Rizeli Hemşehrimiz Prof. Dr. Şaban Şimşek'ten Dünya Çapında Başarı

PROF. DR. ŞABAN ŞİMŞEK’İN GÖZ TANSİYONU (GLOKOM) HASTALARINDA UYGULADIĞI VE BAŞARILI SONUÇLAR ALDIĞI ÖZEL TEKNİK, DÜNYANIN EN ÖNEMLİ BİLİMSEL DERGİLERİNDEN EJO EUROPEN JOURNAL OPHTHALMOLOGY’DE YAYIMLANARAK DÜNYA LİTERATÜRÜNE GİRDİ

Prof. Dr. Şaban Şimşek, İstanbul Kartal Lütfi Kırdar EAH Göz Kliniği Şefi. RTEÜ Tıp Fakültesi dekanlığından ayrıldıktan sonra 6 yıldır burada özellikle sıkıntılı hastalara şifa olurken diğer yandan sağlık ordumuza genç nitelikli uzman hekimler yetiştiriyor.

40’den fazla asistan hekimin yer aldığı kliniği tıp çevrelerinden öğrendiğime göre Türkiye’de göz klinikleri arasında ilk sırada (Hastaneler arasında Beyoğlu Kule Dibi) yer alıyor.

Prof. Dr. Şaban Şimşek’in birkaç yıldır geliştirip göz tansiyonu (glokom) hastalarında uyguladığı ve başarılı sonuçlar aldığı özel teknik, 14 Mart Tıp Bayramı arifesinde dünyanın en önemli bilimsel dergilerinden EJO Europen Journal Ophthalmology’de yayımlanarak dünya literatürüne girdi.

 

Prof. Dr. Şaban Şimşek’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım;

”Bugün çok mutluyum… Akademisyenliğin doruk noktası denilebilecek bir haberle uyandım! Glokom Hastalarında uyguladığım özel bir teknik dünyanın en önemli bilimsel dergilerinden EJO’da yayımlanarak dünya literatürüne girdi. Artık bundan sonra Avrupa’da, Amerika’da, yahut Japonya’da, Çin’de dünyanın neresinde olursa olsun, ilgili ameliyatlar yapılırken -Şimşek Tekniği- ile yapıldı denilecek, yani bu fakirin soyadıyla! Bu sadece ülkemizde değil dünyada da parmakla sayılacak kadar az akademisyene nasip olan bir şey. Milletimize, ülkemize, insanlığa hayırlı olsun.”

Prof. Dr. Şaban Şimşek'in Trt Haberdeki Haberi

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.