Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Üzülmez lütfen, Ç,Rizespor takımını bırakın da hücum oynasın

 Ç,Rizespor Boluspor karşısında kolay olan maçı zor soktu.
Kolay dediğimiz Ç,Rizespor Buluspor’dan daha iyi daha güçlü bir takım, hanı haftalar öncede yazmıştık ya bu ligde Ç,Rizespor takımının rakibi Ç,Rizespor dur.
Evet, geldik mi bu lafa, baktığımızda Ç,Rizespor takımında Üzülmez sahaya kısman doğru kadro ile cıktı, istedi golü da buldu.
Golden sonra ne oldu Ç,Rizespor önde basmayı devam ettirse idi Boluspor, Ç,Rizespor kalesine gelmeye zorlanırdı .
Sağ olsun Üzülmez takımı yatırdı defansa,Boluspor takımı yorulmadan mücadele etmeden Ç,Rizespor sahasında baskı yaptı,neden çünkü Ç,Rizespor aldığı her topu rakip oyunculara verip geriye defans yapmayı  düşünüyordu, ancak Buluspor takımının beceriksizliği sayesinde birazda şansın ve Ç,Rizespor takımı oyuncularının iyi mücadelesi sonucunda ,Ç,Rizespor takımı altı puan değerinde uç puanla evine dondu.
Mesela Üzülmez Robın’le Abdullah’ı birlikte oynatması doğru idi, bu iki oyuncunun önünde kimin oynatılması gerekirdi ki bu orta saha çalışsın. Lincoln oynatılırsa bu orta saha çalışır zorlanmaz, hücumda etkili olur hücuma iyi toplar gider, oyun rakip sahaya oynanır, sen şimdi iki doğru bir yanlış oynadın mı olmaz, oyun düğmelenir, hücumda etkili olamazsın, oyun horoz doğuşuna döner, nı tekimde öyle oldu golü atan sen dövülende sen oldun.
Sen geri yaslanarak kolayı düşünerek defans yapamazsın, gunumuz böyle bir futbol yok, bu oyun anlayışı rakibe şans tanıyor, günümüz futbolunda defansı hücum yaparak yapacaksın, sen şampiyonluğa oynayan takımsın, sen küme düşmemeye oynamıyorsun.
Baktığımızda Ç,Rizespor takımı sahaya doğru on birle cıktı, gole kadar doğru oynadı ilk yarı Ç,Rizespor takımının futbolcuların çok iyi mecale etti ,ancak Ç,Rizespor takımında müsabakada ayağa top tutabilen oyuncu eksikliği çekiyordu,ayağa iki pas yapamıyordu. 
İkinci yarıdaki Üzülmezin oyuncu değişikleri yüreğimizi ağzımız getirdi, ancak Allahtan  Buluspor takımın beceriksizliğinde bu takım gol yemeden maçı bitirdi.
Oyuna Oğulcan, alındı sahanın en iyilerinden biri Süleyman, oyundan cıktı, oyuna girenle çıkana bir bakar mısınız Ç,Rizespor takımı adeta ayağına ateş ediyor, kendini eksiltiyor böyle bir düşünce olabılır mı?
Orta sahada oyundan düşmeyen orta sahayı diri tutan Abdullah, oyundan alında yerine topu istop edip oyuna sunamayan, mevkisi olmayan bir oyuncu, Koray oyuna alındı.
 Maç gitti dedik,ağaya bir kurşun yetmedi bir kurşun daha Ç,Rizespor’u resmen düşürmek için yapılan hamlelere bakar mısınız, .?
Takımını bitirmek için uğraşan bir teknik direktör, ayağa kafa koyarak oynayan mücadele eden futbolcular futbolcuların harcadığı eforla defansta etten duvar ordu, maç alındı.
Baktığımızda oyunda Ç,Rizespor takımı oyuncuları her aldığı topu rakibe verdi adeta bir duvar gibi alınan her top duvara vurarak Ç,Rizespor kalesine geri geldi.
Böyle bir oyunda oyunu önde tutup önde oymanız gerekir, sız normal küme düşmeye oynayan takım değilsiniz. Bu durumda oyuna orta sahada top tutabilen bir oyuncu oyuna almanız gerekir. 
Siz hücumda Boluspor’u zorlayan oyuncuyu oyundan almamanız gerekirdi, bırakın küme düşmemeye çalışan takım oyun anlayışını. Üzülmez lütfen, Ç,Rizespor takımını bırakın da hücum oynasın, seyreden seyir zevki alsın futbol seyretsin, Ç,Rizespor takımının ununu kesmeyin, coşsun bu takım bu takıma geri yaslanmak yakışmıyor…
Siz bu ligin lider takımısınız siz defansı hücum yaparak yapmanız gerekir, şampiyonluğa oynayan oyun bu olamaz. küme düşmeye oynayan oyun anlayışıyla Ç,Rizespor takımı kendi ayağına ateş etmiş olur böyle bir oyun yok..
Hafta sonu hücum ağarlıklı bir kadro bekliyoruz kork futbol istemiyoruz sahada coşan seyirciyi coşturan takım bekliyoruz.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar