Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Şampiyonluğa oynayan takımın atanla tutanı maç almalı

 Ara transfer döneminde kaliteli oyuncu almak zor.
Parayı basarsınız takımında banko oynayan oyuncuyu alırsınız ancak o paralarda Anadolu kulüplerinde yok, transfer yapmak için de transfer yapılmamalı, baktığımızda Ç.Rizespor takımı için bazı oyuncuların transfer dedikoduları cıkmış kamuoyunda dolaşıyor.
Mesele sol kanat oyuncu alınacak diye söylentiler var sol kanatta bir kaç oyuncu var aslında, neden bu mevki ye oyuncu alınsın ki, belkı kamuoyunun söylentileridir.
 Bunun yanında forvette bazı oyuncuların ismi dolaşıyor, o isimlerle, kadroda bulunan Ozan la alınacak oyuncunun hiçbir farkı yok bu tur transferler yapılmamalı diye düşünüyorum. Ozan’a daha çok şans verilseydi Ozan bu takıma yeni bir transfer olurdu.
Geldiğimiz noktada orta sahaya alınan bir oyuncu var seyretmedim tanımıyorum ancak mevkisi tecrübesi faydalı olabileceğini düşünenlerdenim.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda bu takımı iki yerli stoper alınmalı, yerli niye dedim çünkü bu ligde yabancı oyuncu oynatma şansını defansta kullanmak doğru değil, zaten bu takımın elinde yeterince yabancı oyuncu var.
Bu takıma altı numara oyuncu alınacak deniliyor, altı numara oyuncu bu takımda çok diye eleştiriler yapılıyor, bana göre bu takımda on liberoda oynayabilecek Robın var, sanıyorum bir altı numara daha oyuncu almak, hoca tarafından sistem değişikliğine gidilecek noktasında böyle bir oyuncu alınmak isteniyor. O sistemde şu alabilir dört, iki, uç, bir, yanı iki on libero oynatacak. Petrucci, Saadane, de on liberoda oynayabilen oyuncular ancak yetersiz olduklarını düşünüyorum, bu iki oyuncular daha çok sekiz numara pozisyonunda oynayabilen faydalı olabilmeye çalışan oyuncular, Saadane, bana göre en iyi oynadığı yer stoper, Saadane, ülkesinde de stoper oynamış bir oyuncu.
Baktığımızda bu takıma olmazsa olmaz ,bir iki stoper ,iki iki orta saha biri sekiz biri on numara,bir tane alındı , bir alternatif kaleci ,bir alternatif sağ bek, bir gol vuruşları iyi olan santrafor.
Baktığımızda bu saatten sonra altı oyuncu alınmalı ha bunlar alınabilir mi zor görünüyor, olmazsa olmaz en azından bir stoper bir orta saha bir golcü oyuncu alınmalı diye düşünenlerdenim.
Ç.Rizespor yöneticilerin ara transferden alınacak oyuncular bir ay önce belirlendiğini belirtmiştiler nerdeler, transferler geç kalınıyor transferler Antalya kampına katılmalı ikinci yarının tekrarı yok çember daralıyor.
Hele hele atanla tutanın, futbol da çok önemli olduğu, kaleci Gökhan‘in ilk yarı kotu bir çizgi çizdiğini görüyoruz.
 Bu noktada bir alternatif kalıcı bana göre olmazsa olmazlar arasında, bir de atan yanı bazı bölgelere oyuncu almazsanız da olur, bu iki bölge çok önemli atanla tutanın çok iyi olmalı sana bu iki mevki oyuncuları tek başına bir kaç maç almalı diye düşünenlerdenim… 
Yanı anlatmak istediğim şu mesela diyelim, takım olarak kötüsün senin santraforun bir pozisyon yakaladı gol attı maçı aldın, veya bir maçta takım olarak kötüsün kalecin o maçı kurtarışlarıyla aldı.
 Geriye donup baktığımızda Gökhan’ın böyle bir maçı var mı yok…
Kimse kusura bakmasın belki Gökhan ileride iyi bir kaleci olabilir, ancak şu anki pozisyonuyla şampiyonluğa oynayan takım kalecisi değil.
 Baktığımızda birde iyi bir stoper, oldu olacak birde orta sahaya bir takviye bu takım süper lige atar.Baktığımızda dört nokta atış bu takımı şaha kaldırır, bir alternatif sağ bekle transfer tamam dır diyebiliriz.
Ancak bu ortamda bu şartlarda ara transfer döneminde kaliteli oyuncu almak zor .
 Bu yönetimi eleştirmek istemiyorum çünkü bunlar daha yeni transferde bir kulüp geç kaldı mı demek ki dersine iyi çalışmamıştır sınıfta kalmıştır bunun lamı cimi yok. Transfer edeceğin oyuncuları önceden belirleyip transfer döneminde imzaları attıracaksın öyle menajerlerin eline kalırsan olmaz,menajerler ciğerini alır nefes alamasın oyuncuda alamazsın hurdalara kalırsın...en azından bir kulübün yöneticileri  alt liglerden yada liginde olan takımdan bir yetenek yakalamalı .
 
Önceki ve Sonraki Yazılar