Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ünal hocadan Ç.Rizespor’un eksik olan noktalarına dokunması bekleniyor

 Ankaragücü karşısında etkili olamayan bir Ç.Rizespor takımı izledik

Baktığımızda Ünal Karaman yönetiminde ikinci müsabakasında çıkan Ç.Rizespor oyunu bir turlu gollerle süsleyemedi çünkü Ç.Rizespor takımında bazı taşların yeri değişmelidir.

 İsmail Kartal’dan kes yapıştır yaparsanız o zaman sana sorarlar neden hoca değiştirildi Ünal hocadan Ç.Rizespor’un eksik olan noktalara dokunması bekleniyor,çünkü Ç.Rizespor takımında kenar yönetimden takıma etkili olmadığı eksik noktaları göremediğini biliyoruz.
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda örneğin Boldrin kenarda oynatılmamalı Bedrin rakip kaleye yakın oynatılmalı Beldrin orta sahada çok geri gelmemelidir Boldrin serbest oynatılıp rakip defansın göbeğinde oynatılmalıdır çünkü Boldrin yaratıcı bir oyuncu Boldrin Ç.Rizespor takımının gol anahtarı olmalı.
 
Mesela Ç.Rizespor takımı İsmail hoca döneminde defansıyla orta sahası geri yaslanıp oyunu kendi yarı sahasında kendi ceza sahası içinde kuruyor orada rakibi bekliyordu. Ünal hoca oyunu orta sahada kabulleniyor orada rakibi bekliyor orta sahada rakibe basıyor bu iyi bir dokunuş.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda bazı taşlarında yeri değişmeli dedik Boldrin’den bahsettık, mesela mecbur kalmadıkça Abdullah Diomande, birlikte oynatılmamalı Diomande, Oğuz Kağan birlikte oynarsa orta saha daha diri olur daha koşar seyretmez,bir birde iki on libero ile oynamazsınız orta saha ile hücum bölgesinin arsı açılmaz hücum oyuncularına daha çok top gider rakibe boş alan bırakmamış olursunuz..
 
Baktığımızda bir başka nokta daha Garmash ‘ın de bu haliyle bu takıma hiç bir şey veremediğini görüyoruz mecbur kalmayınca oynatılmamalı.
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda çok zor zamanda çok kısa maratonda teknik direktör değişikliği yapıldı çok önemli iki as oyuncu Abarhoun, Umar, sakatlandı.
 
Baktığımızda teknik direktör farkı gözle görülmeli Ünal hoca takımı iyi etüt ederse inanıyorum ki kurmaylarıyla birlikte Ç.Rizespor takımını ayağa kalkar lige kalır.
 
Geldiğimiz noktada mesela İsmail Kartal döneminde de boş alanlara pas yapan geriye pas yapan bir takım vardı şimdide aynı oyun, ancak geriye yaslanmayan bir oyun oynamıyor.
 
Baktığımda Ç.Rizespor orta sahası çalışmıyor nasıl çalışmıyor forvete servis yapamıyor mesela aralar top atamıyor ceza sahasına pas yaparak giremiyor rakip kaleye ancak takım nasıl çalıştırılmışsa kaleye şut çekmeyi bilmiyor sanki şut çekemiyor bu hastalıkların giderilmesi gerekir.
 
Bu takım kolay futbola alışmış geri yaslanıp oyunu yarı sahada oynamak alırsa anı çıkışlar yapmak gibi şiyler, olmaz rakiple dalaşacaksın rakiple güreşeceksin kacak oyun yok ilerde kalede gol atmak için rakım sahada enerji tüketeceksin ceza sahası bölgelerinde al ver yapacaksın şut çekeceksin baskı yapacaksın.
 
Geldiğimiz noktada Ünal hocanın bu sezon oynanan maçlara değil önceki maçları izlemesini tavsiye ederim, çünkü bu sezon oynanan müsabakalardan alınacak hiçbir şey yok.
Baktığımızda Ünal hocanın bazı oyuncuları yerlerine oynatması neticesinde bu takımın toparlayacağına inanıyorum.
 
Geldiğimiz nokta takımın iyi çalıştıramadığını görüyoruz bu takım idmanda çalışıp da sezon başından bu yana sahaya sunduğu hiçbir şey yok bu takımı bitirdikten sonra bu zor anlarda gönderilen bir teknik direktör ve alınan yeni teknik direktör.
 
Örnek düşünsenize bir koşu var kısa mesafede rakiplerin hazır sende hazırlanıp koşuya katılacaksın mesafe uzun olsa tamamda koşar mesafeyi alma şansın var uzun mesafede ne kadar koşabılırsın, ancak buda bahane olmamalı.
 
Bu günleri haykırdığımızda hiç kimse umursamıyordu ne haber bu günleri ilk yarın ortalarına bas bas bağırdık. Etmeyin yapmayın bu takımı yakmayın bu takım iyi gitmiyor teknik direktör değişikliği yapılmalıdır en azında ikinci yarıya yeni teknik direktörle başlanılmalı kim umursadı şimdi takım gırsın gözünüze.
 
Ankaragücü  mağlubiyetin sebebi teknik direktör değişikliği geç yapanlarındır, bu maçtan inşallah Ünal hoca bazı dersler almıştır, Kartal dan kes yapıştır la olmaz..
 
Geldiğimiz nokta birlik olma zamanı suçlu aramama zamanı bahaneler üretmemek nerede yanlış yaptım ona bakıp kısa surede düzeltmenin zamanı. Göztepe maçından Ç.Rizespor’un galibiyetle döneceğine inanıyorum, alınacak bu galibiyet bu takımı ağa kaldıracaktır buna inanıyorum 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar