Cemre Bebeğin Ölümünde 'Yanlış Teşhis' İddiası

Cemre Bebeğin Ölümünde 'Yanlış Teşhis' İddiası

Rize'de tedavi gördüğü hastaneden durumunun ağırlaşması üzerine ambulans uçakla Ankara'ya sevk edilen 15 günlük Cemre bebek kurtarılamadı.

Rize'de tedavi gördüğü hastaneden durumunun ağırlaşması üzerine ambulans uçakla Ankara'ya sevk edilen 15 günlük Cemre Bebek kurtarılamadı. Rize'de Bebek için 'metabolik bozukluk' tanısı konulduğunu hatırlatan baba Muhammet Kabil, Cemre'nin Ankara'daki tedavisi sırasında teşhisin doğrulanmadığını belirterek, "Bebeğin doğum sırasında enfeksiyon kapmış olabileceğini söylediler. Gerçeğin ortaya çıkması için girişimde bulunacağız" dedi.

Cansu ve Muhammet Kabil çiftinin ilk çocukları olan Cemre Bebek, 15 gün önce 2 kilo 800 gram olarak dünyaya geldi. Ancak metabolik bozukluk şüphesi ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan kız Bebek, durumunun ciddileşmesi üzerine geçen hafta ileri tetkik ve tedavisi için Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi ve tam donanımlı Yeni Doğan Ünitesi'nde tedavi altına alındı.

ENFEKSİYON KAPTI İDDİASI

Ancak talihsiz Bebek dün akşam hayatını kaybetti. Rize'ye getirilen bebeğin cenazesi Yiğitler Köyü'nde toprağa verildi. Rize'de tedavi gördüğü hastanede bebeğe, "Metabolik bozukluk" teşhisi konulduğunu hatırlatan baba Muhammet Kabil, "Ankara'daki hastanede bebekte metabolik bozukluk görülmedi. Bebeğin muhtemelen doğumda sırasında enfeksiyon kapmış olabileceğini söylediler. Sezaryen yapılmasını istedik ancak hastane yetkilileri yapmadı. Eşim 3 gün boyunca sancı çektikten sonra doğum oldu. Muhtemelen bu sırada Bebek enfeksiyon kaptı" dedi. Kabil, konuyu takip edeceklerini belirterek olayın aydınlanması için girişimde bulunacaklarını söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri ise ailenin başvurması halinde iddiaların araştırılacağını belirtti.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.