Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Lualua’yı anlatmak yetmez yaşamak lazım

Kayserispor'a karşı yenemiyorsan yenilme anlayışında bir Ç.Rizespor takımı  gördük.
Baktığımızda Kayserispor a karşı Uğur hocada bir kibir dama bir ilerleme gördüm.
Defalarca  yazdığımız bu maçta oldu ve Uğur hoca bu maçta oyuna iki hücum futbolcusuyla başlaması beni şaşırttı ,Ümit ı de Tevfik’in  yerine on birde oynatabilseydi.
Uğur hoca forvetleri  iki oynamadı ancak Deniz hücumu düşünen dikine oynayabilen devamlı kaleyi düşünen kaleye iyi şut çekebilen  hücum gücü yüksek rakip için tehlikeli bir futbolcu.
Bunun yanında bir başka durum oyuna  Orhan’la yanı bir sağbekle oyuna başlaması  bu buluş hocanın dersine iyi çalıştığını  gösteriyor Koray bana göre stoper oynaya bilecek bir futbolcu .
Mesele sol bekte de Eren oynasa daha farklı olur sağ bek ve sol bekler hızlı çalışkan çabuk futbolculardan oluşmalı ,bana göre Koray ve Ali Adnan tipinde sağbek ve sol bekleri benimsemem.
Bunun sonrasında ikinci yarıya Lualuayı oyuna alıp Sylvestre çıkarması bana göre bir doğru oyuna hamle ancak çıkan futbolcu yanlıştı oyundan Tevfik alınmalıydı.
Bir başka yanlış ise on bir e Tevfik’le başlaması  ve Tevfik oyundan geç alışı da şaşırtıcı.
Yanı Tevfik takımı saha da on kişi oynar gibi sahada boş koşular yaptı oyuna hiçbir katkısı görünmedi  .
Geldiğimiz noktada Uğur hoca  Karabük maçında bir şok yaşadı bu şok Uğur hocaya iyi geldi.
Kayserispor a karşı Ç.Rizespor Kayserinin baskısını karşılayarak başladı yavaş yavaş bir bilek doğuşu gibi oyunu Kayseri yarı sahasına yıkmaya çalıştı.
Denizin oynamasıyla Ç.Rizespor dikine oynamaya çalıştı Kwueke rakip defans arasında alan yaratmaya çalıştı rakip defansı yalnız başına zora soktu  Deniz le pozisyonlar bulmaya cayılıştı ancak Tevfik inde hücum anlamında katkısı olabilseydi ilk yarı skor daha farklı olabilirdi.
İlk yarı Ç.Rizespor Kayserispor a karşı oyunu orta sahaya karşıladı  alan savunması yaptı  orta sahasını kapattı kanatları durdurdu  ve karşı ataklar yaparak  Kayserispor u geri yaslanmasına neden oldu.
 Daha önceki maçlarda bahsetmiştik Uğur hoca hücum a dayalı futbolcu sayısını artırması lazım sadece Kweukeyle olmaz ve Deniz oynatılınca şartlar değişti  fark anlaşıldı .
Buda yetmezdi Ümit ve Laualua da oyuna alınmalıydı nitekim onlarım da ikinci yarı Uğur hoca oyuna aldı.
İnanın ben şaşırdım yanı Uğur hoca ikinci yarıya Lualuayla başladı altmışıncı dakikaları beklemedi,.
Uğur hocanın oyunu okuyuşu ve çıkardığı on biri her zaman eleştirmişimdir.Ancak  bu maç ikinci yarı 
Lualua yı oyuna alması on numara doğru hamleydi   .
Özetlersek bana göre Kayserispor çok da iyi değildi bu galibiyeti çok da abartmamak lazım.
Lualua olmasaydı bu maçtan en iyi ihtimal  bir beraberlik alınabilirdi .
Lualua olağan ustu çok kaliteli bir futbolcu Lualayı anlatmak yetmez ancak yaşamak lazım Lualua yı bu takıma kazandıran her kimse onlara teşekkürler ediyorum onlardan Allah razı olsun .
Böyle bir futbolcu her takıma nasıp olmaz ve böyle bir futbolcuyu seyretmek de her insan nasıp olmaz.
Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor günümüz futbolunu oynayamıyor hücum dan başlayarak rakibe rakip yarı alanında basamıyor oyunu geri karşılıyor bu maç biraz daha  rakibi beklemeden rakibe bastı oyunu orta sahaya karşıladı .
Ç.Rizespor dikine oynayamıyor dikine oynaması lazım  yan paslar geriye paslar la olmaz .takım tempo yaparak dikine paslarla rakip sahaya  girmesi lazım .
Baktığımızda Ç.Rizespor çok iyi değil doğru oynamıyor ancak elinde olan bireysel yetenekli futbolcularla sonuca gidiyor.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar