Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Üzülmez ile zor dostum zor

 Şampiyonluk yolunda çemberin daraldığı haftalarda, Ç.Rizespor İstanbul deplasmanın da kotu oynayarak iyi sonuç aldı.
Baktığımızda Ç,Rizespor takımı İstanbulspor’a karşı daha çok defansif bir on bir ile sahaya cıktı.
Baktığımızda on liberoda Robın ve Abdullah’la başladı defansta Koray ilk kez stoper oynadı, hücumun göbeğinde Galip, oynadı.
Baktığımızda bu müsabakada Robın ile Abdullah’ın orta sahada birlikte oynamaları İstanbulspor’un orta sahasını bitirdi.
Ancak baktığımızda orta sahada Abdullah ve Robın olmasaydı Ç,Rizespor takımı bu müsabakada İstanbulspor, takımına tarihi bir mağlubiyet alabilirdi, çünkü Koray oynadığı stoper bölgesinde adeta pimi çekilmiş bir bomba gibi, her an her şey yapabilirdi, Koray’ın rakibe çok kontrolsüz hamleleri oluyor, üstelik de mevkisi olmayan bir oyuncu,  Üzülmezin iki defansif on libero oynatması sonucunda defansa fazla iş düşmedi, yoksa stoperlere biraz baskı olsaydı sonuç felaket olurdu.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda İstanbulspor, müsabakasında takım iyi hazırlanmış,takım oyuncuları çok istekli mücadele eden bir görüntü veriyor, lakın Üzülmezin çıkardığı kadro ve oyuncu değişiklerinin Süleyman harici adeta facia idi, Üzülmezin yaptıkları kendi ayağına ateş etmek gibi bir şeydi. Süleyman oyuna alında takım canlandı rakip kaleye pozisyon bulmaya başladı goller geldi diğer ıkı hamleler felaketti maç az kalsın gidiyordu, şampiyonluğa oynayan takımın teknik direktör hataları bu kadar olmamalı
Müsabakaya baktığımızda Üzülmez oyuna Turgut’la başlaması, Koray’ı stoper oynatması Galip’i oynatması takımı zora soktu bu kadar korkak bir oyun anlayışıyla oyuna başlamak akıl almaz bir durumdu. On bir de top taşıyan takımı kendi yarı alanından çıkarabilecek tek bir oyuncu oynatıldı oda Samudıo, üstelik onu da oyundan aldı takım tamamen geri yaslandı.
Turgut, adeta sahada yoktu ilk on birde hücumda topla oynayabilen hücuma katkı yapacak mevkide oynamasına rağmen sahada adeta gezdi. İstanbulspor orta sahasını iyi kilitleyen Üzülmez diğer oyuncu tercihlerinde takımı zora soktu.
Teknik direktörün ne yapacağı belli olmuyor her an takımı zora sokuyor ,hücumun sağında oynayan oyuncu Samudıo’yu oyundan alıyor hücumun sağına Recep’i oyuna alıyor Recep ‘ı hücumun sağında oynatıyor, bunun yanında orta sahada adeta kale gibi duran girdiği her mücadeleyi kazanan, Abdullah’ı oyundan alması inanılmaz yanlış.
 Oyuna stopere Ümit’i alıp Abdullah’ı orta sahadan çıkarıp,  Koray’ı on liberoya çekmesi, oyunu felakete sürüklüyordu, yanı takımı mağlup etmek için elinden geleni yapan, bir Ç,Rizespor teknik direktörü.
 Bu iki oyuncu değişikleri aslında buradan baktığınızda hocayı özetleyebiliyoruz. Aslında oyuna stoperde Ümit ile başlasa idi orta sahada Recep, yâda Linconl’a başlasa idi Robın, ile Abdullah’ın oynadığı kadroda orta sahanın hücum bölgesinde daha topla oynayabilen oyuncu oynatılmalıydı. 
Koray tercihi çok riskli bir tercih Koray’ı sağbek haricinde oynatan bir hocanda akıl tutulması olması lazım, Koray’ın en iyi oynadığı bölge sağbek, elinde stoperin var stoper olmayan bir oyuncuyu stoper oynatıyorsun.elinde o mevkide oyuncun olmazsa mecburu oynatırsın ancak o mevkide oyuncun var mevkisi olmayan oyuncuyu niye oynatıyorsun.
Oyuncu değişikleri Turgut Süleyman değişikliği doğru idi ancak ikinci yarıya Süleyman’la başlanmalıydı, Samudıo Recep değişikliği yanlış çünkü Recep kenar oyuncusu değıl, oraya Özgür alınabilirdi bu değişiklik da takımı zora soktu.
 İstanbulspor daha Ç,Rizespor takımının üzerine gelmeye başladı, Ümit Abdullah değişikliği sonrasında Ümit’in stopere çekilmesi Koray’ın on liberoya alınması takıma adeta bir nisan şakası yaptırıyordu.
Özetlediğimizde Üzülmezin yaptığı iki tercikler sonucunda bu maçta galibiyet geldi bir Abdullah Robın’ı birlikte oynatması, iki Süleyman’ı oyuna alması, yaptığı yanlışların önüne geçmiş oldu.
Üzülmez Takım iyi hazırlanıyor ancak yaptığı bu acemice uygulamaları sonucunda, bu takım süper lige çıkar fakat Üzülmezle zor olacak dostum zor.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda futbolcular şampiyonluğa inanmış kendilerine güvenleri var çok istekli ve arzulular.
Haftaya zor bir maç Ç,Rizespor’u bekliyor türbinler dolarsa maç daha kolay olur artık Ç,Rizespor, İstanbul maçından sonra süper ligin kapısına gelmiştir. Şimdiden hayırlı olsun diyoruz inşallah süper ligin planlarına şimdiden başlanır istikrarlı bir takım kurulur.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar