SGK Açıkladı: Emekli Sandığından Aylık Alanlara Zam Farkı ve Ek Ödemeler Ne Zaman Ödenecek ?

SGK Açıkladı: Emekli Sandığından Aylık Alanlara Zam Farkı ve Ek Ödemeler Ne Zaman Ödenecek ?

SGK Açıkladı: Emekli Sandığından Aylık Alanlara Zam Farkı ve Ek Ödemeler 26 Ocak'ta Başlıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Emekli Sandığından aylık alanlara ocak ayı 2024 zam farkı ile harp ve vazife malullerinin 2023 ek ödemelerinin 26 Ocak'ta ödenmeye başlanacağını duyurdu.

SGK'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Emekli Sandığı'ndan aylık alanların ocak ayı 2024 zam farkı ile harp ve vazife malullerinin 2023 ek ödemelerini 26 Ocak'ta ödemeye başlıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında emekli, malul, vazife malullü, dul veya yetim aylığı alanlara, 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere maaşlarda oluşan aylık farkların 26 Ocak 2024 Cuma günü itibariyle banka ve PTT şubelerine gönderilerek ödeme işlemlerine başlanacağı belirtildi.

Açıklamada, her ay aylık alanlara ek olarak, kasım, aralık ve ocak aylarında üçer aylık halinde aylık alanlara 1, aralık, ocak ve şubat aylarında aylık alanlara 2, ocak, şubat ve mart aylarında aylık alanlara ise 3 aylık tutarında fark ödeneceği ifade edildi. Bu kapsamda 2 milyon 481 bin 769 kişiye toplamda 19,3 milyar lira fark ödeneceği bildirildi.

Ek ödemeler kapsamında ise, harp veya vazife malullüğü aylığı bağlananlara, maluliyet derece ve göstergelerine göre belirlenen ek ödeme tutarlarının, hak sahiplerinin banka hesaplarına veya PTT merkezlerine gönderilerek, 26 Ocak 2024 Cuma günü itibariyle ödenmeye başlanacağı ifade edildi. Toplamda 59 bin 33 kişiye 992,9 milyon TL ek ödeme yapılacağı belirtildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.