Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Umarım Bu Mağlubiyet Ç.Rizespor a İlaç Olur.


Türk futboluna baktığımızda bana göre teknik direktörlerin çoğu başarısızlığı çoğu kez futbolcu seçimlerin den kaynaklanıyor.
Ç.Rizespor a baktığımızda takı transferler yapıldığında yazdığım bir şey vardı Ç.Rizespor takımı on libero lazım defansif yönü daha ağar basan bir on libero .Bu takıma alınmalıydı iki stoperin onunda rakibe basan top kapan topu suren oyunu organize eden oyunu eline alan topla sağa sola donebılen defansın önüne set kura bilen bir futbolcu alınmalıydı madem alınmadı bunu Fahri ile çözerdi bu takım bir nebze Fahri neden gönderildi aklım alamıyor.
Smakov stoper stoperden on libero yapmış bulunuyor Denizli hoca bunu daha önceki yazılarımda da yazmıştım ki bu stoperden on libero yapılmış bu mevkide sıkıntılar yaşarız maalesef bu  maçta bas bas bağırdı bu takımda on libero olmuyor diye bunu nasıl çözecek Mustafa hoca doğrusu merek etmiyor değilim.
Mesela Smakov on libero oynayamıyor defansın önünde dolaşıp duruyor oysa on libero topu alan donen oyunu okuyan topu ayağında iyi kullanabilen oyunu açan iyi top kullanabilen bir futbolcu olmalı Smakov a var mı bu yetenekler yok .
Bunun yanındaÇ. Rizespor takımı ofansif gücü ustun olan futbolculardan kurulu bu noktada defansif katkıları az olabilen Ç.Rizespor takımı.
Bu durumda Rizespor takımı oyunu iki yönlü oynamakta güçlük çekiyor Ç.Rizespor un ofansif yollarını kestin mi Ç. Rizespor bu maçta olduğu gibi fark yer .
Birde samsun maçında oyuna geriye yaslanarak baslarsanız mağlup olmaktan kaçınamazsınız Ç.Rizespor takımı bir kere geri yaslanmamalı geri yaslanırsa çok kolay gol yer ilerde barsak ayağa oynayarak oynarsa çok da kolay goller atar.
Bir takım duşunun çok zayıf bir takım maça cıkmış bu zayıf takım kendi sahasında çıkamıyor o kadar kotu bir takım ancak bu zayıf takımın rakibi bir gol atmış.
 Bu zayıf takıma yaslanmış geri e bu durumda ne olur o zayıf takım senin üzerine gelir gelmesi de kolay olur çünkü oyunu kendi yarı sahana kabullenmişsin neticede rakibin sana gol atması kolay olur
Bütün bunlardan sonra Ç. Rizespor’un bu zaaflarını Samsunspor’un hocası iyi etüt etmiş dersine de iyi çalışmış bu zaaflardan galibiyeti getirmeyi başarmış oldu.
Samsunspor takımı Ç.Rizespor’un önüne durdu Rizespor un arkasına kalmadı oyuna uçuncu bölgeye basarak oynadı geri yaslanmayı düşünmeden Ç.Rizespor’un bütün bloklarına alan bırakmadı hatta tekrar ediyorum Samsunspor takımı Ç.Rizespor’un defansına basarak uçuncu bölge ikinci bölge pres yaptı Ç.Rizespor un çıkmasına engel oldu.
Aslında bunu Ç.Rizespor yapması beklenirdi çünkü amaç bu maçtan uç puan almaktı hedef buydu Ç.Rizespor tam tersini duşundu rakibe karşı geri yaslanarak oyuna başlayınca kalem orada ilk dakikalarda kırıldı.
Hal böyle olunca Ç.Rizespor tarafına baktığımızda oyuna başlayıp başlamaz  golü kalesine buldu yine ikinci gol dede çok acemice bir gol yenildi.
ilk yarı bitti herkes Denizli hoca bu maça farklı bir değişikler yaparak maçı çevirir beklerken iki hatalı değişiklik yaptı Sezeri sol beke alması intihar çünkü Sezer sol bek oynayamıyor Oğuzhan ne kadar kotu olsa da Sezer kadar kotu olamazdı sol bekte. Ahmet ı oyundan alamsı Samsunspor’un Ç.Rizespor’un üzerine daha çok gelmesine neden oldu.
Bana göre orta sahaya önlem laması gerekirdi orta saha iki top yapamıyordu kolay pozisyon veriyordu Ç.Rizespor orta sahası çok kotuydu Ç.Rizespor takımı kendi yarı sahasından çıkamıyordu ileri uç deki kenardaki futbolcularını topla buluşturamıyordu.
 Mustafa hoca bu maçta kenarda takımına hiç bir şey yapamadı aksine hatalara hatalar kattı bana göre ne duşundu ne yaptı anlamdım.
Denizli hoca ben büyük futbol adamıyım ben ne yaparsam doğrudur mu duşundu ne duşundu ki takımını dört sıfır gibi farklı bir skordan kurtaramadı kanardan takımını sadece seyrede durdu.
Bunların yanında  enteresan değişikliklerle farkı dört e çıkarmaya yardımcı olmuş oldu Denizli hoca.
Gollerde kalecinin hatası vardı ancak takımın hatası kaleciye mal oldu bunu da iyi idrak etmek lazım bana göre.
Ç.Rizespor zaten iyi futbol oynamıyordu iyi oynamadan yetenekli futbolcuların yakaladığı fırsatlar sonucu maç alıyordu umarım bu mağlubiyet Ç.Rizespor a ilaç olur.
Önceki ve Sonraki Yazılar