Genç TEMA Üniversitede

Genç TEMA Üniversitede

Hayatı Geleceğe Taşımak sloganı ile 20.yılını kutlayan TEMA Vakfı gençlik örgütlerine Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri de katıldı.

Tanıtım toplantıları ve  standlarda bir araya gelen TEMA Gönüllüsü 30 genç, RTEÜ Genç TEMA Kulübü’nü kurdu,  yılın son günlerde gerçekleştirdikleri genel kurul ile  bu yıl ki yönetim kurulunu belirledi.

Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Bülent Verep’in  Akademik Danışman olduğu Genel Kurul’da;  Merve Kızaklı ve Mahmut Aslan (Su Ürünleri Fakültesi), Muharrem Diler (Teknik Bilimler MYO),  Fatma Hüseyinoğlu  ve Oğuzhan Soğukkuyu ( Sosyal Bilimler MYO)   yönetim kurulu üyeliklerine seçildiler.
Seçilen yönetim kurulu kendi arasında yaptığı görev dağılımında; Merve Kızaklı’yı Kulüp Başkanı, Muharrem Diler’i de başkan yardımcısı olarak belirledi.

İlk ziyaretlerini TEMA Vakfı Rize Temsilciliği’ne yapan  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genç TEMA Kulübü yönetim kurulu üyeleri  burada Rize TEMA yönetimince karşılandılar.

Genç TEMA Kulübü Başkan Yardımcısı Muharrem Diler burada  yaptığı açıklamada; “kendimizden ve en yakın çevremizden başlamak üzere üniversitemizde, yaşadığımız şehirde  çevresel tehditler, toprak, su gibi bütün doğal varlıkların korunmasında bir bilinç yaratmaya ve bu bilinci yaymaya çalışacaklarını  belirterek  çok önemli canlı türlerine ev sahipliği yapan bölgemizi tanımak, tanıtmak ve geleceğe taşımakta görev üstlenmekten mutluluk duyuyoruz dedi.
2013 yılı içerisinde çok sayıda seminer, toplantı, fidan dikimi, doğa gezileri, projeler, çevre ile ilgili  etkinlikler planladıklarını ifade eden Muharrem Diler, Üniversite Rektörlüğü’ne ve bizleri her aşamada destekleyen TEMA Vakfı Rize Temsilciliğine teşekkür ediyoruz dedi.
TEMA Vakfı Rize Temsilcisi Nevzat Özer ise Rize’de 125 gönüllü öğretmen ile  okul öncesi ilkokullarda  2500 öğrenci ile Minik ve Yavru TEMA programları uyguladıklarını belirterek, Lise ve Üniversite Genç TEMA ile bu zincirin tamamlanacağını  ifade etti.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.