Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Lincoln’lu Ç.Rizespor Şahane

 Ç.Rizespor’da Üzülmez Balıkesirspor karşısına son haftaların ideal kadrosuyla cıktı.
Maça baskılı başlayan ilk yarı boyunca adeta tek kale oynayan Ç.Rizespor takımı ilk yarı golle buluşamadı. Üzülmez ikinci yarıya yaptığı değişikle Ç,Rizespor dehada etkili oldu ve goller geldi.
Ç,Rizespor orta sahası da Galip, etkisizdi Recep, çok boş oynuyor adam eksiltemiyor iyi top kullanamıyor, oysa Recep, serbest oynuyor aslında burada oynayabilecek bir oyuncu ancak, aldığı her topu yana geriye oynuyor ceza sahası yakınlarında kaleye şut çekmesi gereken noktalarda pas veriyor ,aslında biz Recep’i Denizlispor da oynadığında adam eksilten kaleye şut çeken bir oyuncu olarak tanıyoruz,nitekim bu müsabakada kaleye iki şut attı biri gol oldu .Abdullah on liberoda çok ağır kalıyor,ancak tecrübeli kaliteli bir oyuncu olduğu ortada ancak maç eksiğinden dolayı forumsuz olduğunu görüyoruz.
İkinci yarıya Üzülmez on numara bir hamle ile oyundan Galip’i alım yerine Lıncoln’yu oyuna alınca oyunun şekli değişti Ç.Rizespor orta sahası olumlu top kullanmaya başladı Recep, sekiz numara pozisyonuna geçti, Lınocln, serbest oynamaya başladı. Ç.Rizespor ilk yarı Balıkesir kalesine baskı yapıyordu, ikinci yarı oyuna Lincoln, girince Ç,Rizespor Balıkesir kalesine etkili olmaya başladı.
Ç.Rizespor orta sahası olumlu toplar kullanmaya başladı Lincoln’a diğer oyuncularda uyum sağlamaya başladı, oyuncular ayağa oynamaya başladı, Ç.Rizespor daha çabuk oynamaya başladı ve goller gelmeye başladı.
Ç.Rizespor oyuna dört, iki, uç, birle, başladı, sahayı kısalttı Balıkesir’e alan bırakmadı Balıkesir kendi yarı sahasından oyunun büyük bölümlerinden çıkamadı.
Süleyman oyunda alındı yerine Oğulcan oyuna girdi ,ben şahsen bu oyuncu değişikliğini yadırgadım Oğulcan gol atmasına rağmen bu takıma bu haliyle yeterli değil.
Vedat cıktı yerine giren Turgut, oyunun son dakiklerine girmesine rağmen gecen maçlardan daha iyi bir görüntü verdi, tabı Turgut’un da maç eksiği var kalitelı bir oyuncu.
Mehmet, bu maçta öne çıkıp iki asist yaptı bir o kadarda pozisyon harcadı Mehmet sezonun iyi maçlarından birini çıkardı diyebiliriz, Mehmet bunları her maç yapmalı, Mehmet oyuna girmiyordu öne çıkmıyordu, oyunda çalışmıyordu, bu müsabakada çok çalıştı aslında çalışkan ve seri bir oyuncu olduğunu göstermiş oldu böyle devam etmeli.
Ç,Rizespor takımında, rakip Vedat ‘a önlem alıyor, bu durumda diğer oyuncular boş alan buluyor goller geliyor. Ç.Rizespor takımında Vedat orta sahadan iyi top alamıyor, Vedat’a dikine seri çabuk toplar gelmeli, rakip Vedat ‘a önlem alıyor, ondan sonra orta sahadan top geliyor. Vedat bundan dolayı etkili olamıyor,Vedat  bu takım için önemli bir oyuncu, ancak Vedat’ı orta saha kullanamıyor.
 
Gecen hafta da yazmıştım okuyanlar hatırlar bu takıma Lincoln monte edilmeli, Lincoln oyuna girdikten sonra ,Lincoln’lu Ç.Rizespor şahane demeden geçemeyeceğim, çünkü Lincoln oyuna gırdı Ç.Rizespor’un şekli değişti, Lincoln  iyi top kullanmaya başladı Ç,Rizespor takımına daha çok hareket getirdi  ,Lincoln topla dikine oynuyor aldığı topla takımı çabuk hücuma çıkarıyor çok zeki ve teknik seri  bir oyuncu Lincoln’a ısrar edilmeli oynadıkça daha iyi olacağına inanıyorum.
Baktığımızda her gecen hafta Ç.Rizespor takımı oyuncuları hırslı çok iyi mücadele ediyor,kazanma arzuları yüksek ,hocada bu gidişata hata yapmadan katılınca Ç.Rizespor dehada iyi olacağını düşünenlerdenim..
Ç.Rizespor dalga, dalga Balıkesir kalesine ataklar yaptı, ancak ilk yarı ataklar isabetsizdi ikinci yarı ataklar isabetli oldu, ikinci yarı seyir zevki veren bir futbol ortaya cıktı. .
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Üzülmezle bu iş olmaz dediğim yazılarım oldu. Ancak Üzülmez bir maçta yaptığı hataları bir dahaki maç yapmıyor hatalardan ders alıyor, dersine iyi çalışıyor.
Üzülmez takımıyla beraber gelişiyor hala tereddütlerim var, inşallah temennim çok hata yapmaz ve Ç.Rizespor teknik direktörün yaptığı hatayla puanlar kaybetmez.
Balıkesir karşısında Ç.Rizespor takımı teknik direktörü her şeyi denedi kanatları denedi ortayı denedi stoperleri hücuma soktu, bekleri iyi çalıştı, bekler ileri çıkmaya başladı, bunlar önceki maçlarda olmuyordu. 
Ne diyorduk Ç.Rizespor takımı geri yaslanmamalı. Ç,Rizespor bu ligin büyük takımlarından biri önde oynayıp önde basmalı. Ç,Rizespor takımı rakiplerine önlem almayacak, rakipler Ç.Rizesporlu oyunculara onlum almalı, geldiğimiz noktada bunları yapan bir Ç.Rizespor takımı görüyoruz.
 Rakibi kendi sahasına kısıştıran, rakibi hata yapmaya zorlayan bir takım ortaya çıkmaya başladı, bunlar güzel şeyler… Biz bunların olmadığı zamanları eleştiriyorduk, mesela daha önce oyuna girmeyen oyundan korkan bir Ç.Rizespor vardı.
 Şimdi ise oyuna her şeyini ortaya koyan ayağa kafa koyan bir Ç.Rizespor izliyoruz. Ç,Rizespor takımın eksik noktaları var,mesela bir nokta ya değinmek  istiyorum,o da şu  oyuncuların uzun oynaması bu takım uzun oynayınca kotu bir tablo ortaya çıkıyor,bu takım  ayağa oynayınca ,seyir zevki veriyor,netice elde ediyor goller buluyor.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor hafta içi maç ve hafta sonu maç programda iki maçında Ç,Rizespor’un evinde oynaması önemli bir nokta.
Hafta sonu Elazığspor, müsabakasında Ç.Rizespor seyir zevki veren coşkulu bir maç çıkaracağına düşünüyorum, bu müsabakada türbinlerinde dolu ve coşkulu olacağın inanıyorum.
Ümraniye’nin mağlup olmasından sonra Ç,Rizespor takımının lider olması sonrasında ,inşallah hoca ve futbolcular rehavete kapılmaz bu ligi sezon sonuna kadar liderliği sürdürür ve şampiyon olur düşüncesindeyim..
 
Önceki ve Sonraki Yazılar