Rize-Artvin Havalimanı Rekora Koşuyor

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI REKORA KOŞUYOR. RİZE-ARTVİN HAVALİMANI NİSAN AYINDA 97.155 YOLCUYA HİZMET VERDİ

KATLANARAK ARTAN YOLCU SAYISI İLE DOĞRU BİR YATIRIM OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA İSPATLAMIŞ OLDU

Türkiye’de ikinci kez deniz dolgusu üzerine inşa edilen ve 24 Mayıs 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından açılışı gerçekleştirilen Rize-Artvin Havalimanı milyonlarca kişiye hizmet vermeyi sürdürüyor.

Bir Zamanlar Hayal Olarak Görülen dev yatırımda bugün önemli yol kat edildi. Rize Semalarında havalanan her uçak Rize halkını heyecanlandırıyor. Bölge Halkının Heyecanla Beklediği Rize Artvin Havalimanı Açıldığı Günden Bu Yana Yoğun İlgi Görüyor. Dev Projede geçen yıl önemli bir rekor kırılmıştı. Büyükşehir Olmayan Ve 1 Milyon Yolcuya Ulaşan İlk Havalimanı Olma Özeliğine Kavuştu. 

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI NİSAN AYINDA 97.155 YOLCUYA HİZMET VERDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Rize-Artvin Havalimanı’nın 2024 yılı Nisan ayına ait hava yolu uçak yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Buna göre; Rize-Artvin Havalimanı’nda Nisan ayında, iç hat yolcu trafiği 97.155 oldu.

Nisan ayında Rize-Artvin Havalimanı’na iniş-kalkış yapan uçak trafiği ise iç hatlarda 641, dış hatlarda 3 olmak üzere toplamda 644’e ulaştı. Ayrıca yük trafiği ise Nisan ayında toplamda 720 ton oldu.

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI’NIN 4 AYLIK RAPORU

Rize-Artvin Havalimanı’nda ki dört aylık gerçekleşmeler ise şöyle; yolcu trafiği 337.037, uçak trafiği 2.406, yük trafiği de 2.403 ton olarak gerçekleşti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum