamayan bir düşünce.
 Artı bu kadar sakat futbolcu varken sahada doksan dakika gezen ne topla ne de topsuz oyunda olmayan bir Kenan ,takımı bir kişi eksik mücadele etmesini seyreden Engin hoca.
Bunun yanında Fahri’yi orta sahaya yalnız bırakarak Fahrinin yanında koşan Fahriye yardım eden bir futbolcu oyuna almaması, oyundan düşen orta sahayı seyrededurması bir başka yanlış.
Orta sahayı tamamen rakibe teslim ederek, maç boyunca orta sahaya doğru hamle yapamamak.
Yedek kulübende oturan bir Mehmet Al nasıl olurda on bire alınmamsı bir başka yanlış. Hassam la orta saha maalesef kaç maçtır tutmadığını görmenize rağmen Hassamla oyuna başlamak.
 Oysa Fahri yi Hassam’ın yerinde çekip Fahri’nin pozisyonuna Mehmet Al’ı oynatmak Kenan’ın yerine İlyasla başlamak bana göre daha doğru olurdu.
Adanaspor karşısında oyunu tamamen kendi sahasında kabullenmek ve Adanaspor yarı sahasına bir türlü varlık gösteremeyen bir oyun mantalitesi. Sınavda olsaydı Engin hoca bu sınavda bana göre yüz üzerinden yirmi verilecek bir durumdaydı.
Oyunun son dakikalarında kurtarıcı olarak İlyas ve Mehmet oyuna alınması yanlıştı. Oysa oyunun ikinci yarısında bu iki futbolcu oyuna alınsaydı daha faydalı olurdu bana göre.
 Nedense Ç.Rizespor bazı maçlarda mağlup durumda yada beraberken takıma kurtarıcı oyuncu olarak alınan Mehmet Al bu kadar sakatlar devranında on bire girmesi gerekirdi diye düşünüyorum. mehmet topla iyi olan adam eksilten iyi şut atan topu iyi kullanabilen bir futbolcu böyle bir futbolcudan niye yararlanmaz Engin hoca bunu anlamıyorum.
Engin hocaya sormak istenilen bir başka soru ise Adanaspor karşısında Adanspor’dan puan almak için ne yapabildiniz  olumlu anlamda bizler maçı seyrederken bir şey görmedik. Bu soruyu doğrusu kamuoyu merak ediyor.
Gelinen nokta Erciyes ve Adana maçında kabuğuna çekilen bir Rizespor takımı daha önceki cesur illerde basan bir Rizespor takımı gitmiş. Yerine geriye yaslanan rakibe geriye yaslanarak fırsat veren futbolcu kalitesiyle bu grubun güçlü takımı halinde iken sahaya oynadığı futbol ve sahaya oyuncu dizilişiyle.
 Tamamen tersi bir sistemle oynayan ilerde tek forvetle oynayan bir takım oysa bu ligin güçlü takımlarından biri Ç.Rizespor takımı oyunu ilerde tutması çift forvetle oynaması gerekir diye düşünüyorum.
Adanaspor karşısında liderin ecel terleri görüntüsü, maalesef çok acı bir gerçekti.
Ç.Rizespor takımında kaleci Loria olmasaydı Adanaspor ‘dan fark yiyerek ayrılabilirdi kimse hakem öyleydi  ,futbolcular eksikti  bahanelerine  sığınmasın. Bu takımın Bolu’yu on kişi yendiğini unutmayalım.
 Bana göre hocanın bu maçta yetersiz kalmasından bu maçı kaybetmiş bulunuyor Ç.Rizespor .
Ç.Rizespor’un bu kötü  futbolunu giderecek bu kötü tabloyu çözecek Engin hocadır.Bu birikim, bu zekâ Engin hocada olduğunu daha önceki maçlarda gördük ve bu olumsuz futbol anlayışını gidereceğine inanıyorum Yoksa durum vahim Karşıyaka dan kendi sahasında puan almak bu oyun düşünceyle hayal  olur demedi demeyin .
Tekrar ediyorum Sözün özü Adana maçı sanki komutan askeri teslim etmiş gibi bütün silahlarını geri çekmiş; rakibe tamam biz teslim olduk anlayışında idi. Engin hoca bana göre.
 Belki Ç.Rizespor da sakatlar eksikler vardı burada hem fikiriz, tamam.  Takımında eksikler olur elinde olanları da sonuna kadar kullanırsın yenilirsin bunu anlarız elindeki gücünü kullanmadan teslim olmak çok ilginç.
Engin hocanın bu maç eli kolu bağlı gibiydi. Oyunda bir şeyler üretemedi, taktiksel anlamda rakip hocayı ekarte edemedi, rakibi çözemedi yanındaki malzemeyi kullanamadı doğrusu bu durama şaşa kaldım. Önceki maçlarda Engin hoca çok zekice planlar yaparken, Erciyes maçı Adana maçı bizleri şaşırttı.
Pazar günü bu kara bulutları uzarımızdan atmak için bu ligin şampiyonu Ç.Rizespor dur taraftarıyla birlikte dedirtmeli türbinleri doldurarak Karşıyaka maçını uç puanla bitirmemiz gerekiyor Rizeliye bu konuda güveniyorum hadi kazamız mübarek olsun.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar