Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Sen Emre misin yoksa Melo’mu

 Dersine çok iyi çalışmış takımını çok iyi hazırlamış Hikmet hoca.
Maalesef kamuoyunda söylendiği gibi Ç.Rizespor düşmanı Hakem Cüneyt Çakır ‘ı ve takımına ihanet edecek futbolcuları düşünemedi.
Baktığımızda çok iyi organize olmuş bir Ç.Rizespor takımı.
Beşiktaş’a karşı sahayı daraltıp oyunu tutarak oynayan bir Ç.Rizespor takımı.
Ç.Rizespor Beşiktaş gibi ligin şampiyon adayını adeta sahadan sildi, futbolcular çok iyi mücadele etti. Gerektiğinde futbolun gerektiği her şeyi ortaya koydular.
Hikmet hoca oyunda orta sahayı ele alarak defansla orta sahayı adeta duvar gibi ördü. Beşiktaş’ın bütün yollarını kapattı.
Hikmet hoca her zaman olduğu gibi sahanın matematiksel olarak hesabını iyi yaptı. Beşiktaş’ın bütün bölgelerini kapattı.
Ancak Hikmet hoca bu hesapları yaparken golü düşünürdü bu maçta sanırım Beşiktaş’ı düşünürken golü unuttu.
Elinde santrafor olarak üç futbolcusu bulunuyor,  bunların birini yedek soyundurdu diğer iki isimi kadroya dahi almadı.
Bu sezon Ç.Rizespor da varlığıyla yüklüğü bir türlü fark edilmeyen Holosko’yla maça santrafor oynatarak başladı,  bu inanılmaz bir hataydı bana göre.
Takımın sahaya çıktığını gördüğümde eyvah yıkıldık diye düşündüm, Hikmet hoca oyuna santraforsuz başladı.
Bana kim ne derse desin Hikmet hoca bunu nasıl yaptı hala aklım almıyor.
Oysa kamuoyu maçtan önce Hikmet hocanın Beşiktaş’a çok acı bir tuzak hazırladığını yürekten inanıyordu. Tuzak hazırdı ancak ipine çekeni koymayı unuttu.
 Hikmet hoca Holosko’yla başlaması bana hayal kırıklığı yarattı.
Ç.Rizespor takımını çalışmalarıyla futbol anlayışıyla doksan derece geliştirip değiştiren bir teknik direktör bunu yapmamalıydı.
Baktığımızda oyunun uçuncu bölgesinde güçlü etkili bir futbolcuyla başlanılsaydı maç ilk yarı Ç.Rizespor lehine döner, ilk yarıda maç skor olarak bitecekti.
Hele hele ilk yarı Beşiktaş’ı adeta sahadan silen bir Ç.Rizespor takımı sezon boyu varlığıyla yokluğu belli olmayan bir türlü form tutmayan Beşiktaş’ın malı takıma kiralık katılan bir futbolcuyu oynatmak insan aklını oynatası geliyor.
 Holosko hafta içinde Beşiktaş’ın idmanını seyrediyor yanı Hikmet hocam bunu nasıl yaparsın be hocam yazık oldu emeklerine.
Şuanda bütün ülke Ç.Rizespor'u ve Hikmet hocayı konuşuyor olacaktı ama olmadı sağlık olsun. 
Ancak defans orta saha,  Hikmet hocanındı buna inandım da forvette kimi oynattı onu anlamadım.
Bir başka durum Hikmet hocanın oyuna son dakikalarda hamle etmesi gerekirdi,  oyunda yorulan futbolcular vardı örneğin Obrainak oyundan alınmalıydı , bunu biz maç esnasında maratonun önünde gördük.
Obrainak alınması gerekir dememe kalmadı laf ağzımıza kaldı gitti penaltı yaptı bu da yorgunluktan dolayı yapılan bir istemedik hareketti. 
Hikmet hoca Obrainak’i oyundan alıp yerine Engin oyuna alsaydı, Engin topu ayağına tutabilen bir futbolcu zaman kazanma anlamında da faydalı olurdu.
Bunun yanında Holosko alınıp sahaya A.Adnan da sol orta sahaya atılabilirdi  , diri koşan kaleye iyi serbest vuruş kullanabilen bir futbolcu.
İki kırmızı kart yenilmesine rağmen oyun disiplininden kopmayan bir Ç.Rizespor takımı bu değişiklikleri yapabilseydi bu maçtan puan alınabilirdi
Bir başka durum ise Kıvanç daha ilk dakikalar da sarı kart gördü.
 Kıvanç’ı kırmızı kart yememesi için oyundan alınması gerekirdi.
Sanırım Hikmet hoca bu değişikliği yapmadığının sebebi kulübede o mevkide yeterli futbolcu yokluğu Hikmet hocanın elini kolunu bağladı.
Transfer döneminde orta sahada alternatif futbolcu alınmalıydı. Geldiğimiz noktada daha şimdiden takımın sıkıntı yaşayacağı gözlerden kaçmadı.
  Bunun yanında Holosko’yu oyunda tutmak akıl almaz bir durumdu. Ancak Hikmet hocada şok oldu kolay değil böyle bir tablo.
Geldiğimiz başka bir noktada hakemin oyunun içinde akıl almaz yanlı kararlar vardı. Ancak verdiği kartlarda da ağır kararlar ikinci kırmızı doğruydu.
Baktığımızda Cüneyt Çakır Ç.Rizespor düşmanı diye kamuoyunda hep söyleniyor daha önce de Ç.Rizespor’un yönettiği maçlara bakarsanız bu söylemi doğruluyor.
 Hakem yanlıda futbolcular hiç mi suçsuz arkadaşlar lütfen yani.
Kıvanç’la Koray yaptıklarına bir bakar mısınız arkadaşlar daha ikinci dakika Kıvanç adama arkadan tabanla çift girmesi bu nedir Allah aşkına amaç neydi.
İkinci dakikada sarı kart yemişsin takımın kaptanısın hakemden uzak durman gerekirken.
Sen hala hakemle oynuyorsun sen Emre misin yoksa Melo’mu adamı yerler bilmiyor musun . Anadolu kulüplerine düşman gözüyle bakıldığını İstanbul takımlarının futbolcuları hakemlere ana avrat küfür etse de hakemler çıt çıkaramıyorlar , neden futbolu yöneten başlar öyle istiyor,  yapmasan ipini çekerler.
Bu ülkede Anadolu takımları sanki ülke takımı değil…
Büyüğün küçüğü yediği bu ülkede futbol gelişir mi asla gelişmez. Bu ülkede hak edenin kazandığı futbol ligleri olmazsa futbola ne yaparsan hangi şartları ve sistemi getirirsen getirin futbol gelişmez
 Bu adaletsiz şartlarda sende kendini kollayacaksın dikkatli olacaksın bumudur Kıvanç ne yaptın. 
Koray ya bu neydi ya futbolcu gole mi gidiyordu sokaktan inşaatta çalışan ameleyi alsanız bu hareketi yapamazdı ya bu ne arkadaşlar.
Geçen Gençlerbirliği maçında Roso’nun takımını sattığı gibi yaptıkları şimdi de sizin için düşünülüyor.
 Buradan baktığımızda acaba bu liglerde neler oluyor kendi futbolcularına bir yerlerden talimat mı alıyor sorusu akla geliyor. 
Burası Türkiye süper ligi burada her şey olabilir daha bir futbolcu bunu niye yapsın göz göre.
Burası çiftlik mi ya...Futbolcu arkadaşlarına bu yapılana ihanet değil de  nedir Allah aşkına beyler..
 Buna aşırı hırs desek yıllardır profesyonel futbolcusun Kıvanç yapma bunları. 
Kim bilir ne kadar üzgünsünüz biliyoruz ama dikkatli olun 
Gençlerbirliği Başkanı çıkıp açıklama yaptı Gençlerbirliği Ç.Rizespor maçından sonra.
 Futbolcusuna, 50 bin dolar ceza verdi , adam futbolun kurdu kül yutmaz.
Bana göre bu kırmızı kartların kulüp tarafından da bir cezası olmalı. 
Böyle bir şey olabilir mi ya futbolu konuşamıyoruz ya.
Son olarak da yeni transfer Lafferty  faydalı olacağı yetenekli bir futbolcu olduğu görürdük.
Yeni yapılan yönetimle ilgilide bir kaç cümle eklemek istiyorum. 
Yönetime alınan yeni isimlerin yönetime yönetici değil de sanki elaman alındığını hissettim.
Buradan hayırlı olmasını diliyorum inşallah başarılı olurlar başarılar diliyorum. 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar