Rize'de Ekmek Fiyatlarına Yapılacak Olan Zam Talebi Tartışılıyor: Halk Ne Düşünüyor ?

Rize'de Ekmek Fiyatlarına Yapılacak Olan Zam Talebi Tartışılıyor: Halk Ne Düşünüyor ?

RİZE'DE 250 GRAM EKMEĞİN FİYATININ 10 TL'DEN 12,50 TL'YE YÜKSELTİLMESİ İÇİN RİZE ESNAF VE SANATKARLAR ODALAR BİRLİĞİ'NDE 22 NİSAN 2024 PAZARTESİ GÜNÜ SAAT 14.00'TE KOMİSYON TOPLANTISI YAPILACAK

Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği, 22 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 14.00'te komisyon toplantısı yaparak, 250 gram ekmeğin fiyatının 10 TL'den 12,50 TL'ye yükseltilmesi talebini görüşecek.

Komisyonun zam teklifini onaylaması halinde, ekmek fiyatında son 15 ayda %125 artış yaşanacak. Ocak 2023'te 5 TL olan 250 gram ekmek, bu zamla birlikte 12,50 TL'ye ulaşmış olacak.

Rize Fırıncılar, Kadayıfçılar, Pastacılar ve Simitçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, ekmek fiyatında artış yapılmasını talep ediyor. Zam talebinin gerekçeleri arasında un, maya, işçilik ve diğer girdi maliyetlerindeki artışlar gösteriliyor.

Ancak, tüketiciler arasında bu kadar yüksek bir zam talebi için endişe ve tepkiler yükseliyor. Rize'de 2023 yılı başında 5 TL'den satılan 250 gram ekmek, 2023 yılı içinde yapılan zamların ardından önce gramajı 240’a düşürülerek fiyatı 6 TL’ye yükseltilmiş, ardından gramajı 250’ye çıkarılmış ve son olarak 11 Ocak 2024’te yapılan zamla birlikte 250 gramı 8,50 TL’den de 10 TL'ye yükseltilmişti. Bu kadar kısa bir süre içinde yapılan zamlar, tüketiciler arasında tartışma yaratmıştı.

Rize halkı, ekmeğe yapılacak olan bu yeni zam talebini endişeyle karşılıyor. Pek çok kişi, mutfak giderlerinin artışıyla başa çıkmakta zorlandığını ve ekmeğe yapılacak olan bu yüksek zammın bütçelerini zorlayacağını belirtiyor.

Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği'nin alacağı karar, Rize'deki vatandaşlar için önem arz ediyor. Ekmek gibi temel bir gıda maddesine yapılacak olan zam, aile bütçelerini doğrudan etkileyeceği için toplumun geniş kesimlerini ilgilendiriyor. Zam talebinin komisyon tarafından nasıl karşılanacağı ve sonuçların neler olacağı merakla bekleniyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.