IŞİD'in rehin aldığı Türk şoförler serbest

IŞİD'in rehin aldığı Türk şoförler serbest

IŞİD, Musul'da rehin aldığı Türk şoförleri serbest bıraktı.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Musul'a girdikten sonra rehin aldığı 32 Türk şoförlerini serbest bıraktı.
49 REHİNEDE YENİ GELİŞME YOK

Irak'ta yaptığı katliamlarla kısa sürede adını dünyaya duyuran IŞİD Musul'a girmiş ve burada Türk şoförlerini rehin almıştı. IŞİD kısa süre sonra 32 Türk tır şoförünün yanında, Musul'daki Türk konsolosluğunu basarak burada da 49 diplomatı rehin almıştı.

Şu an için diplomatlarla ilgili yaşanan bir gelişme yok ancak 32 Türk tır şoföre serbest bırakıldı. Doğan Haber Ajansı'nın geçtiği haber yetkililer tarafından henüz doğrulanmadı.
ORTADOĞU UZMANI: TÜRKİYE KRİZİ İYİ YÖNETTİ

Uluslararası ilişkiler uzmanı Mesut Hakkı Caşın, haberin duyulmasının ardından canlı yayında açıklamalarda bulundu. Ortadoğu'yu en iyi bilen prof. olarak tanına Caşın şunları söyledi:

Bazı bilgilere Mahmur kampına bırakıldıkları söyleniyor. Türkiye beklemediği bir şekilde ciddi bir krizle karşı karşıya kaldı. Nedeni de şu, bizim sadece tır şoförlerimiz tutuklanmadı. Diplomatlarımız da rehin alındı. Türk mühendislerinin enerji santrallerinde tutuklanması ve boru hattının IŞİD tarafından engellenmesiydi. Netice olarak birileri Türkiye'yi Irak'tan çıkarmaya çalışıyordu. Irak bizim Ortadoğu'ya en iyi çıkış yolumuz. Mesela son olaylarda Gaziantep'ten yapılan ihracatın yüzde 25 azaldığı biliniyor. Bana göre Türkiye bu krizi iyi yönetti ve şoförlerimiz sağa salim eve dönüyor. Dışişleri Bakanlığı'nı kutluyorum şoförlerimiz serbest kaldığı için.

Rehineler eğer Mahmur'ı bırakıldıysa, Mahmur PKK'nın da üst kurduğu yer olarak bilinir. Burada hali hazırda çatışmalar devam ediyor. Bu çatışmalar içinde IŞİD ile peşmerge ve Türkmenler arasında çatışmalar devam ediyor. Birileri Kuzey Irak'ı da pazarlığın içine dahil etmeye çalışıyor.

AYRINTILAR GELİYOR..


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.