Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Sabır Destek

Enteresan bir şey aklıma takıldı haftalardır takımı hazırlayan hocamız hala bazı futbolcuları tanımaması.
Maça çıkarılan kadroda, bana göre bakın benim futbol anlayışıma göre başkası benim anlayışıma katılmaya bilir.
İlk on birde Cumalıyı orta sahaya. Şahını sola oynattınız yanı maça öyle başlanmak hata yetmemiş sahada hiç olmayan iki futbolcuyu ikinci yarı ıkı oyuncuyu oyundan   alınması  beklenirken Cumalıyı sağbeke çekip   Orhan’ın oyundan alınması bir başka hata.
Oysa sağbek Orhan ne kadar bozuk olursa olsun Cumalıyı sağ bek oynamasından kat kat üstündü çünkü sağbek Cumalı forumda değil ancak sağbek hiç değil.
 Bunun yanında sol da Şahinle başlamak bir başka hata bana göre sağda Çağrıyı solda Ahmet’le başlanılsaydı daha faydalı olurdu.
 Bütün bunlar sanki bana hocanın takımdaki futbolcuları daha tanımamsından gelişti gibime geldi yoksa Denizli hocanın böyle yapmazdı diye düşünüyorum.
Birde sahaya çıkan futbolcular maça öyle cıktıkı sanki Denizli hoca kenarda biz oynamadan mücadele etmeden bu maçı alırız gibi bir görüntü cızdı.
Devamlı uzun toplar dan dun oynamalar yan paslar yapmalar dikine paslar yamamamalar iki pasla rakip sahaya gidememekler bu duruma Denizli hocanın da payı çok yanı her ne kadar başarılı bir hocaysa da yanlışa yanlış doğruya doğru bu takım haftalardır Denizli hocayla çalıştı bunlarımı öğrendi doksan dakika uzun top olaydıysa insan topu yere indirerek ilerde aralara top atmaz mı denemez mı .Ç.Rizespor mu deplasmana oynuyordu Adanademırspor mu.
Gelelim takımın kadrosuna, kadro yetersiz stoperden on libero yaparak sol a sahada gezinenle bu iş olmaz.
Bir başka nokta kendi sahanda bir kere tek forvetle hiç olmaz ha elindeki kadro yetersiz ancak tek forvetle oynarsanız daha da yetersiz kalırsınız rakibe karşı.
Bana göre güçlü takımların tek forvetle oynamasını benimsemiyorum bilmiyorum bu benim futbol mantalitem.
Gelinen noktada bana göre takımda orta sahaya defansif bir on libero sola ve forvete dahi nokta futbolcu alınması lazım.
Diyeceksiniz ki demesi kolay ara transfere iyi futbolcu bulmak zor doğru buna katılmamak mümkün değil ancak sabırla ince eleyip sık dokuyarak nokta atışları yaparak yola devem etmek gerekir.
Denizli hocanın sahaya çıktığı diziliş doğruydu ancak tek forvet oynaması hariç birde bu diziliş bu futbolcularla olmaz bu benim fikrim.
Baktığımızda bu takıma nokta transferler olmazsa bu sene bu takımdan kimse bir şey beklemesin burada birbirimizi kandırmayalım.
Geldiğimiz noktada Türkiye’nin en iyi hocalarından biri şuanda Ç.Rizespor un başında mı evet.
Denizli hocanın olduğu yerde ne var hedef var başarı var  dimi buna herkes hem fıkır .
Bu demek değil ki Denizli hoca hata yapmaz yapar ancak az hata yapar burada da hem fıkırız çünkü bu işe yılarını vermiş sayısızca başarılara imza atmış us düzey bir teknik direktör .
Geldiğimiz noktada yapılması gereken Sabır ve Destek.
Yeni aldığımız bir habere göre 1461 Trabzonspor dan Caner ve Erhan alınmış Erhan tamam aradığımız nokta ancak Sercan Cernat tipinde bir futbolcu değil mı ben çıplak gözle seyretmedim ancak TV den seyrettiğim kadarıyla Cernat la aynı yerde oynayabilen bir futbolcu .
Caner’in hücum gücü daha yüksek olan bir futbolcu .Sanırım Denizli hoca hücum gücü yüksek bir kadro kurmaya çalışıyor bu düşüce varsa çok doğru bir düşünce defansı ilerde basarak rakibin sahasına baskı yaparak defansı üçüncü bölgede  forvetle başlayıp oynamak bana göre de on numara bir düşünce güçlü takımlar ilerde basarak rakibi rakibin sahasında hapsederek defans yapması hayalimdeki Ç.Rizespor
Önceki ve Sonraki Yazılar