Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ligin en kötü futbol oynayan takımı Ç,Rizespor

 Ç,Rizespor takımı lige iyi başlayamadı. Oynadığı futbol aldığı neticeler taraftarı tedirgin ediyor.
Kasımpaşa, Akhisar, maçları nispeten daha iyi idi, Erzurum maçında ne oynadığı belli olmayan golü düşünmeyen isteksiz mücadeleden yoksun kazanma hırsı olmayan bir an önce maç bitsin gibi bir hava esiyordu.
Baktığımızda kadrove teknik direktör yetersizliği ve yaşanıyor.
Geldiğim noktaya baktığımızda Üzülmezin tecrübe eksikliği Ç,Rizespor takımında puan kayıplılarına neden oluyor.
Erzurum müsabakasında Ç,Rizespor takımı tel tel dökülüyordu, ikili mücadelelerde Ç,Rizesporlu oyuncular yere düşüyordu. 
Orta sahada Ali, doksan dakika sahada gezmesine rağmen Üzülmez, Ali’yi oyundan almadı, orta saha işlemiyordu Üzülmez sağbekte değişiklik yapıyordu.
İnanılmaz hamle eksiklikleri yaşanıyor Ç,Rizespor ‘un oynadığı uç müsabakada oyuna hamle yapılıp doğru oyuncu değişikleri ve zamanında yapılabilseydi şu anki nokta daha farklı olabilirdi.
Kadroya baktığımızda bu takımın eksikleri transferde tamamen giderilmediğini görüyoruz. Aslında bu takıma iyi bir kaleci, iyi iki stoper, bir sekiz numara, bir on numara birde santrafor alınmalıydı.
Stoperde Brabec çok iyi bir oyuncu olduğu gözleniyor, Jach, çok acemice hareketler yaptığını gördük belki uyum sorunu yaşıyor. Umar hiç hazır değil aldığı her topu ezdi rakibe kaptırdı, Muric ‘in oyuna katkısı yok atılan her top adeta bir duvar gibi Muric  ten donuyor, Musa derseniz oda hazır değil, Ali, adeta elleri arkasında orta saha geziniyor oyuna girmiyor.
Zaman belki bu oyuncuların bir çoğunu daha iyi bir noktaya getirir ancak bu takıma kesinlikle bir on numara, birde santrafor alınmalı.
Erzurum müsabakasına baktığımızda işte burada Üzülmez hamleleri yapması gerekirdi, Ali, oyundan alınmalıydı Musa, oyundan alınmalıydı Umar, oyundan alınmalıydı ,oyuna takımın hücum artıracak  oyuncuların alınması gerekirdi.
 Hadi bir zorunlu değişiklik yapıldı diğer iki oyuncu hücuma hareketlilik getiren oyuncular olmalıydı. 
Teknik direktör oyuncu değişiklerinde tedirgin oyuna hamle yapamıyor. Ç.Rizespor takımının oynadığı oyun yana geriye Umar’a , Samudio,Vedat’e uzun toplar böyle bir oyun yok,Ç,Rizespor böyle oynamamalı,ayağa dikine oynamalı.
Rakibe kendi yarı alanında baskı yapacaksın rakibi zorlamak gerekir baskılar sonucunda hatalar ortaya çıkacak ki, hataları değerlendireceksin.
 Umar’a, Samudio, Vedat’e ara toplar atacaksın kısa paslarla hücum oyuncuları pozisyona sokacaksın.
Erzurum maçında takım motive olamamış,tekrar ediyorum hocanın tecrübe eksikliği bu takıma dehada puan kayıpları yaşatacak kanısındayım.
Kimse kimseyi kandırmasın her şey ortada elinde olan kadro o kadar kotu değil elindeki kadroyu kullanamıyorsun, şuanda ligin en kotu futbol oynayan takımı Ç,Rizespor.
Üzülmez takımı korkak oynatıyor takımın orta sahasında Ali’nin yerine Abdullah takviye edilmeli en azından takım daha derli toplu oynar Ali’den Abdullah çok daha iyi oynar.
Birinci ligde Abdullah ,Robın ,birlikte oynatıldığında orta saha da iyi bir uyum oluşmuştu,Ali ile orta saha olmuyor, Ali buraya çay içmeye mi gelmiş top oynamaya mı doğrusu anlayamadım sahada geziyor ..
Ç,Rizespor takımı Erzurumspor karşısında sanki deplasmanda oynuyor gibi golü düşünmeden oynadı bir puanı duşundu gibi bir görüntü verdi .
Yana geriye oynamakla uzun oynamakla olmaz böyle bir oyun anlayışı yok,böyle rezil bir görüntü lüksün yok, Erzurum gibi bir takımı yenemiyorsan kimi yeneceksin ,haftaya Antalya dan fark yersin bu ne karizma yerlerde …
Takım ikili mücadeleler yere düşüyor bu takım güç kondisyon çalışmadı mı bu takım nasıl çalıştı, bir de maçtan sonra teknik direktör hikaye anlatıyor önce on yargını kendine yap takımın tecrübesizliğin den bahsediyorsun, kendi tecrübesizliğinden de bahset şuaralar da oyuncu değişiklerin de geç kaldık farklı şeyler anlat.
Tamam bu takıma çakı gibi bir santrafor gerekiyor oyunu tutacak oyunu yönlendirecek bir on numara gerekiyor, ancak sende elindeki malzemeyi kullan bir şeyler bul yap çalış cabala.
Ancak Üzülmez öyle acıkmamalar yapıyor ki sanki geçmişinde şampiyonluklar kupalar dolu .daha dur daha yolun başındasın bu kadar bilmiş olma iş yap sahada bilgilerini paylaş kamu oyu görsün takımın sahada savaşsın ,oyuncu değişiklerinde oyunu iyi oku ,bu işler konuşmakla olmuyor sayın Üzülmez, Ç,Rizespor camiasını üzüyorsun bizde senin başarılı olmanı istiyoruz ancak icraatların kotu…
Yorgunluktan bahsediyorsun mazeret üretiyorsun futbolcular buradan ne çıkarır böyle bir açıklama olmaz,açıklamalarından futbolcular sorumluluk alsın..
Takımını eline alamıyorsun oyuncu değişiklerine bakıyoruz orta saha işlemiyor sen sağbekte değişiklik yapıyorsun, tamam sağbek belki kotu idi ancak orta saha sahan daha kotu bu nasıl bir oyun mantalitesidir .
Geldiğimiz noktaya baktığımızda seyircinin arttığını bu müsabakada gördük ancak takımda bir adım öne attığını maalesef göremedik.
Bir takım rakip kaleye kendi sahasında oynadığında baskı yapıp şut çekemez mi ,rakıp kaleye doğru dürüst şutun yok,Ç,Rizespor kendi sahasından çıkmaya korkuyor kendine güveni olmayan bir takım seyrediyoruz bu takım neden bu kadar geriye yaslanıyor geriye yana pas yapıyor . 
Müsabakada öne çıkanlar Üzülmezin oyuncu değişikliğindeki yanlışları takımı motive edemeyişi takımın sahada güçsüz ve kondisyonsuz oluşu ve Vedat’ın ileri uçta adeta bir duvar gibi oluşu atılan her toplar Veda’dan bir duvar gibi geriye donuşu oldu.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar