Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Uç nokta futbolcu alması gerekir

 Maçın görünmez kahramanı bana göre Robın’dı Trabzonspor bütün ataklarını defansın önünde karşılayan adeta defansın önünde kale gibi duran oyunda defansif anlamda önemli hamleler yapan ancak topu ayağında tutmadan tek pas oynadığında takımını rahatlatan, ancak topu ayağında tutunca ofansif anlamda ağır kalan etkili olamayan bir futbolcu.Robın  daha çok çalışırsa bunu giderirse on libero için çok önemli bir futbolcu olacağını düşünüyorum.
Baktığımızda maça damgasını vuranların arasında Itandje, Kweuke, Orhan, Murat. Kweukeyı tartışmaya gerek yok her maç Ç.Rizespor’u şaha kaldırıyor takımın yarısı Kweuke.
 Kaleci Itandje, maçın yıldızı adeta kalesinde duvar ordu maçın önüne geçti maçın başkahramanı oldu.
Orhan inanılmaz mücadele ediyor ayağa kafa koyuyor arı gibi çalışıyor. Murat Eren’in yerin de oynadı sol bekte sırıtmadı bir gol attı birde asist yaptı oyun içinde çok çalıştı iyi mücadele etti en iyi maçını oynadı Murat.
Oyuna baktığımızda Trabzonspor ilk yarı daha ustun bir oyun oynadı maçın genelinde Trabzonspor üstündü. Trabzonspor bulduğu gol pozisyonlarını gole cevirmiş olsaydı belki şimdi başka şeyler konuşuluyor olacaktık.
Baktığımızda Trabzonspor a verilen uydurma bir penaltı ve verilmeyen uç net penaltı.Ç.Rizespor’a verilmeyen bir net penaltı. Baktığımızda maçın genelinde hakemin Ç.Rizespor aleyhine verdiği haksız kararlar oldu. Hakemın penaltıları iyi göremediğine ve verdiği haksız penaltıya takıldığını düşünüyorum.
Baktığımızda uç penaltı Trabzon bir penaltı Rize ye verilmedi bunlar verilseydi penaltılar gol olsaydı maç 4-3 olurdu.
Oyuna baktığımızda Ç.Rizespor takımı oyunu kontrollü oynayıp aldığı toplarla hızlı ayağa dikine paslar yaparak ileri uçla topu buluşturdu. Kweuke çok yetenekli zeki ve güçlü bir futbolcu, ilerde topla buluştuğu zaman ne yapacağı belli olmayan rakibin kestiremeyeceği bir futbolcu.  Aldığı topla adeta bir boğa gibi sahayı yara yara tek başına gidip golü attı adeta takımın yarısı haline geldi sezon boyu. 
Maçın kırılma anı Itandje, penaltıyı kurtarışı ve Kweuke’nın golü oldu.
Hikmet hocanın takıma futbolculara güven kattı eski geri yana pas hastalığını kurtarıp. Takıma aşı attığı dikine çabuk paslarla bu maç ve önceki maçlarda Ç.Rizespor’un başarısındaki önemli etkenlerden biri oldu.
Bu maç Ahmet, dikkatimi çekti Ahmet, eski Ahmet, andırdı aldığı toplarla hızlı çıkışlar yapıp adam eksiltmeye başladı bu maçta işte Ahmet ilhan bu dedirtti.
Ahmet İlhan önceki maçlarda sanki kendine güvenemiyor aldığı topları ayağından çabuk çıkarıp adam eksilmeye çalışmıyordu, böyle oynayınca takıma katkı sağlayamıyordu, sanırım kendine bir güvensizlik vardı bu maç bunu aştı gibi.
Orta sahada Koray la başlanılmasını ben hep yadırgıyorum bu maçta yadırgadım.
Hikmet hoca bazı düşüncelerini çok inatçı olduğunu görüyoruz, bunlardan vaz geçmesi lazım takımı sahaya sunduğu ilk on bir, oyuncu değişiklerinde kendini hatalar yaptığını görüyoruz.
Bu maçta oyuna Koray ve Sercan’la başlamamalıydı, oyuna Mehmet ve Makiadi ile başlanılsaydı oyun daha farklı olurdu. Trabzonspor un oyun üstünlüğü bulduğu pozisyonların nedeni bunlardı. 
Hikmet hoca ilk kez doğru bir oyuncu değişikliği yaptı Sercan’ı oyundan alıp Mehmet’i oyuna aldı.
 
Ç.Rizespor takımı çok hırslı ayağa kafa koyuyor doksan dakika oyundan düşmüyor.
Ç.Rizespor takımında futbolcular defansından alın arta sahasından hücumuna kadar en kısa yoldan çabuk ayağa oynayarak golü düşünüyor bu sistemi oturtturan Hikmet hocayı bu bağlamda kutlamak gerekir.
Hikmet hocayı her ne kadar eleştirsek de doğruları yanlışlarını söylemek zorundayız bu bağlamda Hikmet hocanın takıma emeği çok.
Ç.Rizespor her ne kadar iyi top oynayamasa da öyle veya böyle gerek rakiplerin kotu oluşundan gerek kendi hücum futbolcularının becerisinden, iyi neticeler aldığı ortada.
Geldiğimiz noktada ikinci yarı böyle olmayacak ligin kalitesi daha çok artacak. Dolayısıyla Ç.Rizespor takımı ara transferde, uç nokta futbolcu alması gerekir, bir stoper, bir orta saha, bir on numara alsın, bu takım ilk beşi zorlayacağını düşünüyorum.
Yapılacak uç nokta transferden sonra bu takım uçar çok canlar yakar Ç.Rizespor’un hücum futbolcuları istenilen topları alamıyor, aralara top atılamıyor ters toplar kullanılamıyor boş alanlarda hücum futbolcuları topla buluşturulamıyor, orta saha işlemiyor.
 Bu mevkilerdeki eksikler giderilsin siz o zaman Ç.Rizespor u seyredin.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar