Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Üzülmez kusura bakmada bu iş senle olmaz

 Ç.Rizespor takımına stajyer hoca alınmıştır sunucu ortada.
 
Kac hafta oldu bir hoca takımına bir buluş bir el değmişlik yapamaz mı .?
 
Baktığımızda ülkemizdeki ligleri örnek alalım hoca değişiklerinde yeni gelen hoca bir değişiklik yapar takımı bir çıkış yapar.
 
Madem bu takıma stajyer hoca alınacaktı Ç.Rizespor’da oynamış çok sayıda Rizeli hocalar vardı onlar alınsaydı.
 
Şimdi geldiğimiz noktada futbolcuların bu halı hocanın gidişatını göstermiyor mu, bunu yönetim analız edemedı mı ?
 
Bu ligde şampiyonluğa oynayacak takımın hocası hiç bir geçmişi deneyimi olmayan hocamı olmalıydı, hiç olmazsa bu ligde çalışan tecrübeli hoca alınsaydı.
 
Giresun müsabakasında Giresunspor öne geçti Ç.Rizespor geri yaslandı, aslında Giresunspor geri yaslanması gerekirdi, nitekim ikinci gol geldi.
 
Bumudur şampiyonluğa oynayan takımın oyun anlayışı, takım farklı mağlup iken oyundan Recep çıkıyor yerine Oğulcan alınıyor bumudur yetenekli hoca anlayışı.
 
Oysa oyuna Ozan’ı alınıp forveti ikileyip büyük takım hocası risk alması gerekmez miydi, zaten geriye duştun kaybedecek bir şey yok cesur olacaksın seki olacaksın futbolda sinsi olacaksın anında takımını yapacağın hamlelerle ayağa kaldıracaksın kısa surede taktiksel buluşların olacak , ne pasına olursa olsan risk alacaksın, sen ne yaptın Üzülmez söyler misin,seni kabahatli bulmuyorum çünkü bunları yapabilmen için tecrübe lazım,bu tecrübeleri edinmen için sana zaman lazım, ancak Ç.Rizespor’a da o zaman yok.
 
Yanı bizim Üzülmezle alıp veremediğimiz bir derdimiz yok bizim derdimiz Ç.Rizespor’un başarısı.
 
Baktığımızda şuan itibarıyla Üzülmezin teknik direktörlüğü Ç.Rizespor için ,bir şampiyonluğa oynayacak tecrübede değil kanısındayım.
 
Geldiğimiz noktada oyuna baktığımızda, oyuna Özgürü niye almıyorsun, orta saha Robın sız olmuyor bir şeyler yap Sedaane’yı çek stopere, Robın’ı al orta sahaya takım kendine gelsin, Öğür ile Ozanı al oyuna takım ayağa kalsın, elindeki bütün silahlarını kullan.
 
Sen ne yapıyorsun güler misin ağlar mısın Recep oyundan çıkarılıyor, yerine oyuna Oğulcan alınıyor işte busun Üzülmez yapacak bir şey yok.
 
Bu değişiklik neydi amacın neydi sen dâhil hiç kimse anlamadı bu değişik takımı batırdı.
 
Haftalardır Rize kamuoyu Ozan’a a bir şans ver diye, diye dilimize tüy bitti nerdeyse, insan buna bir kulak asmaz mıydı? Baktın Kweuke ilk yarı varlık gösteremiyor mağlupsun kaybedecek bir şey yok al Ozan ı Kweuke’nın yanına forveti ikile risk al bu millet senden bir şey görsün takıma bir elinin değdiğini kamuoyu seyretsin, Üzülmez kusura bakmada bu iş senle olmaz.
 
Oyunun ilk dakikalarında Ç.Rizespor iyi başladı, Ç.Rizespor neden bundan sonra geriye yaslanıp ceza sahsının üzerinde Giresunspor’lu oyuncuları seyretmeye başladı, bu takımda orta saha ,Giresun orta sahasına eşlik yapıyor gol pozisyonuna girmek için, defansın gollere resim çekiyor kalecin armut topluyor hiçbir yan topa çıkmıyor.
 
Bu takım neden oyuna önde basmıyor, orta sahada oyuna basmıyor neden bu takımın orta sahası topu kaptırdığı geriye kaçıyor ceza sahası önünde bekliyor, neden bu takım defansı orta sahayı bu kadar geri kuruyor neden bu takım oyunu kendi yeri sahsında kabullenip uzun toplarla oynuyor, bu nasıl bir oyun anlayışıdır,bu takım oyuncuları neden oyundan kaçıyor,bu takım nasıl çalışıyor .
 
Oysa bu takımda ayağına hakım yetenekli oyuncuları var,ora sahanın göbeğinde ayağa oynayan en iyi oyuncun Robın’i stoper oynatarak eksiltiyorsun ,orta sahan dan dun oynuyor oyun kuramıyor , bu takımın daha doğrusu ne oynadığı belli değil ki bu takım sanki Giresun karşında amatör gibi bir oyun sergiledi, resmen Giresunspor Ç.Rizesporlu oyuncularla kedi kuyruğuyla oynar gibi maç yaptı.
 
Bu takım nasıl çalışıyor, bu takımda futbolcular neden müdahalelere geç kalıyor bu takım oyuncuları neden şut çekemiyor, bu oyuncular nasıl idman yapıyor, Karaman gitti ne değişti hiç bir şey.
 
Gecen hafta yazmıştık bu takım bu oyun anlayışıyla Giresun’dan da beş yer Ümraniye’den de kalan haftalarda sıfır çeker görünen köy kılavuz istemez bu iş Üzülmezle olmaz iki, iki daha dört eder beş etmez ..
 
Ümit iki golde de hatalı ancak buradan sormak isterim bu takım da kim iyi ki Ümit, kötü takım komple iyi değil, bu takım demek ki iyi çalışmıyor iyi motive edilemiyor, baktığımızda demek ki bu takımda usta yok hamur olmuyor.
 
Geldiğimiz noktada bide maçtan sonra Üzülmez, utanmadan hala savunma yapıyor ya, nedense her şeyi bilen insanları bu kulüp arayıp buluyor. Yanı bu millet futbolu hiç bilmiyor takımında futbol yok netice yok hala konuşuyorsun ya helal olsun…
 
Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor’a dışarıdan baktığımızda bu takım bu puanları nasıl aldı diye insan düşünüp şaşırıyor.
 
Gel ki bu ligin futbol kalitesi çok düşük olduğundandır yoksa Ç.Rizespor alt sıralarda olurdu diye düşünüyorum.
Önceki ve Sonraki Yazılar