Rize'de Fırtına Hasra Yol Açtı

Rize'de Fırtına Hasra Yol Açtı

KARADENİZ'DE ETKİLİ OLAN ŞİDDETLİ RÜZGARIN SEBEP OLDUĞU DALGALAR RİZE'NİN PAZAR İLÇESİ SAHİLİNDE KAYALIKLARI VE DALGA KIRANLARI AŞARAK HASARA YOL AÇTI

Karadeniz'in etkileyici manzarasıyla bilinen Rize'nin Pazar ilçesi, dün akşam saatlerinden itibaren yaşanan şiddetli rüzgarın etkisiyle büyük bir doğa olayına tanıklık etti. Rüzgarın neden olduğu dev dalgalar, ilçenin sahilindeki kayalıkları ve dalga kıranlarını aşarak çeşitli hasarlara yol açtı.

Dalgaların kıyıya vurmasıyla birlikte, Pazar ilçesinin sahil bandında büyük boyutlarda moloz ve taş birikintileri oluştu. Dalga yüksekliklerinin zaman zaman 3 metreyi aştığı bildirildi. Bu durum, bölgede yürüyüş yapan insanlar için tehlikeli bir ortam oluşturdu ve sahil bandının kullanımını kısıtladı.

Karadeniz Sahil Yolu'na kadar ulaşan dev dalgalar, yerel trafikte de aksamalara neden oldu. Trafik polisleri, sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu ve olası tehlikeleri önlemek amacıyla gerekli tedbirleri aldı.

Yetkililer, rüzgarın etkisinin sürdüğü sürece benzer doğa olaylarının yaşanabileceği konusunda halkı uyardı. Ayrıca, hasarın tespit edilmesi ve gerekli onarımların yapılması için çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

Pazar ilçesindeki bu doğa olayı, bölgede yaşayanlar ve ziyaretçiler tarafından endişeyle karşılandı. Ancak, yerel yetkililerin aldığı önlemler ve halkın dikkatli davranmasıyla olası risklerin azaltılması hedefleniyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.