Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Süper Lig Hayırlı Olsun Rize’me Ç.Rizespor’uma

Oyuna kontrollü başlamayı düşünen Ç.Rizespor. Oyunu geride kabullenerek aldığı topları kontra ya çıkarak goller bulmayı duşundu.
Ç.Rizespor takımı oyunu önde kuramadı ya da kurmak istemedi elindeki futbolcu kadrosu neyse onu oynadı.
Baktığımızda Cumalı bu kadroya girebilecek forumu hala yakalayamamış böyle oynarsa Ç.Rizespor takımına faydalı olamayacağını düşünüyorum oyuna Cumalı ile başlamak bana göre hataydı.
Elinizde Hassam gibi bir futbolcunuz varsa ikinci bölgede rakibe basan topu oyuna iyi sokabilen oyunu dinlendiren bir futbolcunuz kenarda.
 Neden Cumalı gibi boş koşular yapan oyuna bir katkısı olamayan bir futbolcuyu oynatırsınız bunu aklım mantığım almıyor nitekim yenilen goller ikisi bölgedeki Cumalının hatalarından başlayan yanlış yer tuttuğundan yenildi yeter artık Cumalıyla olmuyor, U20 için uğraşıldığı belli ama olmuyor Denizli hocam lütfen yanı.
Bir futbol takımı geri yaslanarak oynadığında kendi yarı sahasını daraltması gerekir rakibe basması gerekir. Ç.Rizespor takımı yediği her golde rakibi seyredercesine rakibin oynamasına müsaade ediyor rakip futbolcular rahat bir şekilde pas yaparak gol atıyor.
Ç.Rizespor’un yediği bütün goller nerdeyse aynı bir futbolcu nasıl olurda rakibinin oynamasını bekler doğrusu çok ilginç bu maçta da yenilen iki gol aynı.
Geldiğimiz noktada bugün Ş.Urfaspor a karşı ikinci gole kadar takımın takım oyunu oynayamadığını gördük, ayağa iyi pas yapamadığını, artı takımda futbolcular bireysel hatalar olduğu  zaman zamanda son maçlarda genel olarak bu var futbolcular bireysel çok oynuyor sonucunda  bu alışkanlık takıma sıkıntı yaratıyor.
Ancak Ş.Urfaspor karşısında sahada mücadele eden bir takım vardı emek vardı emeğin karşılığı alındı.  
Ç.Rizespor da Denizli hoca futbol bilgisiyle elindeki kadroyu iyi kullanarak yola devam ediyor.
Bu doğrultuda Ş. Urfaspor ‘dan Ç.Rizespor takımı istediğini aldı, yenemiyorsan yenilme doğrultusunda bir puan iyi.
 Sona doğru Ç.Rizespor takımının sahayı iyi kullanarak ve iyi kapanarak oynadığı görüyoruz, golü bulamazsa da kontrolü elden asla bırakmıyor bazı aksaklıklar olsa da  bu nedenle bileği kolay bükülmüyor.
Ancak bu maçta ilk golü bulmasından sonra rakibi seyredercesine goller yediği ayrı tabı böyle gollerin yenilmesi Ç.Rizespor takımına yakışmıyor.
Geldiğimiz noktada aklını kullanarak oynayan bir Ç.Rizespor takımı süper lige yol almış bulunuyor bu yolun sonu süper lig.
Ç.Rizespor haftaya Ankaragücü maçı çok farklı bir maç olacağını düşünüyorum stadyumda maç esnasında seyirsinin baskılı ve coşkulu olacağını,  seyircisiyle Ç.Rizespor bu maçın alacağını düşünüyorum.
Ancak maçta sahaya bir tek kibrit copu dahi atılmamalı.
Ç.Rizespor’u taraftarından mağdur kaldırmak hiç kimsenin haddi değil,  yanındaki bir kişi sahaya bir şeyler atanı gördüğünde bunu uyarsın bu işi taraftar çözer diye düşünüyorum.
Bir kaç kendini bilmezin yüzünden bütün Ç.Rizespor ve Rizeli yanmasın.
Artık gözümüz aydın Allahın izniyle süper ligdeyiz emeği gecen herkese buradan şimdiden teşekkürler ediyorum süper lig hayırlı olsun Rize’me Ç.Rizespor’uma.
Önceki ve Sonraki Yazılar