Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Yürekten İnanıyorum

 Ç.Rizespor un önlenemez düşüşü devam ediyor.
Son haftalara göre bu hafta nispeten bu maçta daha diriydi Ç.Rizespor takımı.
Ancak Hikmet hoca ne hikmetse her maçta arayıp bulup illa bir yanlış yapıyor.
Haftalardır maç eksiği olan Holosko’yla maça başlaması yine başka maç eksiği olan Korayla sağbekte başlaması Obranıak yedek oturtulması daha maçın başında mağlubiyet sinyalini vermiş oldu.
Takımın diri olmasına rağmen kadro yanlışlığı sonucunda ilk yarı rakip kaleye etkili olamayan bir Ç.Rizespor takımı gördük.
Ancak Hikmet hoca geldiğinden bu yana ilk kez oyuncu değişiklerinde inanılmaz doğru değişiklikler yaptı buna ben şahsen inanamadım.
Sahada gezen Sercan’ı Holosko’yu oyundan alması doğruydu sonrasında Kıvanç’ın alınması da doğruydu çünkü kırmızı yiyebilirdi.
Oyuna baktığımızda Ç.Rizespor takımı inanılmaz isteksiz kopuk ve güçsüz ve kendine güveni olmayan bir görüntü veriyor.
Baktığımızda inanılmaz kademe hataları yapıyor alan savunması yapamıyor orta saha defans forvet aralarında kopukluklar dehşet. 
Savunma kademe hataları yapıyor orta saha öne çıkınca geriye dönemiyordu kenar futbolcular çok kotuydu belki de Trabzonspor bu sezon en rahat galibiyetini aldı. 
Devamlı geriye yana rakibe paslar yapılıyor takımda inanılmaz düşüş var bunun yanında disiplinsizlik de hissediliyor.
Türkiye liglerinde iyi futbol oynanılmıyor iyi mücadele eden kazanıyor Ç.Rizespor daha önce inanılmaz iyi mücadele ediyordu ayağa kafa koyarak oynuyordu rakibe nefes aldırmıyordu rakibi seyretmiyordu.
Şimdi ise takım oyunu yok mücadele yok rakibe pas yapıyor futbolcular adeta seyrediyor.
Baktığımızda rakip duran top kullanıyor orta saha defans çizgi halinde defansa yığılıyor önde rakip rahatlıkla top kullanıyor.
Rakibe karşı duran top kullanılıyor ikinci toplardan maç boyu bir tane alınmadı ikinci top almak çok önemli.
Mesela Ç.Rizespor’a rakip korner atıyor Ç.Rizespor takımında bir kişi önde bırakılmıyor böyle bir futbol anlayışı olabilir mi arkadaş böyle bir oyun sistemi var mı?
 
Obranıak oyuna alındı, sanki Ç.Rizespor a vites büyütüldü oyun Trabzonspor yarı sahasına oynanmaya başlandı, ancak kaleye futbolcular topa vurmaya korkuyorlar topa vuramıyorlar.
Kuweuke sahada tek başına savaşıyor defanstan top çıkarıyor ilerde gol atmaya gidiyor buna vücut dayanır mı oysa o eforunu önde kullansa daha etkili olacak.
Deniz bana göre Ç.Rizespor takımında en dikine oynayan aldığı toplarla hep golü düşünen kaleye topla giden bir futbolcu Deniz’in bu oyun sitilini çok seviyorum.
Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor hızla kan kaybı önlenemiyor.
Önümüzdeki maçlarda çıkış yakalamak gerekiyor bu çıkış Gaziantep maçıyla başlayacağına inanıyorum. Aksı halde Ç.Rizespor küme düşebileceği kaçınılmaz görünüyor.
 Altan çıkış olursa beklenmedik yerde olabilir Ç.Rizespor takımı.
Bu gidişata Trabzonspor maçından önce Başkanın müdahale etmesi gerekirdi takımı toplayıp konuşması gerekirdi.
Geldiğimiz noktada Başkanın acilen Rize ye gelip takımı toplantıya alıp bu kotu gidişatı konuşup futbolcuları teknik heyeti motive etmese gerekir diye düşünüyorum.
Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor takımındaki futbolcu tablosuna baktığımızda çok onurlu seviyeli gururlu futbolculardır. 
Buradan baktığımızda futbolcular el ele verip bu kotu tabloyu teknik heyetle birlikte Ç.Rizespor un üzerindeki karabulutları Gaziantep maçıyla atacaklarına yürekten inanıyorum. 
Bu teknik kadro ve futbolcuların kalitesi Ç.Rizespor’u küme düşürmeyeceğine yürekten inanıyorum.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar