Zil kale`de tehlikeli poz merakı

Zil kale`de tehlikeli poz merakı

Doğu Karadeniz, doğal ve tarihi güzellikleri bakımından yerli ve yabancıların ilgi odağı. Fırtına Vadisi`nin güney doğu kolu Çat Vadisi üzerinde bulunan Zil Kale, restore yapılmasından sonra ziyaretçilere açıldı.

Sabri Aslışen’in Haberi…
Deniz seviyesinde 750 metre dere tabanından güneybatı yönünden 150 metre, kuzeydoğu yönünden 200 metre yüksekliğinde ki tarihe meydan okuyan Zil Kale, ziyaretçilerin güvenliğini sağlamak için surların kenarına korkuluklar monte edildi.

İlgili makam tarafından daha çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçi tarafından rahatlıkla gezilebilmesi için Zil Kalenin surlarına monte edilen korkuluklar sayesinde yükseklik korkusu olanlara da Fırtına Vadisinin ihtişamlı güzelliklerin, seyretme fırsatını buluyor.

Kaleyi gezmeye giden çoğu ziyaretçi için, yapılan restorasyonun ve monte edilen korkuluklar için ilgili makamlara teşekkür ederken, bazı kişiler kendilerine macera arayanlar, ”tehlikeye davetiye çıkarmak” adına korkulukları aşarak Zil Kale’nin en tehlikeli yerine çıkarak fotoğraf karelerine yer almayı istediler.


İsimlerini saklayan bu gençler, kalede bulunan Milli Park Alan Kılavuzu tarafından; "arkadaşlar, orası çok tehlikeli lütfen oradan uzaklaşın" sözleri üzerine; gençler, "kartınızı gösterin" demekten başka bir ifade kullanmaları dikkat çekti.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.