Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Üzülmez öyle hatalar yapıyor ki sanki futbola yabancı

 Ç,Rizespor Samsunspor ‘a karşı oyunun üstünlüğü elinde görünse de ,Samsunspor kalesine doksan dakika buyunca bir isabetli şutu dahi yok.
Baktığımızda Samsunspor savunma yaparak oynadı Ç,Rizespor ise oyuna tutuktu saman alevi gibi yaptığı atakları rakip ceza sahası önüne kadar yanıp sondu.
Oyuna baktığımızda Ç,Rizespor müsabakaya on kişi başladı nasıl olur derseniz.
Üzülmez orta sahaya mevkisi olmayan Koray’la başladı, Koray bir kaç rakip oyuncuya, bir kaç mücadeleye girdi, birinde sarı kart gördü, ikinci sarıyı yememek için Koray orta sahada geziniyordu teknik direktör Üzülmez bunu bir turlu göremedi, ancak oyunun yetmiş beşinci dakikasına da Koray ı fark edip oyundan aldı.
Baktığımızda Üzülmez oyuncu değişiklerinde de oyunu okuyamadı, Vedat oyundan alındı yerine hücum da daha etkisiz bir oyuncu oyuna aldı, oysa Vedat, ne kadar etkisizde olsa rakibin defansını bozuyor hücumda topla buluşabiliyor.
Baktığımızda Ç,Rizespor Vedat, oyundan cıktık ten sonra bile hala ceza sahasına yüksek toplar kullanıyordu, böyle bir anlayış olabilir mi ceza sahasında uzun oyuncun yok hala ezbere oynuyorsun, teknik direktörün nerde, oyuncuların kafası nerde. 
Vedat’ı oyundan alıyorsun Samudio yu santrafora sürüyorsun Samudio, santrafor mu en azından bu takımda santrafor oynayabilecek Turgut, var onu değerlendir oyuna al, yanı bazen Üzülmez öyle hatalar yapıyor ki sanki futbola yabancı.
Oyunu açamıyorsun, oyunu açabilecek iyi top kullanabilen oyuncu lazım, elinde böyle bir oyuncun var kulübede Lincoln, Lincoln’u al oyuna Vedat, orta sahadan zamanında top alamıyor, Vedat markajdan kurtulduğunda, orta saha Vedat’a top atamıyor atılan toplar geç atılıyor bunu göremiyorsun Vedat’ı oyundan alıyorsun, Vedat’ı iki oyuncu tutuyor, bu durumda bir fazlan var, Vedat çıkınca iki oyuncudan biri Ç,Rizespor’un üzerine gelmeye başlıyor, bumudur arkadaşlar ya bu kadar mı olur ya, bu stajyerlik değil de nedir Allah aşkına.
Oyuncu değişiklerine bakıyorsun Vedat’ı aldın oyundan oyuna daha etkisiz bir oyuncu alıyorsun, yetmiyor sekseninci dakikadan sonra oyuna oyuncu alıyorsun hamlelerin tümü yanlış.
İkinci yarıya oyundan Koray, alınıp oyuna Lincoln girseydi bu maç da fark olurdu bir tek oyuncu değişikliği ya, böyle bir mantalite alabilir mi, elinde orta sahada oynayabilecek on liberon mu yok mevkisi olmayan Koray’ı orta sahada oynatıyorsun...  
Arkadaşlar, Ç,Rizespor takımına kenardan bir küçük el değmesini takım hissettiğinde oynanan oyunları gördük, kenar yönetim kotu olunca takım da kotu oluyor, bazı müsabakalarda Üzülmez bir oyuncu değişikliğini doğru yapıyordu, neler oluyordu maç kopuyordu, galibiyet geliyordu bunları herkes yaşadı ve gördü.
Üzülmez geldiğinden bu yana takımın görüntüsü yüzde yüz değişti kazanma hırsı olan sahada savaşan bir takım noktasına gelindi, doğruya doğru, yanlışa da yanlış yanı, bazı maçlar hem takım ve hoca çok kotu, şampiyonluğa oynayan takımın hocası yaptığı hata sonucunda maç kaybetmemeli. 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda, ne oynadığı belli olmayan bir Ç,Rizespor takımı seyrettik, bu ligin liderinin oynadığı oyuna bak, elinizde böyle bir avantaj var siz al gülüm ver gülüm oynuyorsunuz.
Oyunda Recep, Orhan, Robın, çok çalıştı, diğer oyuncuklar ruhsuzdu isteksizdi Üzülmezi de bunların arasına yazabiliriz.
Baktığımızda Ç,Rizespor takımı geldiği noktada teknik direktörün yetersiz olduğunu koruyoruz, Ç,Rizespor takımına kenardan hamleler olsun oyunda oynanan oyun olsun,.
Sanki bir arada çalışmayan bir takım ortaya çıkıyor, aslında Ç,Rizespor’un müsabakaları seyrettiğinizde, denilmeli baksanıza Ç,Rizespor bu organizasyonu idmanda çalışmış maçta uyguluyor diyemiyoruz, şampiyonluğa oynayan takım bunları dedirtmeli.
Savunma yapan takımlara karşı teknik direktör oyunu çözemiyor, aksine rakiplere karşı çözülen bir Ç,Rizespor takımı görüyoruz.
Aslında şampiyonluğa oynayan takım sağlı sollu ataklar yapmalı oyuna tempo katmalı ,rakip kalayı şut yağmuruna tutmalı, bu tur oyunları bir kaç maçta gördük ,ancak bunları devamlı yapamayan bir takım seyrediyoruz. Nedenleri Üzülmezin ilk on biri ve oyuncu değişikleri, idmanlarda çalışılan ve maça yapılan hiçbir şey göremiyoruz.
Sen bu ligin liderisin doksan dakika rakip kaleye bir isabetli şutun yok bu takım nasıl çalışıyor Allah aşkına, kaleye şut çekmeden nasıl gol atacaksın.
Bu takım nasıl hazırlanıyor nasıl çalışıyor anlaşılır gibi değil, maçlara idmanlarda çalışılan bir oyun göremiyoruz takım bir birinden çok kopuk, sanki lig bitmiş şampiyon olmuş bir takım ve teknik direktör seyrediyoruz. Takım olarak oyuncu ve hoca bütünleşmesi göremiyoruz takım bir birinde kopmuş bir görüntü veriyor, oysa bir kaç maç onca sahada en azından bir takım olma noktasında bir izlenim alıyorduk, şimdi neler oluyor. Bu takım ayağa oynuyordu çok güzel bir oyun ortaya çıkıyordu, şimdi uzun oynuyor olmuyor.
 
Üzülmeze verilen bu tarihi şansı değerlendiremeyeceği görülüyor, kulüp olarak takımdaki oyuncuları olarak, böyle bir oluşum karşısında teknik direktör endişeleri ortaya çıkıyor.
Bu takım şuanda lider ancak görülen tabloda bu sıralamada fark olması gerekirken endişeli bir noktada yürünülüyor. Rakip takımlar kaybediyor tablo bu ya rakipler kazanmış olsaydı bu takım nerde idi bir düşünelim.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar