Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

We love you Lualua

 Ç.Rizespor Kanyaspor’a karşı çok iyi motive olmuş sahada savaşan mücadele eden oyunu orta  sahada karşılayan bir takım görüntüsündeydi.
              Baktığımızda  Uğur hocanın sahaya sürdüğü on bir doğru bir on birdi bana göre elinde olan en iyi kadroyla müsabakaya başladı.
              Uğur hocanın  aslında futbol hayatı ve yaşantısı futbol bilgisiyle dolu Almanya’da futbola başlamış çeşitli üst düzey hocalarla çalışmış .
               Ancak Uğur hoca kendi birikimlerini kullanmak da bazen firen yapıyor Uğur hoca kendini aşamıyor biraz daha cesur olsa daha başarılı olacağına inanıyorum Uğur hocada futbol bilgisi olarak yok yok .
               Baktığımızda bu maçta oyuna sürdüğü ilk on birde hücum oynayan   uç futbolcuyla başladı bu düşünce doğruydu .
                Biz daha önceki eleştirilerimizde bahsettiğimiz  takımda hücum gücü fazla futbolcuyla oynamadığı  vurguluyorduk yanı uçuncu bölgede etkisiz kalıyordu Ç.Rizespor.
                Bu karşılaşmada Ümit Kweuke Deniz le  bir takım kendi saha ve seyircisi karşında oyunu  önde karşılaması gerekir aslında bu deplasmanda da  olmalı.                
               Ancak en azından kendi sahan da önde oynamanız gerekir kadronuzda hücum futbolcu sayınız çok olmalı .
                  Uğur hoca mesela bugün uç on liberoyla oynadığı görüldü  ancak elinde  olan Kaan   Kıvanç  ve Sylvestre Aykut orta alanda ikinci bölgede oynayabilen futbolcular bunların dördünden sahaya sürdüğü uç futbolcunun özelliği koşan oyunu defansif daha çok elinde tutan  yönleri olan futbolculardı. 
          Sylvestre yı orta sahanın ofansif bölgesinde yanı orta sahanın forvete donuk bölgesinde oynattı, Sylvestre belki ofansif olarak çok başarılı olamadı ancak defansif olarak rakibin göbeğine takoz görevi gördü rakibin on liberosu çalışamadı oyunda etkisiz kaldı.
          Ancak bu maçta takımı kendi sahasından çıkaran ve topu iyi kullanabilen oyunu yönlendiren bir futbolcu eksikliği görüldü yanı Engin,Cernat tipinde futbolcu  eksikliği yaşandı.
          İkinci bölgenin sağında Deniz solunda Ümit ofansif özelliği olan sahayı dikine kullanabilen uçuncu bölgede  rakip kaleye etkili futbolcular.
          Bu iki futbolcu oynayınca  forvette Kweuke yalnız kalmak tan kurtulmuş oldu, hücum bölgesinde takımda üçüncü bölgeye oynayan ofansif gücü iyi olan futbolcular olunca, rakibin kendi sahasından çıkması zorlaştı.
Oyunun genelinde Ç.Rizespor  Konyaspor u  kendi kalesinden uzak tutmaya çalıştı sağlam oynamayı duşundu ve gol atmak için emniyeti elden bırakmadı.
Bir başka nokta Ç.Rizespor çok çabuk gol pozisyonu veriyordu  bu durum giderildi gibi, bu neden oldu fark eden var mı.
Bana göre ,Uğur hoca  Kaan la on libero bölgesi yerleştirdi, kolay gol yeme hastalığı kısmen giderildi.  
Kaan Stoperlere yardımcı oluyor rakibin attığı ara toplar kafa topları Kaan’da kalıyor bu nokta çok önemli bir nokta.
Uğur hoca sağbekte Orhan çok iyi düşündü Orhan aslında daha çok maç oynamış olsaydı bugün ki durumundan daha farklı olurdu Orhan tam bir sağbek sol bek de Eren  oynayabilse takıma daha faydalı olur diye düşünüyorum .
Bunun yanında Viera, Ç.Rizespor un can damarı defansın bel kemiği yanında oynayan Oboabona, maç oynadıkça  daha iyi oluyor Ali’nin  forumda olmadığını görüyoruz .
Kaptan Kıvanç’a kırk bin kere maşallah orta sahada çok çalışıyor biraz kendine dikkat edebilse sarı kart yemezse daha iyi olacak çünkü cezalı duruma düşünce yeri doldurulamıyor.
Kweuke ise üst düzey bir santrafor  Kwueke’nın takımı daha önde oynarsa daha çok topla buluşabilse ve bunun yanında Kweuke daha hazır olursa çok daha yararlı olabilecek bir futbolcu.
Lualua’yi anlatmak yetmez yaşamak seyretmek lazım demiştik Kayseri maçından sonraki yazımızda.
Lualua’yi  seyretmek insanı mest ediyor Lualua tek başına bir takım,Kayserispor maçında olduğu gibi bugünde maçı adeta tek başına alan rakibin defansını hallaç pamuğu gibi atan  bir futbolcuydu.  
Yaptığı iki nokta asistle ve attığı bir şık bir golle Ç.Rizespor a uç puanı getiren bir isim oldu.
Deyim yerindeyse  attığını vuran  beyninin düşündüğünü vücudunun her yerinde futbol olarak  iyi kulanabilen çok kaliteli ve top cambazı çok akıllı çok zeki tam bir futbolcu . 
Buradan  we love you Lualua  demekten kendimi alamayacağım Lualua seni Rizeli çok sevdi inan ki sensiz bir Ç.Rizespor yalan gibime geliyor Allah sakatlıklardan korusun Lualuayı ve bütün Ç.Rizespor un futbolcularını.
 
Özetlersek Ç.Rizespor iyi top oynamıyor bunun altını çizmemiz gerekir ancak iyi mücadele ediyor sahada savaşıyor bireysel becerisi olan futbolcularla sonuca gidiyor goller buluyor,Uğur hoca takımın kolay gol yeme sorununu da kısmen gidermiş görülüyor. 
Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor süper lige kaldı diyebiliriz artık şimdiden takımın gelecek sene çalışmaları yapılması lazım takım a nokta transferler yapıp bu takım ilk dört de oynayacak kadroya sahip nokta transferler de yapılırsa.
Transfer hikayesi bu senesi gibi olmamalı bu Seneden ders çıkarılmalı.
Bunlar benim yorumum, benim düşündüklerim ve gördüklerime katılan olur katılmayan olur saygı duyarım.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar