Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Süper ligde Kederine terk edilmiş tek takım Ç.Rizespor

 Altı senedir bu takımı yönetenler ancak İstanbul takımlarının alt yapılarından aldıkları futbolcularla yıllardır oyalandılar.
Geldiğimiz noktada İstanbul takımlarının alt yapısından aldıkları Sezer, Cumalı, Cumhur, Çağrılarla oyalanmanın sonu budur.
 Yıllardır bu takıma alt liglerden bir futbolcu katamadılar. Bunla da kalmayıp kendi alt yapılarındaki futbolcularında onunu İstanbul kulüplerin aldıkları futbolcularla da kesmiş oldular.
Bu kadar bedeller bu kadar paralar ödenip her sene Ç.Rizespor taraftarına Rizeliye azap çektiren bu yönetim.
Oysa altı sene zarfında alt liglerden yetenekli futbolcular gözlenip alınsaydı bu takımı düşünsenize ne kadar faydası olur duşunun bir stoper duşunun bir on libero duşunun daha niceleri.
Yanı bir kaç kişiyi sezon boyu görevlendirsen seyredip yetenekli gençleri takıma katsanız Rize’den de bir pilot takım yapsanız Ç.Rizespor un kasasında şuanda para olur borcu olmazdı bu çok da zor bir şey değil.
Anadolu kulüpleri yıldız futbolcuları bulup çıkaracak takımına katacak hem takım kazanacak hem kasa dolacak.
Öyle yatmakla laf üretmekle bu işler olmaz yıldız futbolcu almak için eloğlu sana yıldızını bedava vermez parayı vereceksin.
Ara transferde transfer zor diyor sayın yönetim kurulu Başkanımız. Bu söylemi herkes soyluyor bu çok uğruda siz hangi transfer döneminde transfer yapabildiniz.
Yıllardır bu kulübün, Başındasınız bu kulübe asansör takım olmayacak sistem doğru işletilecek hana nerde. Takım göz göre dibe gidiyor.
Ya bir Başkan her sene aynı hataları yapar mı arkadaşlar.
Konuşulduğunda her şeyi bilen bir yönetici icraata gelince fiyasko.
Çıkmaza geldin mi sucu oraya buraya atmalar taraftarla tartışmalar taraftarı suçlamalar bunlar nedir.
Taraftar maça gelmiyormuş bir kere sizler işinizi doğru yapında takımı seyretmek zevk versin yanı şu işi bir ele alın.o zamanda taraftar maça gelmiyorsa konuşun tam taraftar toparlanıyor türbinler de bir canlılık var takım sahada yok bunun da sorumlusu taraftar mı Allah aşkına.
Ç.Rizespor ilk yarı tarihinde kendi sahasında bir galibiyet alamamış insan bir bakar hata nerde. İnsan kendini yargılar ya.
Bir yönetim takımını kurar takım orta sıralara oynar Başkanda taraftara sitem yapar bunu anlarsınız da ortada darmadağın bir durum taraftar kahrolmuş Rize de kara bulutlar çokmuş Rizeli neşesiz perişan.    
Geldiğimiz nokta sezon başında yeterli transferler yapılamadı alınan hocayla takım kaderine terk edildi başıboş bırakıldı hala öyle.
Şuanda hikmet hocada kaderiyle takımıyla baş başa. 
Maalesef transfer donemi bitti bitecek maçlar başlıyor koskoca süper ligde kederine terk edilmiş tek takım Ç.Rizespor vallahı ayıp yanı.
Bu ülkeye Cumhurbaşkanları Başbakanlar daha ismini sayamayacağım iş adamları bürokrasi çıkarmış bir kentin futbol takımının haline bakar mısınız içler acısı yazıklar olsun.
Bu yönetimin işi değil bıraksın gitsinler Rize’den Cumhurbaşkanı, Başbakan çıkıyor da Ç.Rizespor Başkansız kalmaz. Ç.Rizespor un Başkanı Ç.Rizespor sevdalısı olacak.
 
Zorla almıyor işte..geçmişte o zor şartlarda Ekrem Cengiz’in Başkanlığını da gördük .Ç.Rizespor küme duştu kongre yaptık.
 
Ekrem Cengiz kursu de konuşurken ağladı. Bizi de ağlattı, İşte sevda olunca farklı oluyor bize böyle Başkan lazım gerisi hikâye.
 
Biz kongreye gidiyoruz Başkana merhaba diyoruz yüzümüze bakmıyor. Kibirden yer yarılacak nerdeyse…
 
Ç.Rizespor küme duşmuş umurunda mı, Takımın durumuna bakıyorum hocaya bakıyorum içim acıyor ya...
Şimdide çıkıp kamuoyuna ne yüzle konuşuyorlar. Çıkıp konuşursun. ama nasıl sessizliğin üzerine çıkarsın dört beş transferle imza töreni yaparsın yüzün terlemez,kamu oyu seni alkışlar..
Bir tek transfer yapmışsın onunda lisansını çıkaramıyorsun ya. 
İnsan kamuoyuna çıkmaktan utanır ya .
Bu takım süper lige nasıl cıktı bunu bütün kamuoyu biliyor sizlerde biliyorsunuz.
İnsan bir aynaya bakarda yönettiğine bakarda konuşmaz ya yâda konuşursa icraatlarını konuştur.
İcraat yok hala konuşuyor ya bırak git yeter.
Kamuoyunda yönetime alınacak bazı isimler konuşuluyor arkadaşlar. Ç.Rizespor menfaati düşünülsün ya öyle yönetici olayım diye bu takıma yıllarca bedeller ödetildi artık yeter.takıma alınacak yöneticinin futbol geçmişi olmalı iş hayatında başarılarla dolu bir çizgisi olmalı bu işler öyle kolay değil. Yönetime alınacak insan yönetici olacak elaman olmayacak.
Biz senlerdir yazıyoruz adamı tanırım ama ne akrabalığım var nede başka bir yakınlığım. 
İsmini gene yazıyorum Rize de yönetime alınması gereken tek bir isim var oda Mustafa Mataracı adam gibi adam adamın geçmişi her şeyi ortada.
 Rize de sevilen saygı duyulan bir insan, futbolu vereceksin bu insana daha Rize ye de gelmene gerek yok bak Ç.Rizespor un üzerinde olan kara bulutlar nasıl kalkıyor tesisler nasıl düzene giriyor Rizeli takıma nasıl sahip çıkıyor.
Ç.Rizespor yöneticiliği ağırdır bunu herkes taşıyamaz.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar