Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Trabzon'da Seçimi Kaybetti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Trabzon'da Seçimi Kaybetti

RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADİMİR PUTİN, GENEL SEÇİMLERDE TRABZON'DA BEKLENMEDİK BİR YENİLGİYLE KARŞILAŞTI. SANDIK ÇIKIŞ ANKETİNE GÖRE OYLARIN YAKLAŞIK YÜZDE 90'INI ALARAK GENEL SEÇİMLERİ KAZANAN PUTİN, TRABZON'DA RAKİBİ VLADİSLAV DAVANKOV'A KARŞI MAĞLUP OLDU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yurtdışı oyların da dahil olduğu genel seçimlerde, Trabzon'da beklenmedik bir yenilgiyle karşılaştı. Sandık çıkış anketine göre oyların yaklaşık yüzde 90'ını alarak genel seçimleri kazanan Putin, Trabzon'da rakibi Vladislav Davankov'a karşı mağlup oldu.

Yapılan seçimlerde, Rusya dışındaki temsilciliklerde oy kullananların yüzde 72.1'i Putin'i destekledi. Ancak Trabzon'da kurulan sandıkta, en yüksek oyu liberal eğilimli "Yeni İnsanlar Partisi"nin adayı Vladislav Davankov aldı. Türkiye'de dört sandık kurulurken, Putin'in kazandığı İstanbul, Ankara ve Antalya'da belirlendiği, ancak Trabzon'da Davankov'un önde olduğu tespit edildi.

Putin'in en yüksek oy aldığı ülkeler arasında ise Ermenistan, Türkmenistan, Güney Osetya, Abhazya, Filistin, Tacikistan, Suriye, Irak ve Kuzey Kore bulunuyor.

Seçim sonuçları, Putin'in genel olarak güçlü bir destek aldığını gösterirken, Trabzon'daki sonuçlar dikkat çekici bir istisna olarak kaydedildi. Bu sonuçlar, Türkiye-Rusya ilişkileri ve Rusya'nın bölgesel etkisi açısından da önemli bir gelişme olarak yorumlanabilir.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.