Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Loria Tuttu Cernat Vurdu

Ç.Rizespor aklını kullanarak oynuyor kendini yormuyor gerektiğinde oyunu rölantiye alıyor sahayı daraltıyor.
Ç.Rizespor sabırlı oynuyor oyunu orta sahaya tutmak düşüncesinde sahayı elinden geldiğince daraltıyor eforunu boşa harcamıyor.
Ç.Rizespor takımı maç yaptıkça ayağa iyi oynamaya başladı.
Bunun yanında takım olarak oyun içinde komple futbolcular çalışıyor, önde oynamaya çalışıyor orta sahayla defanssın arası açılmıyor kademe anlayışları iyi.
Ç.Rizespor da gördüğüm bir aksaklık ise şu ofansif futbolcuların, defansif özellikleri olmaması bundan dolayı da takım rakibin üzerine çok basamıyor rakip defansı orta sahayı  zora sokamıyor rakip kendi sahasından çıkınca kolay çıkıyor.
Oysa gelişen futbolda futbolcular iki yönlü olmalı, bir futbolcu forvet dahi olsa defansif özelliği olmalı.
Bu maç eleştirim ise ilk yarı sağ bekte Cumalıyla başlamak az kalsın takımı zora sokuyordu bu tercih yanlış bir tercihti bana göre.
Genel olarak baktığımızda çok sabırlı bir Ç.Rizespor takımı oyunu önde tutma anlamında aklı başında oynayan gol bulamadım diye defansına acık vermeyi düşünmeyen bir takım.
Baktığımız da Denizli hoca hazırladığı takım onunu görerek oynuyor bilinçli boşa kurşun atmıyor atığını vuran gün geçtikçe eğitim düzeyi ustun dersine iyi çalışan bir takım haline adım adım ilerliyor.
 Bunu insan baktığında hissedebiliyor Denizli hoca Türk futboluna boşuna sacını ağartmamış kendini geliştirmiş gelişen futbolda da geri kalmamış harbiden büyük usta.
 Bu maçta öne çıkan panter Loria kurtarışları Cernatın tek atışıydı buna şöyle de diyebiliriz Loria tuttu Cernat vurdu.
 Daha öncede yazılarımızda bahsettiğimiz gibi bu ateş dinmez artık Ç.Rizespor a süper hayırlı olsun.
Artık Rize süslensin süper lige hazırlanmaya başlasın.
Önümüzdeki hafta Manisaspor maçı çok önemli ve zor bir maç bu maç final niteliğinde onun için stat inlemeli rakip titremeli.
 Herkes erken gelsin stadyum stat dolup dışarıda kalabırsınız.
Süper lig Rize’me Ç.Rizespor’uma emeği gecen herkese bütün Ç.Rizespor taraftarlarına hayırlı uğurlu olsun. Kazamız mübarek olsun .
Önceki ve Sonraki Yazılar