Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Süper ligde bu kadar kotu bir futbolun olduğu bu sezonda

 Yazık oldu Hakemin yanlı kararlarıyla, Kıvanç’ın sakatlığı, Hikmet hocanın yanlışlarıyla, Lafferty tının asistiyle uç puan gitti.
Karşılaşmaya Konyaspor a karşı daha diri başlayan daha önde oynayan bir Ç.Rizespor takımı vardı.
Hikmet hoca son haftaların on biriyle oyuna başladı.
Ç.Rizespor’a baktığımızda on libero sıkıntısı bu sezon devam ediyor Hikmet hoca son iki maçtır Koray’ı on libero oynatarak adeta ateşle oynuyor durumuna duştu.
Koray orta sahada on libero oynayacak yetenekte olmadığı için yaptığı hatalarla rakibe çok önemli pozisyonlar vererek Ç.Rizespor kalesinde gol pozisyonları veriyor.
Ancak Ç.Rizespor’un on libero mevki futbolcusu olmadığı içinde kolay gol yiyor sanırım Hikmet hoca bu sorunu çözmenin arayışlarında, 
İlk yarıda Ç.Rizespor istediği gibi oynadı gol pozisyonları buldu birinde golü attı.
Ç.Rizespor’a aranla Konyaspor gol pozisyonuna fazla giremedi atak yaptı Ç.Rizespor defansı ve kalecisi iyiydi .
Baktığımızda ikinci yarına Kıvanç’ın sakatlanarak oyundan çıkması Ç.Rizespor u oyundan düşürdü.
Ver Hikmet hoca meşhur oyuncu değişiklerinde yaptığı hataları bu maçta yaptı oyundan Sylvestre’yı  alıp yerine Oboabona’yı oyuna aldı ve bu dakikadan sonra oyunu resmen Konyyaspor a teslim etti.
 Konyspor sağlı sollu ataklar yapmaya başladı, Hikmet hoca yine oyuncu değişiklerindeki yanlışa bir yenisini daha ekledi ve Kveuke yı oyundan alıp Lafferty ‘yı oyuna alınca olan oldu.
Bu son değişiklikle Konayaspor’u ne var ne yok Ç.Rizespor un üzerine gelmeye başladı beraberliği sağladı.
Kweuke oyuna olduğunda Konyaspor çıkamıyordu Kweuke çok önemli bir oyuncu inanılmaz fürumda kırk bin kere maşallah maşallahlık oynuyor defanstan top çıkarılıyor ilerde gol atıyor.
Ç.Rizespor’a baktığımızda Kaptan Kıvanç son maçlarda yeniden formuna kavuştu yüreğiyle oynuyor.
Defansta Vıera’yı  iyi gördüm,Giray  adeta defanınsın kalesi, solsek Eray eski formunda değil,,orta sahada Sylvestre  Hikmet hoca geldikten sonra bir başka oyun oynamaya başladı adam eksiltiyor kaleye şut çekiyor,Koray orta sahada olmaz zaten forumsuz  ,Deniz çok iyi oynuyor sahayı çok iyi dikine kullanıyor aldığı bütün topları rakip kaleye golü düşünerek  kullanıyor,
Kalede Serkan son maçlarda forumda yan toplara çıkmıyordu son maçlarda yan toplara çıkmaya başladı bu eksiğini de tamamlamış durumda,ancak şu maç sırasında bazen kaledeki yerini unutup uzaktan gol yemeleri doğrusu Serkan gibi bir kaleciye yakışmıyor bunu da düzeltse Türkiye liglerinde ilk beş  kaleciler arasında bir kalecidir Serkan..
Vıera’ya sarı kart yedi bu üzücü tabı haftaya cezalı durma duştu oynayamayacak.
Galatasaray maçı çok zevkli ve çekişmeli maç olacağı görünüyordu Viera’nın da olması Ç.Rizespor acısından önemli bir eksik. İnşallah kaptan Kıvanç’ın sakatlığı önemli değil.
. Galatasaray’a karşı Ç.Rizespor çıkıp her maç olduğu gibi topumuzu oynayıp, Galatasaray ı yeneceğimize inanıyordum, yenip üzün bir sure bu ülkede konuşulmak istiyorduk ve tarihe geçmek istiyorduk.
Ancak şampiyonluk buraya kalmadan Galatasaray şampiyon oldu Galatasaray’ı kutluyoruz. Türkiye süper ligde bu kadar kotu bir futbolun olduğu bu sezonda bana göre şampiyonluğu hak eden bir takım yoktu rastgele şartlarında uyduğu bir şampiyonluk oldu.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar