Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Üzülmez Altınorduspor’dan iyi ders çıkarmış

 Ç.Rizespor takımı Ankaragücü’ne karşı oyunun başından itibaren baskılı oynadı. İyi futbol oynadı diyemeyiz ancak oyun anlayışı önde baskı yapması çok iyiydi.
Ç.Rizespor takımında, Üzülmez bu müsabakada orta sahayı Koray ve Abdullah ile savunmaya dayalı özellikli futbolcularla kurdu. Böyle olunca orta saha hücuma çıkma noktasında hücuma pas atma Galip’e kaldı, hücuma iyi top kullanma noktasında Gelip forumsuz ve eksik kalınca.
 Ç.Rizespor takımında Üzülmez oyuncu değişikliğine gitti oyundan Galip, cıktı yerine oyuna Recep, alında kısmen Ç.Rizespor orta sahası hücum anlamında biraz daha kıpırdamaya başladı.
Ç.Rizespor takımında Vedat sakatlanıp oyundan çıktıktan sonra, oyun daha farklı hale geldi,  oyuncular uzun oynuyor, havadan oynuyordu, bu değişiklikten sonra futbolcular ayağa oynamaya başladı, Ç.Rizespor takımı oyuncuları ayağa oynadığında daha etkili olabilen oyunculara sahip, ayağa oynayınca Ç.Rizespor oyunun üstünlüğünü ele almış oldu.
Baktığımızda Üzülmez Altınordu maçından iyi dersler çıkarmış ki Ankaragücü baskılı gelmeye başlayınca, Altınordu Ç.Rizespor’a oynadığı taktikle oynamaya başladı.
 Ankaragücü baskı yaparken Ç.Rizespor’da teknik direktör Üzülmez, çabuk oyuncuları Süleyman ve Samudio öne tutarak tek pasla bu iki oyuncuyu topla buluşturup gol bulmayı duşundu, nitekim Ankaragücü kalesinde goller arka arkaya gelmeye başladı.
 
Ç.Rizespor takımında kenarlarda oynayan Süleyman ve Samudio bu ligin üzerinde oyuncular.
Ç.Rizespor takımın bu iki oyuncusu gibi orta sahasına forumda olabilse bu takım daha iyi maçlar çıkaracak. Ç,Rizespor orta sahası ayağına top tutamıyor dikine adam eksiltemiyor, ara pas forvete atamıyor, Ç.Rizespor orta sahası aldığı her topu ölü bölgelere kullanıyor, artık bu takıma iyi top kullanan Lincoln’un monte edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
 
 
Baktığımızda Üzülmez bazı maçlarda şaşırtıyor, mesela bir bakıyorsun bir maçta oyunu iyi okuyor, maça doğru kadroyla çıkıyor, bir bakıyorsun bazı maçlarda tam tersi oluyor bunu da ben şahsen Üzülmezin tecrübesizliğine bağlıyorum. Üzülmez belki ileride iyi hoca alacak ancak zaman, zaman Ç.Rizespor da tecrübesizliği baş eğirtiyor. İşte Üzülmez bazen oyuncu değişikleri taktık değişikleri yerinde olmadığını görüyoruz bu konularda geç kaldığı takımını zora soktuğu da ortada ..
 
Ancak Üzülmez her maç gelişiyor mu derseniz gelişiyor diyebiliriz.. Karaman döneminden bugüne Ç.Rizespor da çok şeyler değişti, sahada savaşan bir takım var iyi mücadele eden hırslı bir takım seyrediyoruz. Bu takımı kimyası değişti, bu takım kabuk değiştiriyor bunları kimse göz ardı edemez.
 Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor final niteliğinde çok önemli rakibini mağlup edip masaya yumruğunu vururcasına şampiyon alacağını bütün rakiplerine hissettirdi.
İşte sen şampiyon olacaksan bu maçı alacaksın, ileride belki de bu maç Ç.Rizespor adına  ligin kırılma maçı diyebiliriz.
 Çok önemli bir rakibi kendi sahasında mağlup etmek çok önemli bir nokta olduğu, ligde ses getirdiği kamuoyunda şampiyonluk benimsenmeye başlandı.
Artık Ç.Rizespor takımın bu ligin güçlü bir takımı olduğu hissedilmeye başlandı, Ç.Rizespor un rakibi Ç.Rizespor’dur fikrinin her zaman arkasındayız…
Bu müsabakadaki hakeminde yanlı yönetim gösterdiğini gördük, ancak inanan bir takım vardı dolayısıyla hakemin yanlı kararları Ç.Rizespor takımını durduramadı…
Önümüzde iki maç üst üste kendi evinde oynayacak Ç.Rizespor takımı buradan kayıpsız geçmesi halinde tablo dehada başka bir güzellik noktasına geleceğine inanıyorum, ancak taraftarın da bu yolda beraber yürümesi gerekiyor daye düşünenlerdenim.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar