Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Rıza’nın Atmacaları

İnsanın içini yememesi elinde değil ah bu takıma Rıza hocanın dediği bir kaç futbolcu alınabilseydi.
Ç.Rizespor’a Bir Semih gibi santrafor olabilseydi ah bu fırsatlar nasıl kaçar bu emeklerin karşılığı galibiyet olmalıydı.  
Ç.Rizespor takımı her şeyden önce bir takım halinde oynuyor sahanın her yerine basıyor çok iyi alan daraltıyor takım halında futbolun doğrularını yapıyor doğru oynuyor.
Ç.Rizespor’da geldiğimiz nokta takımda forvet biraz başarılı olabilse yanı bir adım daha önde olsa son vuruşlar anlamında fürum anlamında bu maç çok farklı olabilirdi ve bugün tüm Türkiye Ç.Rizespor’u konuşabilirdi.
Bu kısıtlı kadroyla bu takımı ince alayım sığ dokuyarak çok inçe hesaplar yaparak hazırlayan Rıza hocayı ayakta alkışlıyoruz.
Ç.Rizespor a baktığımızda dört iki uç birle oynuyor, Kalecimiz gün geçtikçe daha iyi bu maçta çok iyi zamanlama yaparak Beşiktaş’ın gol pozisyonlarını önledi, defansta stoperler çok iyi ikili oldu bunun yanında sağ sol bek çok iyi önlerinde iki on libero iyi önlerindeki uçlu on numara ancak ilerdeki forvet etkili olamıyor Kweuke hazır değil.
Ç.Rizespor takımında futbolcu seçimleri de çok doğru bu kadro kendiliğinden oluşmadı bu alınan futbolcular izlendi buda çok önemli bir faktör.
Baktığımızda bu maçta ilerde topla istediğimiz gibi buluşamadık bulunduğumuz pozisyonları da çömerce harcadık ve gol bölgelerinde topa iyi vuramadı Ç.Rizespor.
Gel ki Kweuke ilerde rakibin çıkmasını engelliyor ancak gol yolarında etkili olamıyor henüz hazır değil tam olarak hazır olabilse bu ligde Kweuke’yı tutacak defans futbolcusu göremiyorum.
Rıza hocanın yanında yedek kulübesinde oyuna hamle yapabilmesi için oyunu değiştirmek için elinde hazır bir futbolcusu yok.
Örneğin Cernat çıkarıldı takım bocaladı yeri doldurulamadı forumda olmayan bir Kweuke çıkarıldı yeri doldurulamadı, bir parantez son oyuncu değişikliği düşüncesi doğru ancak oyuna alınan oyunca bana göre çok yanlıştı.
Ancak bu olumsuzluklara karşın Rızanın atmacaları İstanbul olimpiyat stadında Beşiktaş’ı elinden kaçırdı.
Ç.Rizespor her maçta olduğu gibi bu maç dada topu ayağa oynadığında çok başarılı oluyor.
Bunun yanında Ç.Rizespor oyunu önde tutmayı çok iyi yapıyor bunu yapınca rakip atağa kalkınca o mesafe alınana kadar defans da önlem alınıyor.
Bunun yanında rakip çıkana kadar güç kaybediyor bu durumda güçlü olan Ç.Rizespor takımı oluyor buradaki incelik çok önemli.
Günümüz futbolunu Rıza hoca çok iyi oynatıyor oyunu ilerde basarak kuruyor yanı defansı rakibin sahasında yapıyor bu da bir takım için bana göre futbol adına bir sıfır önde olmak kadar önemli bir anlayış.
Rıza hocanın çalışkanlığı akıl dolu futbol mantalitesi takımada aşılanmış durumda.
Ancak benim eksik gördüğüm bir şey var takım ilerde çoğalamıyor bunun nedeni bu kadro haddini bilerek çıkmıyor rakibi önüne alarak hücum yapıyor bu tamam.
Şöyle bir şey var Ç.Rizespor takımı rakip kaleye şut çekmiyor aslında Ç.Rizespor takımı rakibin kalesini şut yağmuruna tutması lazım şut çekebilecek futbolcularında çok olmasına rağmen bunu yaparsa bana göre faydalı olur diye düşünüyorum.
İnşallah haftaya Eskişehirspor’a karşı iyi bir oyunla galip gelerek döneriz şimdiden kazamız mübarek olsun Ç.Rizespor’u muzun yolu acık olsun.
Ne mutlu Rizesporluyum diyene.
Önceki ve Sonraki Yazılar